Erdh pranvera, s'ka kapuēa.
Dalim n'fushė, truēa truēa.
Kush nė kopsht kush ne arė,
femra e mashkuj tė shpėrndarė.
Lum natyra qė na ka,
Nuk pyet burrėa e as gra,
Jehon kėnga, puna vėlon,
shėndeti ynė po gufon!
Erdh pranvera, s'ka kapuēa.
Dalim n'fushė, truēa truēa.
Kush nė kopsht kush ne arė,
femra e mashkuj tė shpėrndarė.
Lum natyra qė na ka,
Nuk pyet burrėa e as gra,
Jehon kėnga, puna vėlon,
shėndeti ynė po gufon!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga salihaj : 29-03-2009 mė 05:56 Arsyeja: Jo johon , por jehon
- Liria shkon krahas me pėrgjegjėsinė. S. Brovn
- Avdyl Qerimi i Krasniqes: Isha i ri kur kam shkue me babėn, Qerim Binakun, tė Mark Milani nė Kuē. Llafoste shqip pa kurrfar gabimi, ndėrsa e ama ende nuk e dinte mirė serbishtėn. Thoshte Marku: "si na Kuēi, edhe Piperi janė shqiptar!" Tafė Boletini: Kujtime nga (Isa Boletini)
- Shpėrblimin nga Perėndia e presin vetėm gjysmakėt. B. Trowen
- Burri nuk ėshtė deshtak me grua tė mirė. D. Deffo
- Zot, mė ruaj varfėrie, qė mos tė vjedh. D. Defo
- Ne duhet ti drejtohemi Zotit shqiptar dhe tė dėrguarit tė tij - Ilirit. R. Dedushaj
- Nė tė keq, mė mirė ėshtė kokė gomari se sa prapanicė kali. Sh. Endo
- Nė ēoftė se me tabiat hyhet nė xhenet, atėherė me kopili hyjnė shkodranet, me jardam pejanet, me trimėri gjakovaret, me raki prizrenasit me drejtėsi mekasit. I. Grainca,
- OZNA ėshtė shprehje serbisht, e kur ta mėsojmė at gjuhė do ta kuptojmė. A. Demaēi
Shikova vidio klipin e saj pėr Pejėn. Krejt nė rregull! Un mendoja se filmonte gocėn. Ajo largoi gocėn dhe filmoj parullėn e Vetėvendosjes JO NEGOCIATA! VETVENDOSJE! Atėherė mė bėri tė qeshi!
Kur kem shkruar kėto parulla, atė ditė tri herė kemi rėnė nė sprovė. Isha bashkė me ata djelmosha. Mė dukej vetja si delja plakė, kur vrapon pas qengjave. Jam thellė i bindur qė gjatė kohės okupuese nė ēdo demonstratė qė ėshtė mbajtur nė Pejė kamė marrė pjesė. Ndėrsa nė Prishtinė kam marrė pjesė vetėm nė vitin 1968 dhe me njė dhe dy prill 1981. Mirėpo, ajo pjesėmarrje ishte me plot sfida, tensione dhe pasiguri totale. Kėtu nė Pejė me Vetėvendosje, dallimi ishte shumė i madh, njė pushim total shpirtėror, njė kėnaqėsi dhe bukuri madhėshtore e djaloshare qė dinin pse shkruanin kėto parulla (mos tė keqkuptohem edhe demonstrata paraprake kanė pasur kuptimin e vet tė plotė dhe pa koment). Ama kėtu mbretėronte kėnaqėsia.
Problemi i parė: Roja e Kuvendit Komunal nuk lejonte tė shkruhej! Unė, thirra rojėn dhe thash: Me ditė Ali Lajqi qė nuk po lejon shkrimin, tė largon nga puna! Sepse vet Aliu gjatė vitit 1981 pėr tė njėjtėn gjė ėshtė burgosur ! Roja u largua nga vendi dhe shikonte.
Problemi i dytė: Ishin tubuar pesė ēuna, nė sy tė mijė shumė tė pagdhendur, filluan tė provokonin tubimin me kėto fjalė: Ju shkoni nė: (po e citoi Adelinėn kur thotė nė rr. s.), por kėta mė origjinal i thoshin kėto fjalė, duke bėrtit kush jeni ju qe po qoni pluhur etj. Atėherė, unė u afrova te Albini dhe i thash:Albin ēfarė tė bėjmė dhe tė tjerėve qė ishin tė pėrgatitur, pėr tė mos eskaluar situata. Mė tha: ne po i pėrcjellim, nėse reagojnė ne do ua kthejmė me tė njėjtėn masė Unė i pėrcillja me bisht syri, pasi qė vėren se ne bėmė marrėveshje, ata filluan tė largohen me fjalė fyerje dhe pėrbuzėse.
Problemi i tretė: Pasi qė pėrfunduam misionin unė i thash Albinit: ne ia arritėm qėllimit me sukses, andaj do kthehemi! Albini mu drejtua: Kem edhe ca punė, ti axha Hasan mund tė shkosh. Atėherė, u bė ajo qė synuan tė ngacmonin edhe policinė njė ēikė qė mos tė flinin! E terė kjo pėrfundoi me njė apo dy tė burgosur!
Andaj qesha me prishtinasen, edhe Ajo kishte dėshirė tė madhe mi nguc grerėzat n'at birucė. Po rri mori bija e fisit, tani i kemi politikaj dhe delegatėt e zgjedhur, neve na mbet tė bėjmė sehir dhe tė shijojmė frutat e Lirisė!
- Trupin e kėnaq shėndeti, ndėrsa shpirtin dija. Xh. Doda
- Talesi: - Mė e madhja ėshtė hapsira,
- mė e shpejta ėshtė mendja,
- mė e fortė ėshtė nevoja dhe
- mė e arseshmja ėshtė koha. Xh. doda
- Kur njerėzit i shohin fijet, magjia pushon. S. rijadi
- Ishte piperi ai qė i nxori nė oqean aniet e...Vasko de Amas... dhe ajo botė shkonte pas asj gjėje pikante, siē shkon burri pas njė "kudre", e jo pas asaj *** Indie. S. Ruzhdi!
- Nse arsimohet njė djalė, ka ndriēuar njė burrė, nėse arsimohet njė vajzė, ka ndriēuar njė familje. D. d'Istria
- Po e mbizotrove dėshirėn e nėnshtron edhe trishtimin. S. gombrih
- Nuk ka shpjegim tė drejtė as pėr krimet e as pėr bamirėsitė. R. Shanberg
- Njė ēast vonesė mund tė jetė njė shekull vonesė (Anshtajn) Xh. Doda
- Feja tė jap ngushllim. Dhe aq! H. Spring
- Unė dua tė mė duan, por ka tė till qė duan tė mos ua hedhin. Xh. Sprng
- Mendo pėr shilingat, stėrlinat kujdesėn veten e vet. Xh. Springs
- Vijak koha kur kujton kohėn kur kishte pėr ēfarė tė bisedohet ndėrsjelltas. Xh. S.
- Si bėhet: ėshtė ngopė nga jeta dhe e mundon uria. z. Grey
- Mė e keqe se natyra ėshtė[ siguria e tepruar. Z. Grey
- Ēudia e jetės qendron nė atė se ngarendim pas asaj qė nuk e presim tė na ndjek. Z. Grey
- E di, jam i lirė, por s'di ē'tė bėjė. Z. Grey
-Lumturia, ėshtė ndonjė qė rrjedh nga shėndeti i fortė dhe kujtesa e dobėt. M.xh. Malit
- Ndonjėherė arrinė mė shumė duke i trazuar gjėrat, se sa duke i lėnė tė rrjedhin tė qetė. N. Roberts.
- Kurreshtja vret macėn. F. Kolins
- Rrethoju me njrėz qė beson e jo qė u besojnė tė tjerėt. F. Kolins.
- Nuk mund ti besosh kurr ni populli nėse ai shet bukėn shtrenjtė. I. Gogaj
Pėrmblodh: Shaban Avdija
Te them te drejten se une aspak nuk i adhuroj njerzit qe shkruajn ne forume duke shfrytzuar emrin e familjes..;
Juve do kishit edhe 100% me simpatizues(perkrahes) po te mos shfrytzojshit kete pseudonim ambicioz, edhe pse duhet pranuar se Nismja e juaj ėshtė e shkelqyeshme me tablo te shumta impresionuse qe pershkruajne tere rrethinen e drenices qe edhe une qe jam mu ne zemer te ketij ambienti do e ndjeja vehten edhe me krenar se paskam rrethe veti njerez te tille...
Mirepo e keqja qendron aty se juve aspak nuk e veni as hapin as majen e hundit askundi tjeter perpos ne kete tem, shkurt jeni i lidhur me nje Obsesion qe ju mundon(apo ndoshta keshtu e shef vetem mendja e nje lexuesi) se drenica eshte kerthiza e botes ....!
Ka edhe vende te tilla ne botė, per shembull ne Peru mendohet se kerthiza e botes ėshtė nė Queto, njashtu desha te te shprehem, te beheni pake me shume i thyeshem se i pa thyeshem edhepse ndoshta une i kam lexuar e ndegjuar ne odat e drenices para juve te gjitha keto komente prap se prap jam i knaqur se shof per mes juve nje ringjallje qe do thote se une nuk qenkam profeti i fundit i drenices siē mendojsha para ca vitesh se vetem une i di keto ngjarje por paska edhe njerez tjer qe i dijn keto gjera ku edhe une mbetem i knaqur por une hedh poshte gjithnje famen e emrit e mbiemrit..do thote se e urrej ose nuk e dua aspak ndarjen e kombit tim te dashur ne disa copa; jo drenicak, jo pejan, jo llapjan e tj..i
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
I nderuar Kreksi! Unė pėrgėzoi shumė njerėzit qė bėjnė vėrejtje. Sepse nga vėrejtjet dhe pėsimet e mia kam mėsuar. Unė shumė i pėrshtatem ambientit dhe rrethit ku jetoi dhe veproi. Sė pari kur kam lexuar rregullat e forumit kam mėsuar se: “punimet qė huazohen mos tė shkruhen pa emrin apo inicialet e autorit”, Tjetra qėndron se i cekuri nuk ėshtė familjar, por njė mik i imi qė shumė lexon, mirėpo, nuk ja ka zanat kompjuterit dhe ka shumė shėnime tė cilat pėr mu kanė qenė margaritar. Duke menduar se i kontribuojnė forumit, nė botėkuptimin tim: “po mos tė shkruaj askush, atėherė nuk kishte me qenė forum!”
Unė as qė jam i Drenicės, as qė jetoi nė Drenicė, por duke shfletuar dhe duke u shkėmbyer shkrimet nė kėtė forum, nė kėtė sofėr, apo odė nuk pash shkrime me pėrmbajtje negative dhe fyese. Nė njė vend kam shkruar : “shumė kisha kontribuar nė politikė, por kur lexove fjalė, fyese, ofendime vulgare dhe tė pa cipa, fund e krye tė ngarkuara me energji negative, as qė mė ka shkuar mendja tė qes edhe njė shkronjė nė ato seksione. Mė vjen keq tė shprehėm, por duhet tė them se barku i nėnės shqiptare nuk mban asi pjelle! Rrafsh 64 vite i kalova nėpėr katrahura qė kanė qenė dhe pėrsėri vazhdonin tė tensiononin popullin e vet nga gjiri i tė cilit janė dalė.
Nuk kam filluar fare me Drenicėn as me sofrėn e Drenicė, por kam filluar me temat e psikologjisė aplikative, dhe atje ekziston pesėfishi i shkrimeve tė mia nė kėtė forum. Pikėrisht kjo psikologji me ka mbajt qė edhe asnjė hap apo pilulė, apo ilaē nuk ja kam marrė farmacisė. Mjekėt i kam miq dhe vėllezėr, por pacient i tyre nuk jam. Tani jam kyēė nė barsoleta qė ėshtė njė faktor i madh dhe mė rėndėsi pėr njeriu tė shprehi lirshėm atė qė e ndrydhė nė ndėrdije.
Nė vitin 98 isha i kyēur nė UĒK me dy djem dhe nipin. Kemi qenė aktiv nga Prekazi, Likovci e deri nė Tropojė. Aty e kam dit qė pseudonimi quhet nofkė, pėr shkak tė sajė shumė keq jemi thyer me major Sali Veseli – “vetėtimėn” vetėm e vetėm pėr shkak tė nofkės. Salihi me tha: “Unė nuk ju njoh, por unė mbaj nofkėn se krejt Serbia me njeh. Po qė se Serbia e din qė jam kėtu do ma masakronin familje!” Pėr mu ēudi e madhe. Unė gjatė periudhės kohore 1980-1990 isha njė ndėr ekspertė e bujqėsisė qe kisha nga dy emisione televizive nė Kosovė, njė herė nė javė udhėtoja Prishtinė - Beograd, mua Sali Veseli ma thotė atė fjalė. Nuk pat nevojė un tė reagoi, por reaguan ata qė mė njihnin mė mirė dhe mė fort se qė kisha reaguar unė. Nė Glloxhan mė shumė ishim pa nofka se me nofka. Ndarjen e popullit shqiptar e bėnė vetėm i keqi jo nofka. Tė kujtohet atentati i Esat Toptanit, aty nuk ka lozė rol nofka por atdhetarizmi. Nuk kam koment tjetėr e di se kur e vej kursorin mbi shenjat e rezultateve t’uaja qartė shkruan : “Kreksi i pazėvėndsueshėm” sepse keni 2.712 postime, thellė respektoi. Mirėpo duke shfrytėzuar, pėrvojėn dhe moshėn time do ju sugjeroi, kurrė mos urrej se nė bazė hulumtimeve tė thukėta psikologjike, virusi numėr njė pėr dėmtimin e qenies njerėzore ėshtė pikėrisht URREJTA. Respekt dhe Ju pėrshėndes, sepse keni qenė shumė konkret.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga salihaj : 01-04-2009 mė 16:58
Ju falemnderit edhe Juve per mirėkuptim.
Nganjehere njeriu edhe mund te gaboje ne paragjykime ndaj personave qe as nuk i njeh e se dinas kush e tek e cili eshte ai, por ne kete rast se si u spjegove, meqense aspak nuk kerkova nga ju saqarime por thjeshte bera nje propozim e jo keshille pasiqe ju qenkeni me i vjeter se sa une, kam rrespekte per shkrimet tuaja se pari, mos harro se jeni i pazevendsushem...une kam derguar imazhe aty ndoshta 2000 e me shume, kjo s'do thote asgje por shkrimet e tuaja me duken me te vlefshme se 1000 prralla te mijat.
Besa edhe gezohem se nuk me keni ngacmuar sa eshte dashur, ja u di per nder, jeni burre i fortė dhe i vendosur, kjo shifet pa diskutime.
Mos ma shifni edhe aq per te madhe se nganjehere une tallem apo kerkoj jo ngacmime por me shkurt si aj kau qe shkon e byrytet ne lluga e jo ne kerrshė..; pra edhe njehere kerkoj falje i nderuari salihaj.
Une seriozishte ju pergezova me tere rrespektin, e me falni nese jeni prekur diku qe aspak nuk me ka shkuar mendja te ngacmoje dike deri me sot, perkundrazi jam i knaqur kur lexoj shkrimet tuaja.
tani e kuptova edhe me mire pse nuk i doni nofkat qe ndoshta keni edhe plote te drejte.
Qofsh me nder i rrespektuari salihaj.
shendet
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Me tregon me kėnd shoqėrohesh, tė tregoi kush je!
- Kamarier, njė pjatė tru, ju lutėm! Fatkeqėsisht, tru nuk kemi, gjuhė po! M. Konj.
- Pėr bizantet dhe myslimanet integrimi nė krishtrimin romak ishte njė poshtrim, rėnia nė njė qytetrim mė tė ultė. J. de Goffe
- Marsi hynė si luani e del si qengji. S. Boriy
- Jeta duhet mbushur edhe pse e din se nė fund zbrazet. M. Xh. Malie
- Ka edhe gjenerata qė heronjtė u mungojnė. M. Xh. Malie
- Nėse mndesh rri i ndershėm, nėse jo qendro sa tė mundesh. Z. Grey
- Indianve nu ua vjedhin paratė, por bukėn po. Mė e keqja ėshtė se atė nuk e bėjmė nga uria, por pėr tu pasuruar (vrasja e bizonve). Z. Grey
- Ushqeje kafshėn qė ta zbutėsh. H. Spring
- Natyra amėtare, nė pėrdellimin e saj misterioz, e ka pajisur ēdo njeri me sasira pothuaj tė barabarta mirėsinė e ligėsie. M. Xenoka
Dihet kush pėrmblodhi...! Fund me tė nderuarin qė mė respektoi mua dhe begatoi kėtė odė!
Krijoni Kontakt