Close
Faqja 49 prej 141 FillimFillim ... 3947484950515999 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 481 deri 490 prej 1406
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Ujku shkon tė bėhet hoxhė

Ujku shkon te hoxha dhe thotė: “Qysh se nga sot edhe unė kam vendosė tė bėhem hoxhė”.
    -Hoxha thotė: “mirė bėre, por, pėr tu bėrė hoxhė ka ca rregulla dhe duhet ti mėsosh ca lutje”.
    -Ujku : “pa tjetėr pėr atė kam ardhur”.
    Hoxha fillon tė mėson ujkun.
    -Hoxha: “thuaj kul’auzi”
    -Ujku: “qengj a juzi”
    -Hoxha: “jo,jo qengj a juzi, por, kul’auzi”.
    -Ujku pėrsėri: “qengj a juzi”
    -Hoxha : “ e dijė qe ta kana qengjin, andaj qe tjetrėn lutje”.
    -Hoxha: “ bira binasi”
    -Ujku: “ e ngrėna e mė kėnaqi”.
    Hoxha hidhėrohet i thotė ujkut: “qysh se ėshtė kurdisė dynjaja ujku nuk ka qenė hoxhė. Andaj ik nė pyll e vazhdo me zanatin tendė”.

Koha nuk pret...! mu bė ujku qengj!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

"Tu u rritė, tu u ēoroditė”

More mysafirėt e kėsaj ode, a bėnė tė ju pyes diē, apo po na kana edhe neve vetėm, mė ngrėnė pastėrma, mish tė thatė e lakra tė tharta, pite, kosė pa mazitė, djathė pa mazitė, pestil, rasoj, lakra turrshi, speca tė djegės, duhan, qaj, kafe, raki, verė Rahoveci apo birrė Peje. Ēfarė ngrėnin kėta kolegėt tanė, qė sėbashku kryem ndonjė fakultet, ndonjė magjistraturė, ndonjė doktoranturė etj. Kur ishim nė bankat e shkollės sė mesme apo edhe tė universitetit, zotoheshim se do bėjmė “harakiri “nė tė mirėn e vatanit tonė, nuk do e harrojmė njėri tjetrin, do e flijojmė jetėn pėr vatan etj, etj. Ēfarė na gjet kėshtu!? Kolegu im me tė cilin rrafsh katėr vite i kalova nė njė dhomė tė konviktit, dy vite flija nė njė krevat, mbuloheshim me njė batani, kur sot shkoi te ai thotė: “allahile nga te patėm” ose tjetri “qy, qy ky dreqi qe dy gur bashkė nuk i ka lanė, hiqu ti nga kėtu, kush tė sjelli!” Dua mi ra Trup. Nuk e dijė, a kanė faj mjekėt nė pėrgjithėsi, apo ka faj ministri i tyre? Kur unė me Halitė “ukun” nga Uqa jo qė e kemi kry fakultetin nė njė gjenerat dhe kemi qenė tė pa ndarė, por edhe nuk dijė sa darka i kam ngrėnė me te nė kullėn e babait tė ti Kamerit. Ashtu edhe Haliti nė kullėn time. Kur sjella gruan time te miku im qė e ceka pėr tė fotografuar kokėn nė spital me aparatin e quajtur “CT” Haliti me tha: “Baci Hasan shko te filan mjeku, ai posedon aparatin qė incizon shumė mė mirė se ky”. Unė thash: “me siguri qė ia aparat incizon mė mirė se njė incizim kushton 250 Dm, ndėrsa ky i spitalit vetėm 30 DM qė do tė thotė tetė herė mė lirė, andaj ai “mė mirė” incizon”. I thash edhe kėtė: “ O Halit uku! Mė mirė me tė pas ngrėnė ujku kur tė ka sulmuar, se qe ke ngel gjallė, po koka ime nuk ėshtė pėr atė aparat tetė herė mė tė shtrenjtė, kėsaj pune o thonė “tu u rritė tu u ēoroditė”. Ma bėni hallall burra, se sikur tė ishte njė Halit, unė do e kisha zgjedhė vet kėtė problem, por kėsaj i thonė mė shumė cjap se pyll, ec e mėsyja kėsaj pune!

Koha na kajti n...!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Nastradini Hoxha dhe popi

Pas njė kuvendi qė kishin pasur nė shehėr Nastradini, Hoxha dhe Popi kthehen pėr nė shtėpitė e veta. Duke udhėtuar, nata i zėnė tė njė shtėpi pasanike. Kėrkonin konak dhe zoti i shtėpisė i pranon. Pėr darkė ju ka shtruar fli me mjaltė. Kėta tre nuk kanė mundur me ngrėnė flinė nė tėrėsi, por ngelė njė sasi e flisė. Pasi qė shtrihen pėr tė fjetur, Nastradinit, para mėngjesit i del gjumi, mendohet pėr ta ngrėnė flinė se, pėr darkė kishte qenė shumė e shijshme. Ashtu ja bėnė.
    Nė mėngjes gdhihen tė gjithė shėndosh e mirė. Nastradini thotė: “burra mbrėmė flija kishte qenė fortė e shijshme. Na ka mbet edhe njė copė, e cila copė tė gjithėve nuk na i plotėson nevojat. Atėherė do ja bėjmė kėshtu! Kush ka pa ėndėrr mė tė fortė do e ngrėnė flinė e mbetur. Pajtohen Hoxha dhe Popi. Andaj, Nastradini thotė: “Pop ti ke pėrparėsi!” Popi thotė: “unė kam pa ėndėrr se kam fluturuar duke kaluar shtatė palė qiell!” Nastradini: “hallall e fortė qenka!” Hajde ti hoxhė! Hoxha: “kamė pa ėndėrr qe kam depėrtuar nė thellėsi tė tokės duke kaluar shtatė palė tokė!” Nastradini: “eu! Edhe kjo e fortė!”. Nastradini tha: “un, pashė qė popi shkoi shtatė palė qiell nė lartėsi, hoxha shtatė palė tokė nė thellėsi, mendoja se kur do ktheheni nga ajo largėsi e madhe, u frikova se prishet flija, andaj u qova dhe e ngrėna fije nė fije”. Ashtu po me duket edhe Thaqi me Ramushin janė shkuar larg, ndėrsa paraprakisht UNMIK-u, tani EULEX-i bashkė me “ēifēinj” tonė po e ngrėnin flinė. Mysafir tė dashur, mos vrava kanė me fjalė, e ma bėni hallall, se pak jam “rralluar!”

Koha e bėnė tė vetėn...!

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    More mysafirėt e kėsaj ode, a bėnė tė ju pyes diē, apo po na kana edhe neve vetėm, mė ngrėnė pastėrma, mish tė thatė e lakra tė tharta, pite, kosė pa mazitė, djathė pa mazitė, pestil, rasoj, lakra turrshi, speca tė djegės, duhan, qaj, kafe, raki, verė Rahoveci apo birrė Peje. Ēfarė ngrėnin kėta kolegėt tanė, qė sėbashku kryem ndonjė fakultet, ndonjė magjistraturė, ndonjė doktoranturė etj. Kur ishim nė bankat e shkollės sė mesme apo edhe tė universitetit, zotoheshim se do bėjmė “harakiri “nė tė mirėn e vatanit tonė, nuk do e harrojmė njėri tjetrin, do e flijojmė jetėn pėr vatan etj, etj. Ēfarė na gjet kėshtu!? Kolegu im me tė cilin rrafsh katėr vite i kalova nė njė dhomė tė konviktit, dy vite flija nė njė krevat, mbuloheshim me njė batani, kur sot shkoi te ai thotė: “allahile nga te patėm” ose tjetri “qy, qy ky dreqi qe dy gur bashkė nuk i ka lanė, hiqu ti nga kėtu, kush tė sjelli!” Dua mi ra Trup. Nuk e dijė, a kanė faj mjekėt nė pėrgjithėsi, apo ka faj ministri i tyre? Kur unė me Halitė “ukun” nga Uqa jo qė e kemi kry fakultetin nė njė gjenerat dhe kemi qenė tė pa ndarė, por edhe nuk dijė sa darka i kam ngrėnė me te nė kullėn e babait tė ti Kamerit. Ashtu edhe Haliti nė kullėn time. Kur sjella gruan time te miku im qė e ceka pėr tė fotografuar kokėn nė spital me aparatin e quajtur “CT” Haliti me tha: “Baci Hasan shko te filan mjeku, ai posedon aparatin qė incizon shumė mė mirė se ky”. Unė thash: “me siguri qė ia aparat incizon mė mirė se njė incizim kushton 250 Dm, ndėrsa ky i spitalit vetėm 30 DM qė do tė thotė tetė herė mė lirė, andaj ai “mė mirė” incizon”. I thash edhe kėtė: “ O Halit uku! Mė mirė me tė pas ngrėnė ujku kur tė ka sulmuar, se qe ke ngel gjallė, po koka ime nuk ėshtė pėr atė aparat tetė herė mė tė shtrenjtė, kėsaj pune o thonė “tu u rritė tu u ēoroditė”. Ma bėni hallall burra, se sikur tė ishte njė Halit, unė do e kisha zgjedhė vet kėtė problem, por kėsaj i thonė mė shumė cjap se pyll, ec e mėsyja kėsaj pune!

Koha na kajti n...!
    Valla baca Canė, kėtė shkrim e lexova dy-tri herė e gjithmonė duke thėnė "ishalla nuk ėshtė kėshtu sic po thotė baca Canė". Dhe e di pse? Sepse dr.Halitin ( nėse ėshtė ai i radiologjisė. Them tė jetė ky, meqė e pėrmende edhe "ukun") e njoh edhe unė dhe kam pasur bindje tė mirė, madje shumė tė mirė pėr tė... E cka tė them.... prapė po them: Ishalla nuk ėshtė kėshtu sic po thua ti!!
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Popi dhe hoxha

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Pas njė kuvendi qė kishin pasur nė shehėr Nastradini, Hoxha dhe Popi kthehen pėr nė shtėpitė e veta. Duke udhėtuar, nata i zėnė tė njė shtėpi pasanike. Kėrkonin konak dhe zoti i shtėpisė i pranon. Pėr darkė ju ka shtruar fli me mjaltė. Kėta tre nuk kanė mundur me ngrėnė flinė nė tėrėsi, por ngelė njė sasi e flisė. Pasi qė shtrihen pėr tė fjetur, Nastradinit, para mėngjesit i del gjumi, mendohet pėr ta ngrėnė flinė se, pėr darkė kishte qenė shumė e shijshme. Ashtu ja bėnė.
    Nė mėngjes gdhihen tė gjithė shėndosh e mirė. Nastradini thotė: “burra mbrėmė flija kishte qenė fortė e shijshme. Na ka mbet edhe njė copė, e cila copė tė gjithėve nuk na i plotėson nevojat. Atėherė do ja bėjmė kėshtu! Kush ka pa ėndėrr mė tė fortė do e ngrėnė flinė e mbetur. Pajtohen Hoxha dhe Popi. Andaj, Nastradini thotė: “Pop ti ke pėrparėsi!” Popi thotė: “unė kam pa ėndėrr se kam fluturuar duke kaluar shtatė palė qiell!” Nastradini: “hallall e fortė qenka!” Hajde ti hoxhė! Hoxha: “kamė pa ėndėrr qe kam depėrtuar nė thellėsi tė tokės duke kaluar shtatė palė tokė!” Nastradini: “eu! Edhe kjo e fortė!”. Nastradini tha: “un, pashė qė popi shkoi shtatė palė qiell nė lartėsi, hoxha shtatė palė tokė nė thellėsi, mendoja se kur do ktheheni nga ajo largėsi e madhe, u frikova se prishet flija, andaj u qova dhe e ngrėna fije nė fije”. Ashtu po me duket edhe Thaqi me Ramushin janė shkuar larg, ndėrsa paraprakisht UNMIK-u, tani EULEX-i bashkė me “ēifēinj” tonė po e ngrėnin flinė. Mysafir tė dashur, mos vrava kanė me fjalė, e ma bėni hallall, se pak jam “rralluar!”

