Postuar mė parė nga
Arber gerguri
Keto ajjete gjinden ne suren Et- Teube, dhe si vellezerit me lart ashtu edhe une te pergjjem se ketu gjithqka eshte e qarte. Ndoshta ke problem me gjuhen, megjithate une do te sjell ajetin, ne perkthim me te avansuar:
9:23 O ju qe keni besuar! Mos i merrni per Evlija (mbrojtes e ndihmues) baballaret tuaj dhe vellezerit tuaj, nese ata parapelqejne mosbesimin mbi besimin. Dhe kush do prej jush qe vepron keshtu, atehere ai eshte prej Dhalimineve ( keqberesve, te gabuarve).
Pra, prioritet eshte nenshtrimi, kryerja e urdherave, ndaj Allahut s.w.t dhe ndejkja e sunntit te pejgamberit a.s, pastaj pasojne te tjeret.
Hadith/ Nuk i behet haram (e ndaluar) Allahut s.w.t , duke i'u ber qejfin krijesave....
Nje shembull: Sikur te thot baba, hajde djali im pije nje gote raki (alkool) per baben, qfar do te beje ti?, Pra muslimani ne kete rast e rrespekton Allahun s.w.t dhe te derguarin e tij.
Ose te thirr baba per zina (amoralitet), se ka prej atyre sot, edhe ne kete rast nuk rrespektohet........
Ndersa sa per rrespektim te prinderve, Allahu s.w.t na ka obliguar ne shume ajete, dhe pejgamberi a.s na ka udhezuar per kete ne shume hadithe. T'i permendim disa nga ajetet:
2.83 mos adhuroni tjetėrkė pėrveē All-llahun, tė silleni mirė ndaj prindėrve, ndaj tė afėrmve, ndaj jetimave, ndaj tė varfėrve dhe njerėzve u thuani fjalė tė mira; Faleni namazin dhe jepni zeqatin
[
B]2:200. E kur t'i kryeni detyrat tuaja, pėrmendeni All-llahun sikurse i pėrkujtoni prindėrit tuaj, bile pėrmendeni edhe mė fortė.[/B]
Krijoni Kontakt