Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    H4ck3r Maska e .Arno.
    Anėtarėsuar
    02-09-2008
    Vendndodhja
    Chicago, Il
    Postime
    35

A e zgjidh dot njeri?

Do ju duket qesharake por kete e kam detyre tek manaxhimi spo e gjej. Keshtu qe do me vinte mire sikur ndonjeri te me jepte zgjidhjen:
    Kater persona duhet te kalojne mbi nje ure shume shpejt (urgjent). Ata kane vetem nje ore kohe. Fatkeqesisht, ura eshte shume e erret dhe te kater personat kane vetem nje pishtar (elektrik dore). Pa pishtar (elektrik dore) ka rrezik qe ata te bien nga ura ne terrin e nates. Jo vetem kaq, por ura nuk mund te mbaje me shume se dy persona gjate nje kalimi. Dhe sikur kjo te mos mjaftonte, kater personat e kalojne uren ne kohe te ndryshme:
    Personi A i nevojiten 5 minuta; personit B i nevojiten 10 minuta; personit C i nevojiten 20 minuta dhe personit D i nevojiten 25 minuta. Nese e kalojne tani uren dy persona, psh A dhe D, do t'u nevojiten 25 minuta, meqenese edhe me te shpejtit i duhet ta pershkruaje ate me te njejten shpejtesi si edhe personi me i ngadalte. Kush duhet ta kaloje uren i pari, ne menyre te tille qe te gjithe te kene arritur ne krahun tjeter te ures pas nje ore? Mbani mend: Pishtari (elektriku i dores) duhet te transportohet sa here qe nje person kalon uren.

Me e bo jeni te forte kam nje jave qe merrem vetem me kete. PO me ndimuat hallall

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Personat:
    A=5 min
    B=10 min
    C=20 min
    D=25 min

a.D+C=25 min
    b. A+A=10 min (rruga qe duhet te beje personi me i shpejte per te marre pishtarin ne anen tjeter)
    c.A+B=10 min

a+b+c=25+10+10=45 min<60min.
    Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

H4ck3r Maska e .Arno.
    Anėtarėsuar
    02-09-2008
    Vendndodhja
    Chicago, Il
    Postime
    35
    o shoku duhet me pishtar ne dore, se eshte erresire dhe bien nga ura, se na e bone shume te lehte ti

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    nuk e di eshte zgjidhje e sakte apo jo, por per momentin shoh vetem kte zgjidhje, duke u bazuar me teper qe eshte manaxhim:

Kalon A dhe D te paret, A kthhet me pishtarin ne piknisje, kjo zgjat 30min (25min vajtje plus 5min ardhje vetem per A).

A ka pas 25min kohe te veshtroj dhe studjoj rrugen gjat kalimit me D, keshtu qe i dorzon elektrikun B dhe C dhe pret 20min qe kta te dy te arrijne ne anen tjeter te ures, pra deri tani jan shpenzuar 50 min. Athere shpresojme qe A ta mbaj mend rrugen dhe et hyj pa elektrik, gjithashtu ka edhe 5min ekstra kohe nga ci duhen....

nuk e di eshte zgjidhja e sakte apo jo...

matematikisht nuk shoh asnje zgjidhje per arsye se shuma e minutave te nevojitura nga cdo person per te kaluar uren ehte 60min, keshtu qe si ngelet kohe asnjerit qe et bej dy udhetime...

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Citim Postuar mė parė nga .Arno. Lexo Postimin
    o shoku duhet me pishtar ne dore, se eshte erresire dhe bien nga ura, se na e bone shume te lehte ti
    Edhe une kujtova se e zgjidha...
    Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

H4ck3r Maska e .Arno.
    Anėtarėsuar
    02-09-2008
    Vendndodhja
    Chicago, Il
    Postime
    35
    Citim Postuar mė parė nga zulullandi Lexo Postimin
    Edhe une kujtova se e zgjidha...
    mos u merzit por provoje perseri

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

m'pelqejn kto lojna

Niset A+B=10 minuta
    kthehet B =10 minuta
    niset C+D=25 minuta
    kthehet A=5 minuta
    niset A+B=10 minuta
    shuma 60 minuta
    he a e gjeta
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga skender76 : 09-11-2008 mė 14:44 Arsyeja: 00
    paqen, e sjell vetem drejtsia

H4ck3r Maska e .Arno.
    Anėtarėsuar
    02-09-2008
    Vendndodhja
    Chicago, Il
    Postime
    35
    Uueeeeee sa i modh qe qeke, e di sa e kam vra menien dhe sja kam arritur.
    Je njesh. Bravo

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga .Arno. Lexo Postimin
    Uueeeeee sa i modh qe qeke, e di sa e kam vra menien dhe sja kam arritur.
    Je njesh. Bravo
    lene mor njeshin e bravon se s'mhyn n'pun, po shto pak reputacion se m'pelqe ngjyra jeshile
    paqen, e sjell vetem drejtsia

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Kush duhet ta kaloje uren i pari, ne menyre te tille qe te gjithe te kene arritur ne krahun tjeter te ures pas nje ore? Mbani mend
    Brenda 1 ore, me duket e pamundur ta kalojne. Por pas 1 ore (me 5 minuta vonese) te gjithe e kalojne uren.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Enigma ... u zgjidh
    Nga kosovar nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-01-2018, 06:14
  2. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 02:24
  3. Hitleri me njė tekstikul ? Misteri u zgjidh.
    Nga Soccerboy nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 10-12-2008, 20:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •