prap e njejta Gje , nuk besoj se egziston as ni mundsi e cila do te mundte te ma rezikonte kombesin , ashtu siq nuk egziston as ni mundesi te ma rezikonte Racen njerzore , si nuk mund te behem kali , lop , apo elefant , i njejti sen vlen per mu qe as kombesin nuk muna me ndru . Por ka shum mundesi qe dikush te mundohet te ma rezikon besimin por ket do ta mbroja edhe me jet , kurse Kombin nuk kam nevoj me e mbrojt sepse e mbron vet gjaku jem i cili rjedh neper vena pra gjaku i Shqiptarit .
We are all Aliens
Do provoj te sjell nje rast qe tregon qellimin e pyetjes se temes.
Mirepo imagjioni te gjitha te dhenat aty si verteta (hipotetike):
Imagjino se jeton ne shekullin 15. Kombi yt ka 1 milion banore. Ai ka perafersisht 1 % me perkatesi ne fene X, te gjithe tjeret jane me perkatesi ne fene Y. Ti vet i perket fese X. Te gjithe bashkekombasit tu jane patriote dhe fetare te perbetuar, me pare do vritnin veten sesa te ndryshonin gje ne kulturen e tyre kombtare, perfshire dhe fene. Kombin tend e sulmon nje popull tjeter qe i perket fese X ne vendbanimet e kombit tend. Kombin kundershtar e udheheq profeti i fese X. Vije tek beteja. Ti je ne anen e kombit tend. Fillon beteja dhe puna vije ashtu qe ti i ke mundesi te vrasesh profetin e fese X. Ti e di qe nese nuk e vret profetin e fese X betejen do te fitoje kombi kundershtar dhe qe kombi kundershtar do te zhduke kombin tend. E di qe nese e vret profetin, feja X (feja jote) do te zhduket. Ke vetem keto dy mundesi. Ose vret profetin ose jo. Per cilin akt vendosesh?
*
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 29-07-2009 më 13:03
"Po kush është ai që krijoi Botën, po në botë a bën pjesë dhe vendi yt?!
Atëherë... përderisa Ai (Zoti) paska krijuar edhe vendin tënd atëherë pse nuk i frikësoheni se edhe mund ta shkatërrojë at?!"
Me Rrespekt : ILMGAP
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Prap e njejta. Kur u hase sharra ne gozhde, citoni fjalite stereotipe te librave fetare.
Tere jeten mund te kalojme me keso lojera. Ja nje antisure nga une:
"Nuk besojme ne nje "Zot", per te cilin nuk ka asnje deshmi, pos deshmine qe thuhet se iu eshte shfaqur vetem arabeve nepermjet te nje njeriu te vetquajtur profet. Mohojme "zotesine" tende per shkak se sikur te pranoja zotesine tende, pa pare asgje te deshmuar per zotesine tende, atehere do te duhesha te pranoja zotesine e cdo instance qe u quajt deri sot Zot. Pra po pranova se je Zoti, edhe pse s'pash kurre gje nga ti, pra qorrazi, duhet te pranoj edhe Budan, Krishtin, Zeusin e tjere poashtu si Zot. Lidhje me Zot s'ke ti."
Tere Kuranin mund te pergjegj me kundersure. Prandaj mos u mundo kot. Nuk je ne medreze ketu.
*
o chino, keshtu sic e ke parashtruar ti, del se lufta na u be perqellime fetare dhe jo kombetare, keshtu dhe ata bashkekombas te fese X do cilesoheshin armiq.
Qe te mos behet lufte, le te kthehen dhe ata Y fetare ne fene X.
E gjith ceshtja eshte, perse X duhet te beje te tilla "sakrifica" dhe jo Y?!
Ps, gjithnje duke mare parasysh qe komb=shtet ne kete rast
Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 29-07-2009 më 13:12
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Vertet mendon keshtu?
Kombi sulmues lufton per fe, kjo eshte e qarte, se edhe udheheqet nga profeti. Ndersa kombi mrojtes sic thash perbehet nga patriote dhe fetare, pra jo vetem fetare. Me duket nuk kuptoj mendimin tend mire. Une thash se te gjitha faktet aty duhet te pranohen si te verteta. Pra nuk ka mundesi te evitohet lufta duke kaluar ata te fese Y ne fe X. Sepse sic thash: Ata me para vdesin se te ndyrshojne. Keto jane fakte, nga te cilat duhet nisur. Vetem keshtu vehet ne pah konflikti ne mes fese dhe kombit.
*
*
Po miro o chino,ata te y-se, me mire vdesin se e ndryshojne (fene). Keta te X-it, nuk jane kaq fetare sa Y?
LoL, chino, nuk vazhdohet keshtu![]()
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Krijoni Kontakt