Close
Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 154
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    Ai qe eshte shqiptar e do shqiptarine,ai qe eshte greko-serbo-arab nuk e do sepse ne per fat te keq jemi goxha te perzier por ka ende gjak iliro-shqiptar

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Vendin e kombin asnjehere as per besim fetar, as per pasuri, as per asgje tjeter sepse s'ka me te shtrenjte e me te nderuar jemi vetem tek ai dhe perhere
    La vita è bella...

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Me mijra vjet poet te medhenj kan vene ne dilem dashurin dhe patriotizmin.......
    Sot ne kete forum fetar sepse une ashtu e quaj, kur trjatohen 80%e temave per teologjin na del nje dilem e re...... Une kma te drejten e mendimit tim dhe kjo nuk perbene porblem nese mund te me kundershtoj ndonjeri prej jush: mendoj se vendi ku je lindur ka te bej shume me bindjen fetare pra bindjet fetare jan trashgimi e nje populli shumica kete bindje e posedojn sepse e kna te trashguar dhe mendojn se kjo eshte e drejt jo si fryt te arsyes. Personi qe kam ketu siper del me nje pasqyrim mese te qart per kombin e nderron cdo jav thot zoteria ne fjal......
    idealizmi besnikeria dhe vullneti nuk arrijn ta paguajn dot kombin, kur e dim mire se po ti kesh ne perdorim keto tre veti blejn cdo deshir.
    per mua kombi eshte hyjni dhe jo teoria fetare pra kultura, kultura shte civilizim ndersa kombi eshte identitet
    bravo iktuus pajtohem me mendimin tend. Tema te tilla duhen mbyllur
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Cfare teme.. me kete titull absolutisht pa sens (!?)

Kombi eshte vete besimi qe na ben te jetojme dhe ecim perpara, nuk jane as muhameti apo krishti.. keto legjenda te mallkuara i kane sjelle nga larg, ustallaret e shkombtarizimeve.
    Prektora

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Ai shkrimi im nuk është marrë as në Kur'an dhe as në libra fetar, është marrë nga koka ime... ke diqka problem me këtë ?!
    Po pse e ven ne thonjeza fjaline tende, kur ajo eshte e jotja?

Dhe që dëshiron kthe përgjigje për pyetjen.
    Perse te pergjegjem ne ate fjali, kur s'ke thene asgje qe qendron kunder pohimeve te mia ne kete teme? Une mendova se eshte fjali nga Kurani, sepse ne Kuran ka permanent keso fjali. Dhe mendova se ti e solle kete fjali per te thene se "Zoti" (Allahu, feja) eshte me rendesi, jo kombi. Sikur te kishe thene kete, do te kishte qene nje kunderargumentim ndaj mendimeve te mia. Pasi qe nuk qenka nje fjali me kete kuptim, nuk kam nevoje te pergjigjem.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Po miro o chino, ata te y-se, me mire vdesin se e ndryshojne (fene). Keta te X-it, nuk jane kaq fetare sa Y?

LoL, chino, nuk vazhdohet keshtu
    Seriozisht, nuk e gjej dot gabimin qe e sheh. Edhe pse e lexova disa here. Ndoshta kam nje nyje ne koke sot.

Po korigjo shembullin tim konkret, i largo, shto apo ndrysho fjali. Atehere do e kuptoj se cfare mendon..

Sigurisht se edhe keta te X-it vdesin per fene. Kjo eshte e nevojshme qe te kemi konflit ne mes te fese dhe kombit tek personi qe pergjigjet. Pra ky pjestari i kombit mbrojtes eshte poashtu fetar i denje. Dhe e di se po vrau profetin, zhduke fene e tij. Dhe po nuk e vrau, zhduke kombin e tij. Kjo e sjelle konfliktin brenda tij.

A mos eshte rastesisht e mundshme, se rasti te tremb pak a shume edhe ty? :-//

Sidoqofte, une te pakten e provova te perpiloj nje rast me konfliktin per te cilin flet tema.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Vendin e kombin asnjehere as per besim fetar, as per pasuri, as per asgje tjeter sepse s'ka me te shtrenjte e me te nderuar jemi vetem tek ai dhe perhere
    O ti je shembelltyre per te gjithe neve. Pak fjale, shume mend. Kete fjali do e vej tek "favoritet". :-)

*

Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?

Besimi im me meson qe asnjehre te mos jem tradhetar.
    Besimi im me meson qe ta dua kombin dhe vendlindjen time.
    Prandaj jam i kenaqur qe e kam kete besim.

kujtimi Maska e KUJTIM CAMI
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463
    http://www.youtube.com/watch?v=GxwFiBiKHss

kujtimi Maska e KUJTIM CAMI
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    prrenjas
    Postime
    463

Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •