Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2003
    Postime
    53

Më mirë Java apo VB?

Per programuesit kisha nje pyetje te shkurter.
    Si mendoni me mire te merresh me java apo me visual basic?

faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 29-02-2008 më 20:56

...gjení... Maska e mad
    Anëtarësuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Une mund te them vetem qe java eshte relativisht gjuhe me pak e perdorur programimi, ne krahasim me C,C++,Pascal, dhe si rrjedhoje, jo cdo njeri qe mund te dije te programoje ne C, mund ta beje edhe ne java. Kurse njeri qe di mire Algoritem, dhe di si te punoje me classes, apo metodat, mund ta ktheje kodin nga njera gjuhe ne nje tjeter, si psh: edspace, apo edhe cunimartum, apo edhe benseven11, te cilet i falenderoj (pa dashur te perjashtoj asnjeri tjeter) qe me kane ndihmuar kur kam kerkuar ndihme!
    Java eshte me e perdorur per aplikimet neper faqet e internetit, neper rrjetet e bankave, oraret e transportit publik(internet)!
    {^_^} ky eshte vetem mendimi i nje te panjohuri!
    ::|maDes!gn © 2009|::

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2003
    Postime
    53

Unhappy

faleminderit per mendimin. ne fakt per gjuhet e nivelit te trete edhe une i te njejtit mendim jam me ty. por ajo qe me merakos me shume eshte se sic e tha edhe FlashMx ne nje nga temat e tij se sot pothuajse te gjithe gjuhet po kalojne ne visual tani. keshtu qe une jam ne dileme a ne gjuhet e nivelit te trete apo te katert mos gabofsha ne shprehje.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    sjam dakort me mad. une mendoj se po dite C , gjithe gjuhet e tjera i ke llokum nga ana e programimit. gjeja me e veshtire eshte te ndryshosh filosofine: nga C ne class/object oriented. megjithese pak pune do. une per vete ku mundem shkruaj C/C++ te bastarduar.

Per Java kam lexuar diku se eshte ajo pjese e shkelqyer e C++ qe perpiqet te largohet/"clirohet" nga C. personalisht sme pelqen fare fare. pervec qe eshte shume shume shume e ngadalte dhe memory kap limitet ku jane pointerat e mrefillte. nuk them, ka dhe te mira po mua sme pelqen. i detyruar ta perdor do ta perdor do po te kem zgjidhje te tjera e kam opcion te fundit. VB nuk di, me sa kam lexuar ketu ne forum e jashte, si gjuhe e lehte me duket. tani praktikisht sa jep nuk di mire. megjithese jane ne kategori tjeter, cthoni per perl ose python? peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2004
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    2
    per mendimin tim, si pyetje nuk eshte ndoshta shume me vend.
    Varet se me cfare do merresh per te zgjedhur edhe midis dy gjerave.
    Une personalisht ne pergjithesi mendoj qe Visual basic eshte shume me efikas,shume argetues ne shkruarjen e kodit, dhe shume i kendshem ne zbatime.
    Sidomos tani qe Vb.NET doli ne skene qe eshte bombe krejt.
    Aty mjafton te dish v.b dhe cdo gje te perkthehet ne XML, qe eshte edhe kjo teper e dobishme dhe mjaft frutdhenese.

...gjení... Maska e mad
    Anëtarësuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321

Red face

Citim Postuar më parë nga Clauss
    sjam dakort me mad. une mendoj se po dite C , gjithe gjuhet e tjera i ke llokum nga ana e programimit. gjeja me e veshtire eshte te ndryshosh filosofine: nga C ne class/object oriented
    Po mire o Clauss, une ate te kam shkruar te mszh i meparshem:
    qe ai qe di mire Algoritem, edhe C gjithashtu, nuk e ka te veshtire! ti e ke shkruar, qe se ka te veshtire "nga ana e programimit",e cila permblidhet ne nje fjale: ALGORITEM!
    peace, me shendet qofshi!
    ::|maDes!gn © 2009|::

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    atehere gabimi eshte timi, keqkuptim pa dashur, kerkoj te falur. no harm dome. programmers of the world unite. peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Kodi 403
    i/e ftuar
    Kur beni krahasime ndermjet Java dhe Visual Basic merreni parasysh edhe "platform independence". Eshte e vertet qe programet e VB .NET munden te ekzekutohen ne cilindo SO qe permbane .NET Framework, por Visual Basic nuk e ka te njejten karakteristike. Per nje spjegim te shkurter do ta citoj me poshte dm_2000sql nga faqja: http://p2p.wrox.com/topic.asp?TOPIC_ID=11619

Quick answer: VB.NET is a pure "object orientated programming" language (like C++) while VB6 (which I assume you mean when saying VB) is not.
    Tung!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2003
    Postime
    53

Smile

dmth nje gjuhe e nivelit te katert si puna e vb apo dicka tjeter me e mire se sa gjuhet e nivelit te trete si puna e java apo c++ apo dicka tjeter?
    faleminderit

i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300

.

Pergjigja e Mad ishte me e plota dhe ajo eshte e sakte per mendimin tim, edhe pse ai shitet sikur nuk kupton por mend ka shume me sa shikoj une .
    Pra varet cfare don te shkruash dhe te zgjedhesh gjuhen, jo vetem VB dhe Java qe jane thuajse te ngjashme por dua te shtoj se c'do gjuhe programimi eshte e njejte me te tjerat, pra perbehet nga "Loops", "Classes", "Instructions" etj... te mjafton te studiosh Teorine e Gjuheve te Programimit qe jepet ne Computer Science dhe nuk do kesh problem me asnje lloj gjuhe.
    Persa i perket pastaj specifikimeve te ketyre dy lloj gjuheve perseri Mad ka te drejte nese don te krijosh nje database dhe te jete e funsionueshme ne WAN(wide area network) perdor java. Kurse VB eshte me shume per sisteme operative sepse eshte me e shpejte se sa java. Por perseri ke OS qe jane te shkruara ne Java "Lindows" me duket se eshte nuk jam i sigurte, pra nuk ka te beje gjuha por ka te beje se per cfare e perdor dhe cila te kryen pune me mire sepse te gjitha mund ta zgjidhin problemin. Ne shkolla te larta psh. ketu ne USA nuk studiojne shumica e universiteteve me gjuhe Java, C++, Pascal, Fortain etj etj por studiojne "The theory of laguages" ato me shume i marrin pasi diplomohen per ti shikur ne mbrendesi dhe kur marrin Master Degree.

Pershendetje.
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •