Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26

Problem me lidhjen e internetit ADSL tė Albtelekomit

E kam provuar te Pc im me "new connection wizard" dhe funksionon po me dy pc te tjere nuk behet lidhje rri te faza "connection wan etj...."
    Ku mund te jete problemi?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Mund te me thot njeri si e ka ber lidhjen e ADSL-se et albtelekomin ?

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Na thuaj njehere se sa kompjutera do te lidhesh dhe ēfare shpejtesie linje ke dhe te te kthejme pergjigje!
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    254
    Citim Postuar mė parė nga P@R4nOi@C_LorD Lexo Postimin
    E kam provuar te Pc im me "new connection wizard" dhe funksionon po me dy pc te tjere nuk behet lidhje rri te faza "connection wan etj...."
    Ku mund te jete problemi?
    Cfare modemi ke ?

1 kompjuter lidhja 256 kbs. po ndrrimi i adreses IP a ndikon?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    ti kur merr internetin, te japin nga ISP edhe nje fare IP.
    Meqe ti e ke me albtelecomin
    Provo keto nese IP e ke dinamike dhe jo statike.
    gjithesesi, ti mund te hysh ne internet te shohesh cfare IP ke.
    Dhe te konfigurosh modem-in tend.

Perndryshe, perdor kete menyre:
    shko tek internet connection dhe
    TCP/IP, besoj se i di keto gjera, shkruaj:
    IP: 192.168.1.X (cfare te duash ti nga 2-255)
    Subnet: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.254 (ose 192.168.1.1 - varet nga konfigurimi i modemit tuaj)
    DNS : 217.24.241.205
    DNS: 217.24.241.206.

Pac Fat!
    Nese nuk behet gje, jepi disable dhe riprovoj perseri...
    Me lajmero, per ndryshimet!

Cuna tani nuk kam patur koh ta provoj por se shpejti do ta provoj.
    Edhe dicka tjeter , si ka mundesi qe me nje modem lidhja punon ne rregull , dhe pastaj me modemin ne fjale nuk punon nxec tek procesi connecting.... dmth nuk kalon ne "verifying password..."
    PAthfinder aty lart ke shkruar "varet nga konfigurimi i modemit" , po si mund te konfigurohet nji modem Adsl-je? Dhe cfare roli ka subneting ne nji lidhje ?
    Faleminderit cuna , po ju bezdis me kto pyetjet po dua te mesoj....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar mė parė nga P@R4nOi@C_LorD Lexo Postimin
    Cuna tani nuk kam patur koh ta provoj por se shpejti do ta provoj.
    Edhe dicka tjeter , si ka mundesi qe me nje modem lidhja punon ne rregull , dhe pastaj me modemin ne fjale nuk punon nxec tek procesi connecting.... dmth nuk kalon ne "verifying password..."
    PAthfinder aty lart ke shkruar "varet nga konfigurimi i modemit" , po si mund te konfigurohet nji modem Adsl-je? Dhe cfare roli ka subneting ne nji lidhje ?
    Faleminderit cuna , po ju bezdis me kto pyetjet po dua te mesoj....
    Tek konfigurimi i modemit qe kam vene pak me lart kisha per qellim, kodin qe ti fut per te hyre ne brendesi te modemit.
    Psh. une e kam Modemin BILLION te Abissnet-it dhe kur futem per te konfiguruar modemin fus kete 192.168.1.254 dhe me kerkon username dhe password
    qe si kushdo ne pergjithesi jane admin, admin te dy.
    dhe me pas shko tek quick start dhe aty fus IP qe me ka caktuar albtelecomi, meqe e kam statike, por edhe po ta kem dinamike, nuk mundohem fare ta konfiguroj Modemin. e merr automatikisht te gjitha vete.
    dhe konfigurimi i modemit qe kisha une me siper, eshte pikerisht 192.168.1.254/1 varet pra thashe, por ne pergjithesi eshte 192.168.1.1 / 0.1.
    Subneti eshte pikerisht ai qe ndan IP tende ne klasa.
    Meqe jane tre klasa IP A, B, C, mbase edhe D, nuk e di mjaft mire.
    Dhe klasa e pare eshte 255.0.0.0 dhe me IP tende mund te kete cdo klase.
    Por subneti eshte ai qe e ndan IP tende me nje IP tjeter te nje klase tjeter.

Ma sqaro pak kete punen e verifikimit te username-it.
    Ti hyn ne internet me Albtelecom me username, password?
    kur e ke ADSL, nuk besoj se kjo te duhet!
    ver modemin me PC ose me nje switch nese ke me teper se nje PC, dhe fut IP
    ne secilin prej tyre psh. 192.168.1.4 tek njeri dhe 192.168.1.5 tek tjetri
    dhe te tjerat i kam shkruar me siper.
    subnet-in.
    Gateway-n lere bosh
    dhe DNS te dyja...

Pac fat!!!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Subneting ka te beje shume ne lidhje pasi cakton nyjen e widenetwork pra sinjalit te internetit qe ip tende i eshte caktuar. subneting me teper ka kuptim nese ip e kthen ne numur binar si psh 192.168.1.0 = 11000000.10101000.00000001.00000000 qe ketu caktohet klasi i subnetit qe jane A,B,C,D,E. Duke caktuar klasen e IP edhe duke ditur se ne nje adrese ka 3 pjese te rendesishme qe jane pjesa e Networkut pra klasi, pjesa e Subnetit, edhe pjesa e hostit mund te kalkulojme se sa Hoste pra sa kompjutera mund te lidhim ne kete subnet. Pastaj ndarjen e subnetit e bejme ne menyra te tilla ku ndajme departamentet per arsye sigurie, per arsye manaxhimi me te thjeshte, per arsye konfliktesh. Maska e caktuar per kete ip qe une dhashe eshte 255.255.255.0 edhe cdo ip qe eshte e tipit 192.168.1.x mund te komunikoje me njeri tjetrin por nese une ketu caktoj 2 tipe subnetesh te ndryshme nje 24 bit e kaloj ne 25 bit me krijohen subnet maska 255.255.255.128 do me krijohen dy networkte te vecanta ku njeri e ka ip e jashtme Gateway 192.168.1.0 edhe ka rangun e ip 192.168.1.1-192.168.1.127 dhe grupi tjeter me ip te jashtme 192.168.1.128 me hoste 192.168.1.129-192.168.1.255 edhe kompjuterat komunikojne midis kompjuterave te te njejtit grup po jo me kompjuterat e grupit tjeter. ky mund te jete nje shembul pak i trashe edhe i ngatruar po subneting eshte shkence me vete :P

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

E pra qeka shkence me vete , qeka shum e ngaterruar , po nejse ca gjera i fiksova.
    Po me ngeli fiksim ky konfigurimi i modemit , e kam provuar me 192.168.1.1 me /0.1 (me ftp me http) nuk hapet! Modemi eshte modem ADSL-je!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizė)
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Shqiperia ne Lidhjen e Kombeve (Shqiptar)
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 09:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •