Close
Faqja 95 prej 141 FillimFillim ... 45859394959697105 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 941 deri 950 prej 1406
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Flm. Kam lexuar 4 tregime. Shum bukur vazhdoni shkruani edhe me tej
    Jetė e rėndė.......!!!

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

“Ku dhemb dhėmbi shkon gjuha!”

Citim Postuar mė parė nga Pellazgu Lexo Postimin
    por, kur vjen puna tek mėsimi i shqipes sė njėsuar, e refuzojnė me nervozizėm Bile, edhe serbishten e flasin shumė bukur, pa gabime. Ship? Meazallah! Pėr mua ėshtė idiokraci!
    Ju zotėriu i im nė shkrimet e Juaja keni tre dhėmb qe ju dhembin:
    Njėri dhemb ėshtė “pėr nostalginė e Juaj ndaj Atėdheut, respektivisht kombit shqiptat!” Keni familje tė mirė, do ju shkon dėmė nė dheun e huaj edh pse ajo ėshtė Amerika.
    Dhėmbi tjetėr qe ju dhemb ėshtė ai i nostalgjisė pėr serbėt si mjeshtėr tė madh tė ngritjės sė hekurudhės dhe disa objekteve ifra strukturale nė shqipėri gjatė vitėve dyzet e pesė dyzet, e tetė kur prindėrit e Juaj kan lavdėruar forcėn e ish Jugosllavit nė ndėrtimin e tė cekurave.
    Dhėmbi i tretė dhe mė i pa dėshiruar pėr njerėzit qe ja dojnė tė mirėn e kombit ėshtė: “Dėshira pėr tė shprehurit e fjalėve banale dhe vulgare!”
    1. Shkrunai dhe flisni me plotė gojėn pėr atdhetarizem, kombtarizem dhe patriotizem, ndėrsa jetoni ne Amerikė. Kėsaj pune nė Drenicė thonė: “pordhi hani nė derė tė kalit!” pėr kėtė fjali do shkruaj tregimin.
    2. Shum tė brengosin “shqipfolėsit!” Sa duket edhe ti ke pėrjetuar fatin e vėllait tim nė Maqedoni, sa herė qe nuk e kan rrafur nė burg, vėllai ėshtė dashur tė trusė murin me shpind, se shpinda ju ka mėsuar me dajak. Pėrkundėr, “ke bėrė qejf nėpėr metrot e beogradit me “shqipfolės” siē i ēuajm ne “serbofil”, mė shukl shqip siē thotė Drenica: “kėput krye si shka!”. Njėra nga kėto, tjetėr nuk ka. Disa shembuj qe i jap ti zotėri pėr fjalė tė pėrbashkėta me shkuan nuk qėndronin fare. Kjo temė e Juaj nuk ėshtė pėr forum tė Drenicės, tema mund tė jetė motėrzim i Mixhen Kelmendit.
    3. Sa i pėrket dhimbjes sė tretė po u citoi: “Tė kthehem tek Agron Llakaj: Kėti dy tre vitet e fundit, ai u bė i papėlqyeshėm pėr banalitetin. Nuk i shkon njė gjyshi ai fjalor. Aq mė tepėr, kur pėrdoret nė njė show (sikur mos tė kishte qenė shkronja “W“ nė tastaturė ēfarė shkronje kishit pėrdorė nė vend tė sajė!”) aq masiv popullor qė shihet nė gjithė botėn, edhe nga diaspora”. Ndėrsa nė Sofrėn e Drenicės “tė lejohet tė pėrdorsh fjalė sa banale aq edhe vulgare!!!” Ky marifet i yti kishte me qenė kėshtu: “mbeturinat t’uaja hedhja vėllait!!!”

Do ju njoftoi se as Anton Ēeta nuk ėshtė nga Drenica, as unė nuk jam nga Drenica, por mundohem tė stolisem me veprat e Drenicės. Gjithkush lakmon nė gjėra tė mira.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Z.Salihaj,ani qe jame Drenicase,por vertet kjo thenje e juaja gjithmon me ka interesua,por me vinte keq te pyesja(Te theme te drejten kur u rrita,s'dija kend ta pyes)Po citoj:
    “pordhi hani nė derė tė kalit!” po une e kam degjua ndryshe,ani qe ne asnjeren menyre nuk i bija ne fije,,Pordhi kali n'dere te hanit"(Kerkoj ndjes per fjalorin!Kjo ishte ajo cfar doja ta mesoj!
    2.Kujt nuk i pelqen menyra e te shprehurit krahinor,mos te na lexon fare!Gjithkund ne bote fshati - nga fshati ndryshon nga dialekti,poashtu edhe qytetet!Ju pershendes dhe falenderoj per cdo shkronje te shkruar ne kete teme!
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

“Pordhi hani nė derė tė kalit!”

Kishte qenė njė familje e madhe dhe fisnike, por edhe pasuri kishte pasur mjaft. Njė natė tė pranverės sė hershme, fillon verrėja (britma) e dhive. Binte shi i rrėmujshėm me bubullimė dhe rrufe tė pa pėrshkruar. I zoti i asaj familje flinte me dy djem mė tė rritur nė odėn e burrave. Oda e burrave si nė ēdo kullė gjendej nė katin e parė mbi ahurin i cili gjendej nė pėrdhese. Para kulle gjendej plemja nė tė cilėn gjenden dhitė.
    Babai ju thotė djemve: “qohuni bre djem se dhitė janė duke pjellur e rehatoni ato”. Ēunat ngritėn dhe dalin nė ahur. Vėllai i madh i thotė vėllait tė vogėl:
    -Ti shko nė pleme e unė do tė rri tė dera e kullės, nėse ke nevojė pėr ndihmė do dal dhe tė ndihmoi.
    -Vėllai i vogėl shkon pėr tė kontrolluar dhit dhe ndihmuar gjatė lindjes.
    -Vėllai i madh duke pritur vėllain e vogėl sepse nuk guxonte nga babai tė shkon nė odė pa ardhur edhe vėllai i vogėl, mėrzitet njė ēik dhe po i thotė vėllait tė vogėl: “Ooo bac a ka ma shumė edhėza a sjep, apo meshkuj a femra?!”
    -Babai dėgjon djalin e madh se si ėshtė habitur gjatė pyetjes qe ja bėnė vėllai i madh tė voglit, atėherė babai bėrtet me tė madhe: “vėrrt, vėrrt, pordhi hani nė derė tė kalit!!!”
    -Ēuni i madh duke dėgjuar babin e vet thotė: “qe besa more baba je babai im dhe je ma i moshuar se tė kisha thėnė: vėrrten e pifsh, se nuk ja qėllove hiē!!!”
    Babai nuk bėzani fare, por as ēuni i madh.
    Ēuni i vogėl kreu punėn e vet, u kthye nė shtėpi u pastrua dhe fjeti si qengji. Ndėrsa kėta dy tė tjerėt nuk i zuri fare gjumi duke menduar nė fjalėt e gabuara qe shkėmbyen ēuni i madh me babin.

Me kėtė dua ti tregoi mikut tim “pellazgut”qe, mua fare nuk me brengosin gabimet nė tė folur apo shkruar, sepse at problem e ka Instituti Albanologjik. Por, flejė i qetė si qengji, sepse atė ēfarė ėshtė dashtė tė ja dhuroi Kombit tim Shqiptar ja kam dhuruar qysh se nga viti 1850 pėr kėtė shkruajnė librat e para serbe po edhe shqiptare pėr luftėn e serbit me shqiptar (aty janė tė parėt e mi edhe unė me ta).
    Tė mirėn e tė keqėn e kam ndarė, e ndaj dhe do ta ndaj me kombin tim aty ku gjendet shqiptari. Nė Shqipėri kam shtatėdhjetė shtėpi tė gjakut tim, nga Fieri, Durrės, Tiranė e Mamurras dhe tė gjithė janė tė penės dhe tė pushkės.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Faleminderit shum,u gezofsh dhe me fale nese Ju mundova!
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-07-2010
    Postime
    146
    Jungjatjeta juve drenicakeve!.
    Gjithmone keni pase njerez kombetare dhe s`ka dyshim qe i keni edhe sot,dhe do t`i keni edhe ne te ardhmen.Prandaj,e keni edhe respektin tim.

Me ka lidhe puna shpesh me drenicake,e me kane mbete shume do fjale te tyne ne kujtes.
    Ka shume mesele Drenica.Shume pej meseleve,qe tregohen edhe sot neper oda ane e mbane Kosoves, drenicaket ia pershkruajne Xhemajl Obrise.Prej meseleve ne fjale,do jane t`Xhemajlit,do edhe s`jane,po kane kuptim, dhe percillen brez mbas brezi.

M`ka pa thane i here ni drenicak : me ba me ta kurdise dredhine keta t`anes tone,dije qe ka me t`perla dreqi!…o`ma zi se me t`kashue qeni i Hajrullahit t`Manit!

Ni dite,ky shoku jem pej Drenice,po ma tregon ni ngjarje interesante.
    Ke fjala te Bahtiri.
    Bahtiri o` i ni katuni(V.)krejt afer Gllogocit.Me e pa,djale i pa sherr;po per 24- 25vjetet qe i ka pase ne kohen e ngjarjes ne fjale,ta linte pershtypjen qe nuk o` i pjekun boll!
    I pa sherr,po edhe i papjekun per moshen e tij.Edhe n`pamje,jo qaq i dokshem.

Vjen puna e familja e vet po dojne me e fejue Bahtirin.Me e fejue,po qysh me ia gjete ni nuse te mire,e t`shpise se mire?
    Keta t`shpise se Bahtirit e shohin ni qike te mire,te mire me e pa,e t `shkathte,diku ne ni dasem,e iu pelqen fort qika!
    Tash,si me ia ba hallin?Qysh me iu thane,a po na e jepni qiken per Bahtirin?!Shpija e Bahtirit, e ndershme dhe pa shibla…po Bahtir zeza?!...i papjekun de,edhe me e pa,boll zajf…

E merr n`dore kete pune ni ndermjetsues.
    Hajt se u` jau nreqi ket pune!,- ju thote ndermjetsuesi familjes se Bahtirit.
    Ne ate kohe, kish pas punue fabrika e Ferro-Niklit.
    Sic e dime vet,te na ne Kosove,shume do pune i vendosin femnimi.Ato i rregullojne punet vet e n`fund,na e lane ne (po i bie me thane,burrave) me e thane fjalen e fundit,gjaja se e vendosem na mashkujt.Per me na e ba qefin.

Me i ra ma shkurt;e fillon punen ky ndermjetsuesi te familja e qikes.E livdon ai Bahtirin e shpine e Bahtirit.
    Se o njerez,me qene ndermjetsues e mos me rrejte,tybe n`ka mujte kush kurre me krye pune!

Ndermjetsuesi i binde koxha mire keta te familjes se qikes.Ne anen tjeter, n`katun nuk kishte asnje fjale te keqe per familje t`djalit.
    Vec ish mete me e vendose ato qe e kane fjalen perfundimtare,grate e shpise.
    Thojne grate : dojme me e pa djalin!Ndryshe s`ban!
    Ani more,dilini e shihne!,po iu thote ndremjetsuesi.
    Djali punon ne Ferro-Nikel. Ne ora…vjen autobusi me puntore te Ferro-Niklit ne Gllogoc,zbret ai me shoke…une e thirri n`emen e ai m`pergjigjet, dhe e shihni.Bile i thom djalit qe ta mban ni gazete n`dore,qe ta dalloni ma mire.
    U moren vesh,u krye.

Dalin grate ne kohen e caktueme,e zane ni vend per mos me ra n`sy, e po i shiqojne djemt e burrat kah dalin pej autobusi…tue lype me e zgjedh ma te mirin,mos po iu qellon dhendrri i tyne i ardhshem!
    Dikur duel nje djale qe ishte i pashem dhe i veshun mire.Djali n`dore mbante nje gazete dhe ecte ngadale para autobusit,tue lane pershtypjen se e priste dikend….

- Bahtir!, - u ndegjue zani i ndermjetsuesit
    - Ku je o Bahtir,qe sa jam tuj t`lype!
    Djali qe e mbante gazeten ne dore,sikur u tremb...dhe u pergjegj :

- Qe more…qitash na pruni autobusi.

Grate,qe ndjeheshin te lumtuna pasi e pane “ Bahtirin” ,po i thone njana tjetres :

Valla bet djale tek o`!!Me i` here kemi me ia dhane qiken !… dhe i dhane shej ndermjetsuesit e ky u afrue e bisedoi shkurt me to.
    Ato i kishin thane ndermjetsuesit : eja n`filan dite e merre doren!

U kryen punet,u shperndane dhuratat dhe ba dasma,si ne zakon,diten e diel.Dasma e Bahtirit u ba me kange e gezime.
    Te nesermen,mixha Ramadan,ni plak i mencur dhe shakagji,plak i fisit t`Bahtirit, e pyeti Bahtirin :

- He Bahtir,qysh o`qefi ?!
    - Aaaa Baci Ramadan,u` jam shume i k`naqun!!
    - S`po t`veti per ty more dejuz,se e di qe ti je i sterk`naqun, po po t`veti per nusen !
    - A asht e k`naqun nusja?!
    - Aaaa baci Ramadan,nusja o`shume e mire…vec me kane dukat!!....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luli X : 05-01-2011 mė 08:21

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Kohė mė e re...!

Citim Postuar mė parė nga Luli X Lexo Postimin
    U kryen punet,u shperndane dhuratat dhe ba dasma,si ne zakon,diten e diel.Dasma e Bahtirit u ba me kange e gezime.
    Te nesermen,mixha Ramadan,ni plak i mencur dhe shakagji,plak i fisit t`Bahtirit, e pyeti Bahtirin :

- He Bahtir,qysh o`qefi ?!
    - Aaaa Baci Ramadan,u` jam shume i k`naqun!!
    - S`po t`veti per ty more dejuz,se e di qe ti je i sterk`naqun, po po t`veti per nusen !
    - A asht e k`naqun nusja?!
    - Aaaa baci Ramadan,nusja o`shume e mire…vec me kane dukat!!....
    E pasha mixhėn, kjo martesė koka ba nė kohėn e re se, kur jam martu unė, dasmat i bėjshim tė enjėtėn...!!! Ju uroi! Oda don mixhė si Ramadani e jo me na lodhė me "rrena" tė ndėrmjetėsuesit siē i thojshim ne mė heret "misit". Nė kėt rast kanė "gabu" gratė se, nusja ka dashtė burr e jo bukuri! Hahaha!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Motėrzime tė asaj qe kemi shkruar mė parė.

Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Faleminderit shum,u gezofsh dhe me fale nese Ju mundova!
    "Punam mbar o Dedė! Ja po mjelli qepė!"
    "Unė flas pėr lisa, ai flet pėr plisa!"
    "Selam mazxhah!"
    Baba im i thoshte kushėririt tė vet:"O Hetem Hyseni! Krejt bota flet marė e mbrapsht e ti Hetem mbrapsht e mbrapsht!" Do tė thotė krahasonte me atė tė kalit dhe tė hanit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-07-2010
    Postime
    146
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    E pasha mixhėn, kjo martesė koka ba nė kohėn e re se, kur jam martu unė, dasmat i bėjshim tė enjėtėn...!!! Ju uroi! Oda don mixhė si Ramadani e jo me na lodhė me "rrena" tė ndėrmjetėsuesit siē i thojshim ne mė heret "misit". Nė kėt rast kanė "gabu" gratė se, nusja ka dashtė burr e jo bukuri! Hahaha!
    salihaj,tungjatjeta!
    Mos u deshpro ti,edhe rrenat jane pjese e realitetit tone.

Persa i perket dites se dasmes,ka mundesi qe e kam harrue kete detaj.
    Ne Drenice kam qene vec njehere ne dasem.Isha femije dhe nuk me kujtohet sakte dita e dasmes.
    Sidoqofte,ngjarjen ne fjale e kam ndegjue nga 4-5 persona te fshatit perkates.
    Le te mos keqkuptoje asnjeri ketu,keso ngjarjesh kane ndodh ne disa vende te Kosoves,jo vetem ne Drenice.
    Ne rajonin e Llap-Gollakut p.sh. ka ndodh e kunderta.
    Femnimi i familjes se nje djali e shohin nje vajze te bukur ne nje dasem;behen marak per me e marre per djalin e tyre dhe provojne ta gjejne nje lidhje.U thote nje ndermjetesues(m`sit) :
    jau rregulloj une fejesen!Keta te familjes se djalit e pranojne qe ai te jete ndermjetesues(m`sit).
    Ai vertet ua „rregullon“!
    Kryhen te gjitha punet ….dhe behet dasma.Kur e sjellin nusen ne shtepi,deshprohen keq keta te shtepise se djalit!!Nusja ishte tjeter,jo ajo e bukura qe e kishin dashte per djale!

Eshte interesant nje rast tjeter qe ka ndodh ne Drenice,ne kohen e protestave te shqiptareve.S`jam i sigurt se ne cilin vend te Drenices ka ndodh.
    Bejne protesta shqipet, e u del perballe policia.Normal,shkepen njerezia...policet e zune nje plak,qe ishte i hipur mbi kale.
    Po i thone plakut keta policet:

- He more mixhe,kah ia ke mesy keshtu ?!

- Jo u`per stafete jom dale !, - iu thote plaku.

- Cfare stafete?!Je dale me na e destabilizue shtetin!...

- Cfare shteti more?!...po a thane,dilni se sot vje stafeta e Tites?!

Cfare stafete more plak?Ti je dale me na e prishe Jugosllavine,vllaznim-bashkimin...s`jeni n`men ju cka jeni tue ba!...

-Kush me prishe vllaznim-bashkimin?!Na s`lejojme...ai qe na e prishe,kemi me ia hjeke flamen si shkaut!!, - iu tha plaku.

- Ec le matufin,se s`di cka flet!,- i thote polici kolegut te tij...
    dhe e lene te lire plakun.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Tregim nga Rugova

Citim Postuar mė parė nga Luli X Lexo Postimin
    Kryhen te gjitha punet ….dhe behet dasma.Kur e sjellin nusen ne shtepi,deshprohen keq keta te shtepise se djalit!!Nusja ishte tjeter,jo ajo e bukura qe e kishin dashte per djale!
    NATĖN E MIRĖ AJSHE

Martohet njė rugovas, sipas adeteve tė moēme. Nuk ishte pa fare me nusen para se tė martohen. Nė mbrėmje kur don me hy dhėndrri ne gjerdek, rugovasi po e pret nusen nė qilar.
    Nusen e sjellėn dy goca shumė tė bukura, vetėm ashtu siē i kishte falė Zoti.
    Nuseja e vogėl, e ligė, e mbrapsht siē thot vendi “hakaret!”
    Kur e afrojnė nusen te dera e qilarit, dhėndrri po thotė: “Ishalla kjo goca e djathtė ėshtė nuseja ime! Duke menduar dhėndrri ashtu, ajo u largu e para, duke i thėnė nuses: “Natėn e mirė Ajshe!”
    Dhėndrri thotė vet me vet: “ishalla nuseja ėshtė goca nė anėn e majtė!” Edhe goca e anės sė majtė i thot nuses: “Natėn e mirė Ajshe
    Dhėndrri del te dera i hapė kėmbėt dhe i mbėshtetė duart nė dyrek tė derės dhe nuk po e lejon nusen me hy nė qilar duke u menduar: “A ēohet jeta me kėtė “hakibet!” Jo qe besa!” Atėherė, edhe dhėndrri i thotė: “Natėn e mirė Ajshe!!!”

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •