Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 154
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?

Besimi im me meson qe asnjehre te mos jem tradhetar.
    Besimi im me meson qe ta dua kombin dhe vendlindjen time.
    Prandaj jam i kenaqur qe e kam kete besim.
    Pergjegje kamufluese.

Don nje shembull qe tregon se besimi yt nuk te meson ta duash kombin tend? Disa nga vellezerit tu kombtare jane te krishtere, ateiste, agnostike. Ti Kuranin nuk mund te besosh teresisht, pa i ndare te gjitha vleresimet te cilat i ka Kurani per keta njerez. Qe Kurani nuk ka vleresime te mira per keta vellezer tu kombtar, kete e di, por mund te deshmoj, nese dyshon. Ketu kemi nje konflikt me kombin. Te atille qe bazon ne fene tende.

Une besoj se feja se pari te asimilon, pastaj ti si i asimiluar as qe je ne gjendje te shohesh konfliktin te cilin te urdheron feja me kombin tend.

Pse?

Sepse per neve muslimanet (disa nga ne) eshte p.sh. e rendomte qe ne vendjetesen tone te perdoret gjuha e nje kombi te huaj, te privilegjuar nga feja. P.sh. arabishtja. E rendomte te mbushet vendjetesa jone me ndertesa fetare te nje kombi tjeter te privilegjuar nga feja. P.sh. xhamite. E rendomte te sipermirren e zbatohen ndoshta 1 miliard rregullat, te cilat parasheh Islami (Kurani, Haditet, Nen- dhe Cerekhaditet). P.sh. te u veme vajzave tona shami. Te shkojme ne Mekka (per haxh). Te sunetohemi, te varrosemi, martohemi, shkurorezohemi, ashtu si na mesojne rregullat islame. Te gjitha keto ne syte e nje muslimani besimtar jane te rendomta. Nuk paraqesin asimilim. Por thjesht shihen si sjellje tradicionale kombtare. Por ne te vertete keto gjera nuk jane aspak te rendomta. As nuk jane sjellje koimbtare. Jane shembull tipik i asimilimit. Shembull tipik i sulmit te cilit feja jote (Islami) i ben kombit tend (gjuhes, traditave, veshjes, sjelljeve te perditshme). Shembull tipik i konfliktit ne mes teje dhe tradites tende kombtare, te cilin te urdheron feja (Islami). Por nje musliman nuk mund te shohe kete gje keshtu. Nuk mund te shohe sjelljet e tija islame si shthurje nga tradita kombtare. Sepse eshte i asimiluar. Prandaj thash ne fillim se feja se pari te asimilon, dhe ti si i asimiluar pastaj me nuk je ne gjendje te dallosh se si ti ne te vertete pa asimilimin do te kishe qene.

*

O chino, meru me temen e jo me mua ... hehehehe

Ke postuar nje teori ku vete pyet e vete pergjigjesh.

Ndoshta ka dikush qe do ta besoje kete teori, por per mua vetemse paske

humbur nje kohe te çmuar per ta shkruajtur kete teori te cilen lirisht mund ta

titullosh:

"Vete pyes, vete pergjigjem"

PS. Mos jep keshilla ne fushen te cilen nuk ke dituri !

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anëtarësuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Feja eshte dicka personale per mua ndersa kombi te jep identitet si person.Kombin nuk mund ta tradhetosh kurre sepse tradheton veten tende ndersa feja nuk ka lidhje me kete gje sepse eshte dicka brenda teje shume personale.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    O chino, meru me temen e jo me mua ... hehehehe

Ke postuar nje teori ku vete pyet e vete pergjigjesh.

Ndoshta ka dikush qe do ta besoje kete teori, por per mua vetemse paske

humbur nje kohe te çmuar per ta shkruajtur kete teori te cilen lirisht mund ta

titullosh:

"Vete pyes, vete pergjigjem"

PS. Mos jep keshilla ne fushen te cilen nuk ke dituri !
    Hm. E kjo gje flet per ty e kunder meje? Kjo gje te ndalon ty te pergjigjesh ne pyetjet?

Jo o cuni i vockel, "vesin" e pergjegjes ndaj pyetjeve te mia e fitova nga debatet e mia me juve besimtaret muslimane. Mesova me ne fund qe nuk ka pergjegje nga ju. Edhe po ju pyeta 10 here enkas. Baza e bindjeve te juve besimtareve eshte tabuizimi, mbyllja e temave me urdher, apo shuarja e tyre me ane te citimeve nga Kurani.

Nuk u mora me ty, o ishkrete. Thash pergjegja ishte kamofluese, jo ti! As nuk u mora me vendlindjen tende, me qytetin tend, emtin tend, fisin tend, apo datat tjera personale tua. Si kam mundur te mirrem une me ty e jo me temen? Ndoshta duhet te lexoj 5 vitet e ardhshme vetem Kuranin qe te kuptoj se si vjen tek ky perfundim.

*

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nese behet nje pyetje e tille, sdiskutohet qe ne jemi prishur nga mendt! Feja na ka prish trute ndaj edhe tani lindin pyetje te tilla sepse mileti eshte fut ne dileme.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ndoshta duhet te lexoj 5 vitet e ardhshme vetem Kuranin qe te kuptoj se si vjen tek ky perfundim.
    Une mendoj se kjo do te ishte gjeja me e mencur qe do te kishe bere ne

jeten tende.

Sikur ta lexoje dhe studjoje Kur'an-in,te garantoj se do ti kishe dashur dhe

respektuar me shume bashkekombasit tuaj me fe te ndryshme nga ajo e ytja.

Kjo eshte tragjedia e shqiptareve - ne ende nuk e njohim njeri tjetrin, prandaj

edhe mundohemi ta luftojme njeri tjetrin ne te gjitha menyrat ( ketu jam duke folur pe shqiptare e jo per

provokatore,agjente te paguar greko-serbe)

PS: Une jap mendimin tim personal ne lidhje me kete teme,kurse ti me

kritikon, duke haruar te meresh me temen ne fjale.

Edhe mendimi i dikujt eshte GJE PERSONALE, prandaj mundohu ta

respektosh ate, kjo nuk do te thote se dakordohesh me mendimin e atij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 29-07-2009 më 18:48

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Seriozisht, nuk e gjej dot gabimin qe e sheh. Edhe pse e lexova disa here. Ndoshta kam nje nyje ne koke sot.

Po korigjo shembullin tim konkret, i largo, shto apo ndrysho fjali. Atehere do e kuptoj se cfare mendon..

Sigurisht se edhe keta te X-it vdesin per fene. Kjo eshte e nevojshme qe te kemi konflit ne mes te fese dhe kombit tek personi qe pergjigjet. Pra ky pjestari i kombit mbrojtes eshte poashtu fetar i denje. Dhe e di se po vrau profetin, zhduke fene e tij. Dhe po nuk e vrau, zhduke kombin e tij. Kjo e sjelle konfliktin brenda tij.

A mos eshte rastesisht e mundshme, se rasti te tremb pak a shume edhe ty? :-//

Sidoqofte, une te pakten e provova te perpiloj nje rast me konfliktin per te cilin flet tema.

*
    Qe ta mbyllim kete shembull ,

Nqs te dy palet japin jeten per fene, atehere rezultati dihet.

Dhe e di se po vrau profetin, zhduke fene e tij. Dhe po nuk e vrau, zhduke kombin e tij. Kjo e sjelle konfliktin brenda tij.
    Ne rastin e mesiperm, nuk do kete asnje konflikt brenda vetes se tij, sepse ai jep jeten per fene

Respekte
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Kombi duhet me vepra, dhe jo me fjal duke shkruar te zezen ne te bardhe.
    Cdo indivin le te besoj ate qe ja don shpirti i vet. Por kombi eshte ne rradh te pare.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Kjo asht pytje Apsurde?

Sepse feja asht e lidhur ngusht me kombin si eshtërat me lëkurën edhe nuk mund te thuhet qe njeriu i sinqert fetar ta tradhetoje kombin sepse ne doktrinat fetare eshte mir e cekur se tradhtaret jan njerezit qe nuk i don askush ata jan te njejte si tradhtia e Judës pra denohet rende tradhita nese shikohet nga kendveshtrimi fetar...ama asht ni problem qe fetaret nuk i bindet doktrinave fetare dhe trillojne genjeshtra ne te keqen e kombit per te aritur qellimin e tyre dhe me ane te fese duan te manipulojn me popullin qe ta tradhtojne kombin vetem per qellimin e tij dhe pastaj e qesin ne pah fenë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 29-07-2009 më 18:29

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    ...

Ne rastin e mesiperm, nuk do kete asnje konflikt brenda vetes se tij, sepse ai jep jeten per fene
    Heeee?

Ok, por ne kete rast ai ka vendosur per fene (kunder kombit).

Rasti pra japi pergjegje ne pyetjen e temes.

Personi mundi te vendoset ose per zhdukjen e kombit te tij dhe ekzistencen e fese se tij, ose per zhdukjen e fese se tij dhe ekzistencen e kombit te tij. Vetem keto dy alternativa ka.

Ti qe i paske syte/mendte kaq xhixhe, na "qendis" ti nje rast te mire pra

*

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •