Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    p.n.a.p.m.q.g.q.n.t.v.
    Anėtarėsuar
    03-06-2005
    Vendndodhja
    Berat-Tirane-Milano
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga godel Lexo Postimin
    Te pergezoj per kete arritje te rendesishme.
    Nuk eshte arritja ime, eshte e personit tjeter !

Citim Postuar mė parė nga godel Lexo Postimin
    Tani per temen.

Th-ja dh-ja etj jane tinguj, por nuk ka pse detyrimisht te jene shkronja. Th-ne dhe dh-ne e shqiptojne edhe anglezet, por ata nuk i kane si shkronja ne alfabet, sepse alfabeti latin thote qe ka "t" dhe "h". Sipas kesaj llogjike ata (anglezet) duhet te kishin mbi 40 shkronja meqe kane po aq tinguj (te pakten sipas fjaloreve)

drague, sc apo sch etj nuk jane shkronja or vella.
    Nuk eshte informacion per tu diskutuar ky, sepse do nje kapacitet dhe njohuri shkencore.

Megjithate sic thote Kadare, Qosja etj personalitete, 1. Ndertimi i varrezave greke, 2. Autonomia e Himares e kerkuar nga Bolllano, 3. Diskutimi i figures se Skenderbeut, 4. Ligjet anti-shqiptare ne Maqedoni, 5. Arrestimet ne Presheve, 6. Mos ratifikimi i Marreveshjes se Asocimi-Stabilizimit nga Greqia (i vetmi vend ne Europe), skadimi i regjistrimit te pronave ne Greqi, shperthimi i Gerdecit, Kodi zgjedhor etj.

Keto ndodhi nuk jane te rastesishme. Ketu po luhet dicka nga agjentura e greke dhe serbe.
    Nėse thonė se lufta dėmton paqen unė "m.g.q.n.t.v." po ju them lufta pėr liri ėshtė paqia vetė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    o karapresh, mos u kap kot me nje shembull qe permenda une. Mund te jepen shembuj te tjere pa fund nga gjuhe te ndryshme. Ceshtja duhet diskutohet ne parim.

Citim Postuar mė parė nga m.g.q.n.t.v. Lexo Postimin
    Nuk eshte informacion per tu diskutuar ky, sepse do nje kapacitet dhe njohuri shkencore.

Megjithate sic thote Kadare, Qosja etj personalitete, 1. Ndertimi i varrezave greke, 2. Autonomia e Himares e kerkuar nga Bolllano, 3. Diskutimi i figures se Skenderbeut, 4. Ligjet anti-shqiptare ne Maqedoni, 5. Arrestimet ne Presheve, 6. Mos ratifikimi i Marreveshjes se Asocimi-Stabilizimit nga Greqia (i vetmi vend ne Europe), skadimi i regjistrimit te pronave ne Greqi, shperthimi i Gerdecit, Kodi zgjedhor etj.

Keto ndodhi nuk jane te rastesishme. Ketu po luhet dicka nga agjentura e greke dhe serbe.
    Te them te drejten edhe une kam dyshimin qe mund te kete dicka qe po luhet. Greqia sidomos duket sikur po na sulmon nga te gjitha anet.

Megjithate une kete mendim e kam pasur per shume kohe.
    Sidoqofte mua do te interesonte qe ndonjeri ta shtjellonte si ceshtje shkencerisht dhe historikisht apo edhe duke treguar se cilat jane rreziqet etj etj.

Ne vend qe te mendohet se si te behen tastiera shqip per tu perdorur ne Shqiperi, mendohet si te ndryshojme alfabetin qe ti pershtatet tastierave angleze.

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Per prakticitet kompjuterik, une jam dakort per shkrimin e germave -e dhe -c pa pika e gremca, por alfabeti zyrtar kurresesi s'duhet prekur ne asnje menyre. Edhe neper shkolla e kudo kur shkruhen gjerat me dore duhen perdorur gremcat dhe pikat. Gjithashtu, germat dyshe duhet te ekzistojne sic jane per te distancuar tingujt, nje element teper i rendesishem i alfabetit tone.

Nese ky alfabet ndryshohet per hir te frymerave te jashtme globaliste, atehere kombi yne do te shkele identitetin e tij ne emer te nje identiteti problematik qe kerkohet te imponohet ne te gjithe boten nga kafshe pa karakter. Kultura dhe tradita sa vjen e po cenohet nga praktikat e zymta te politikes boterore. E vetmja menyre per te ruajtur identitetin kombetar eshte duke i rezistuar taktikave dhe manovrave te tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sa Kot : 30-12-2008 mė 15:05
    As qe du me dit!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  2. Izraeli
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 19-11-2010, 16:22
  3. Vetėvendosja proteston dhunshėm kundėr planit tė Ahtisarit
    Nga Alienated nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 769
    Postimi i Fundit: 02-01-2008, 08:50
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •