Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Kompjuteri qellon letrën që keni zgjedhur ju! Si eshte e mundur?

Loja eshte kjo:
    Ne faqen e linkut ne vijim ka nje eksperiment me emrin:
    Zoteriu Klif, ka bere nje faqe e cila do te qelloje permes kompjuterit tuaj se cilen nga letrat e lojes keni zgjedhur ju per ta mbajtur mend. Pasi qe te keni klikuar cilindo sy prej tre syve ne faqen hyrese do t'ju shfaqen 6 letra njeren prej te cilave do ta zgjidhni ju.
    psh.:
    Pa klikuar pa e prekur pa bere asnje gjest qe mund ta detektoje kompjuteri.
    Pasi ta keni memorizuar mire letren qe keni zgjedhur
    Serisht do te ju kerkohet te klikoni ne njerin nga "syte magjik" qe do tua lexojne trurin, demek letren qe keni zgjedhur ju.
    Ashtu qe ne faqen e ardheshme te shihni rezultatin dhe te dalloni se letra juaj mungon.

Por pyetja ime eshte kjo. T'ia qelloni menyre me ane te te ciles kjo faqe e qellon letren qe keni zgjedhur.

Nese nuk e qellon askush - sigurisht qe ne fund do tua tregoj une.
    Deri atehere..., ju uroj argetim. :')
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 23-12-2008 më 00:43
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Uau, nuk e besoja se do ndodhte...por cuditerisht letra qe zgjodha une me sy, u zhduk ne cast...uau...
    Thashe mos flija pak tani ne mengjes por nuk qenka e thene...
    E bardha eshte pak...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ndersa ne kete faqe mund te lexoni disa nga mendimet e njerezve qe kane bere testin e pabesueshem e sidomos arsyetimet, idete dhe mendimet e tyre ne lidhje me menyren se si e qellon.

(Te ju them te drejten... nga ato qe lexova: asnje nuk eshte e sakte! Por, per mua personalisht qene jashtzakonisht, argetuese, qesharake, defryese, spirituoze ).

Ne faqen hyrese pohohet se ESP Testi qellon letren tuaj me 98% saktesi!
    Une them se testi eshte 100% dhe nuk e huq asnjehere.

Nga ju pres pergjegjen "Si?" -ku eshte fshehtesia?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Edhe une e qellova,po komjuteri me ktheu faqen tjeter.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Edhe une e qellova,po komjuteri me ktheu faqen tjeter.
    Cfare qellove ti o SERAFIMI se s'te kuptoj?
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Ska me budalliki se ky test. Cilen do karte zgjedhni dhe do te largohet, ose zgjedhni te gjitha pernjehere dhe do te largohen. Arsyen e kam zbuluar vete. Sepse asnjera nga keto karta nuk dalin radhen tjeter. Dalin te gjitha tjera hahaha.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2008
    Vendndodhja
    akoma me kembe ne toke
    Postime
    103
    po eshte e vertete.
    te gjitha letrat qe dalin ne fillim nuk jane te njejta me letrat qe dalin me pas. thjesht duhet te jesh pak e vemendshme.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Letrat e dyta s'jane te njejta me te parat. Ai thote: kam hequr letren qe ju pikaset. Ne fakt i ka hequr te gjitha letrat.

Psh unë zgjodha në mendje Çupën Spathi mes letrave të mëposhtme:

Më pas klikova një nga sytë. Pas kësaj loja thotë: kam hequr letrën tënde! Në fakt ai i ka ndërruar të gjithë letrat, si më poshtë:

***Loja qëndron te fakti se duke qenë tre lloje letrash me dy ngjyra mashtrimi ndodh lehtë te sytë. Ti fikson vetëm letrën tënde dhe harron të ngulitësh në mendje letrat e tjera, kështuqë hapin tjetër loja i ndërron të gjitha letrat, por ti nga gjithë letrat ke fiksuar vetëm tënden dhe vetëm mungesa e saj të bien sy, ndërkohë te letrat e tjera nuk vëren ndonjë ndryshim sepse s'je treguar i kujdesshëm në vëzhgim gjatë fazës së parë. Për ta bërë mashtruar edhe më të thekshëm, loja i këmben figurat-simbole të letrave me njëra tjetrën, për shembull figurina-simbol i Kerrit i kalon Çupës, ndërsa ajo e Çupës i kalon Kerrit.

------------------------

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Ndersa ne kete faqe mund te lexoni disa nga mendimet e njerezve qe kane bere testin e pabesueshem e sidomos arsyetimet, idete dhe mendimet e tyre ne lidhje me menyren se si e qellon.

(Te ju them te drejten... nga ato qe lexova: asnje nuk eshte e sakte! Por, per mua personalisht qene jashtzakonisht, argetuese, qesharake, defryese, spirituoze.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 23-12-2008 më 08:51
    Life's too short to remove USB safely.

kam gjetur qysh vjet

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Loja eshte kjo:
    Ne faqen e linkut ne vijim ka nje eksperiment me emrin:
    Zoteriu Klif, ka bere nje faqe e cila do te qelloje permes kompjuterit tuaj se cilen nga letrat e lojes keni zgjedhur ju per ta mbajtur mend. Pasi qe te keni klikuar cilindo sy prej tre syve ne faqen hyrese do t'ju shfaqen 6 letra njeren prej te cilave do ta zgjidhni ju.
    psh.:
    Pa klikuar pa e prekur pa bere asnje gjest qe mund ta detektoje kompjuteri.
    Pasi ta keni memorizuar mire letren qe keni zgjedhur
    Serisht do te ju kerkohet te klikoni ne njerin nga "syte magjik" qe do tua lexojne trurin, demek letren qe keni zgjedhur ju.
    Ashtu qe ne faqen e ardheshme te shihni rezultatin dhe te dalloni se letra juaj mungon.

Por pyetja ime eshte kjo. T'ia qelloni menyre me ane te te ciles kjo faqe e qellon letren qe keni zgjedhur.

Nese nuk e qellon askush - sigurisht qe ne fund do tua tregoj une.
    Deri atehere..., ju uroj argetim. :')
    Vitin e kaluar, si shumë letra nga më të ndryshmet që vinë në e-mail, njëra prej tyre erdhi edhe kjo: për të menduar një letër dhe pastaj kompjuteri ta heq letrën tënde. M'u desh ta shikoj 2 herë këtë "truk" dhe e gjeta hilenë.

Unë zgjidhjen po e jap, por jo dirket.

Pra:
    Nëse pranë kompjuterit do të jenë 100, 1000, 10.000, "x", persona, sipas përzgjedhjes së kompjuterit nuk do të dalë asnjëra letër e këtyre personave.
    Si jua merr mendja, pse vallë?
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

E paska gjetur Watsoni!

Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Letrat e dyta s'jane te njejta me te parat. Ai thote: kam hequr letren qe ju pikaset. Ne fakt i ka hequr te gjitha letrat.

Psh unë zgjodha në mendje Çupën Spathi mes letrave të mëposhtme:

Më pas klikova një nga sytë. Pas kësaj loja thotë: kam hequr letrën tënde! Në fakt ai i ka ndërruar të gjithë letrat, si më poshtë:

***Loja qëndron te fakti se duke qenë tre lloje letrash me dy ngjyra mashtrimi ndodh lehtë te sytë. Ti fikson vetëm letrën tënde dhe harron të ngulitësh në mendje letrat e tjera, kështuqë hapin tjetër loja i ndërron të gjitha letrat, por ti nga gjithë letrat ke fiksuar vetëm tënden dhe vetëm mungesa e saj të bien sy, ndërkohë te letrat e tjera nuk vëren ndonjë ndryshim sepse s'je treguar i kujdesshëm në vëzhgim gjatë fazës së parë. Për ta bërë mashtruar edhe më të thekshëm, loja i këmben figurat-simbole të letrave me njëra tjetrën, për shembull figurina-simbol i Kerrit i kalon Çupës, ndërsa ajo e Çupës i kalon Kerrit.

------------------------

E paska gjetur Watsoni para se unë ta postoja. Të lumtë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fantazmat! Shpirti dhe mishërimi në një trup tjetër
    Nga White_Angel në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 250
    Postimi i Fundit: 01-06-2011, 11:16
  2. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. Kompjuteri Personal: Ditëlindja e 25-të
    Nga Davius në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:52
  4. Denoncimi i atyre qe kane keqperdorur Luften e UCK-se
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-01-2005, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •