- - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
Agim Metbala" ♥
Po per bese ,respekt per drenicaket.
Tetovare ,skam uj drenices mi hahahah.
Nese don uje shatervani..hajde i bej nje vizit dhe e sheh qe kam pas te drejt,e kena ujin e mir thon qashtutne.
O mir se ju gjeta o Adem trimi!
Jam me sa Burra e dojm muhabet
Se jem nga Dukagjini.
Jam ne konak ku ka nder dhe burrni po sonte per pos QAIT doim dhe me pi.
Pershendjetje per te gjithe Miqt ...qe vizitojne sofren tone ...qofshi te nderuar per viziten qe na e beni .....Ju pershendes te gjithve me keto kenge ....
Dhuro shumė...e prit pak!
Lexova librin e Xhemajl Bajramit pėr Xhemail Abrinė Pleqnar i Kosovės. Fortė e kishte qėndisė hallall i ēoftė. Edhe pse i kam dėgjuar disa mesele qė ja kanė vesh tė tjerėve qė gjendeshin edhe nė kėtė libėr. Mua mu kėnaq zemra e mu bė mal, sepse tė gjitha silleshin nė trevėn e Drenicės. Ja njė shembull:
Shkoi Xhemail Abria n’Prishtinė, n’ditė tėt’mretit, e po banė llaf me gjin. Nėr burra ish kanė edhe vėllai i Xhemailit, Vesel Ēaushi, ēaush i mretit e kapadai i madh. P’e vesin gjinja Veselin:
A ke vra shumė gjinė Vesel ?
Valla nizet e pesė me qit gisht, tha Veseli e p’e luan gishtin.
E vetėn Xhemail Abrinė:
-Po ti Xhemail, a ke vra shumė ?
-Sall ni magjup e kam vra .
-Qysh, sall ni magjup !
-Po, besa se ma rrehi vėllain tem, Veselin.*
* Ajet Halimin e njoh edhe e kam mik. Po nga i njėjti e kam degjuar versionin tjetėr Pėr Kamer Loshin, kur thotė: “e kam rre ni magjup qe ma ka rre vllaun tem Muratin. Edhe bukur do kohė e kam kaluar nė prehrin e Murat Loshit. Ditėt e mia rinore, ditėt e mia tė arta. Ju pėrshėndes.
Pėrshėndetje pėr gjithė vizitorėt e odės drenicake.
Pershendetje,
Ktu lejohet me hy grate? Me duket po e shohe Shoten perkrahe Azem Galices, sepaku neve na lejohet permes udhes se shkronjave te dukemi ktej. Me endje lexoj meselet nga Odat Shqiptare , sidomos dy regjione Drenica dhe Llapi kane patur traditen e Odave , institucion ne vete munde te theme , oda per urti , burreri , falje gjaqesh e asesi per ngatrresa.
fatkeqesisht..po vine duke u zhdukur..ndoshta pas 2-3 dekadash do zhduket kjo cop kultur tradicionale shqiptare..
Dashuria dyshon, te robnon dhe beson me te njejten force.
Krijoni Kontakt