Koha e bėnė tė vetėn...!
    Rastisi njė herė tė qėllojnė nė njė konak hoxha dhe popi. I zoti i shtėpisė pėr darkė u solli kaēamak. Po bėri vaki dhe krejt yndyra ishte nga ana e popit. (Aso kohe nuk kanė ditur pėr kolesterolin dhe cdo "jemek" sa mė i yndyrshėm qė ishte e konsideronin mė cilėsor). Hoxha kur e pa kėtė u mendua se si me "tertip" t'ia merrte yndyrėn popit. E mori njė lugėn dhe e vendosi nė tepsi kah ana e popit edhe po i thotė:
    - Valla more pop, m'u ka mbushė mandja nė kėtė dynja gjysma janė myslimanė e gjysma tjetėr tė krishtėrė, - dhe bėri njė vijė me lugė nė kacamak nga popi nė drejtim tė vetin.
    Kėshtu nėpėrmjet vijės qė bėri luga rrodhi yndyra dhe krejt u grumbullua te hoxha.
    Popi e kuptoi hilenė e hoxhės dhe pa njė pa dy mori edhe ai lugėn dhe e pėrzjeu kacamakun duke i thėnė hoxhės:
    - Jo valla more hoxhė gabim e ke se u pėrzie... nė tana anėt!
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005
    Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Valla baca Canė, kėtė shkrim e lexova dy-tri herė e gjithmonė duke thėnė "ishalla nuk ėshtė kėshtu sic po thotė baca Canė". Dhe e di pse? Sepse dr.Halitin ( nėse ėshtė ai i radiologjisė. Them tė jetė ky, meqė e pėrmende edhe "ukun") e njoh edhe unė dhe kam pasur bindje tė mirė, madje shumė tė mirė pėr tė... E cka tė them.... prapė po them: Ishalla nuk ėshtė kėshtu sic po thua ti!!
    Ju po thuani ishalla Iishalla ėshtė fjalė e papėrcaktuar ose mundet me kanė e mundet mos me kanė). E unė e kam ngrėnė flinė. Dhjet vite kam punuar, vepruar me te dhe vėllėzėrit e ti. Me baben Kamer tė tyre kam qenė mik i mirė. Dasmen e parė qė e kemi bėrė pa kėngėtar e kemi bėrė nė shtėpinė e babės sė ti. Sepse dy netė para dasmės, njėri nga njė fshat tjetėr duke depėrtuar nėpėr avlinė e kushėririt tė Halitit, kushėriri i Halitit e godet ne qifte dhe at me plumb ideal tė ariut, e len qenin coftė aty. Mos me zgjatė shumė. Sa i pėrketė shkrimit qė kam shkruar ashtu me ka ndodhė nė vitin 2001, kur e kam sjellė gruan te Haliti. Pėr 30 DM e kam paguar ortakun e ti 250 DM. Fare nuk kam dashtė tė "qpurdhi". Por mė kėtė desha tė arsyetoi dy ndodhi: 1. grevat e mjekėve vetėm po sjellin pėrfitime pėrsonale, duke i orjentuar pacientėt nė klinika private dhe duke marrė tetėfishin e asaj qė e marrin nė qendėr medicinale dhe 2. Djali im Fatosi, ja ka filluar lojės me pushkė nė radhat e UĒK_sė me 15 mars tė vitit 1998 deri nė pėrfundim. Ka qėndruar i mobilizuar dhe e ka deshė uniformėn me vrejtjen e parė qė e ka vėrejtė se janė duke manimpuluar me njrėz qė nuk kanė qenė fare nė luftė. Ushtar i linjės sė parė tė frontit, dy herė i plagosur, djalė dhe vėlla i dy ushtrėve tė UĒK-sė. Sot ka njė cpirrė granate nė kėmbė e cila ka filluar ti pengoi. Goca ime ka lidhje me Halitin dhe i ka treguar pėr Fatosin.
    Gocės sime Haliti i thotė: "pse nuk po vjen baci Hasan!". Andaj ia cakton ditėn kur duhet tė incizoi kėmbėn nė CT. Kjo ka ndodhė javen e kaluar. Kur Fatosi shkon te Haliti me termin e caktuar nga Haliti. Nė vend qe ta pyes se si ėshtė baci Hasan, ai i thotė: "ēka po ban ai dreqi". Fatosi ja tregon ca pasqyra qė ja kanė dhėn mjekėt tjerė para ca vitesh. Haliti ndryshon menden dhe i thotė: "Unė nuk muj me tė fotografuar, pasi ke qenė te ai tjetri!" Fatosi: "jo bre axha Halit, kėto janė incizime para 7-8 vite, vetėm tė trgova se ēfarė me ka ndodhė". Haliti i thotė: "del e mos me pengo se nuk bėnė tė incizohesh kėtu!" me njė arrogancė. Kjo me ka ndodhė edhe me Mehmet Magjunin me tė cilin katėr vite nuk jem ndarė duke u shoqėruar nė konvikte studentore dhe Xhavit Bicin. "ademgashi" shkurtė; 1.mos u bėfsh me tė kuru mjeku i Kosovės, 2. mos u bėfsh palė e gjyqit, dhe 3 palė e policisė. Unė kam 2/3 e mjekve tė Kosovės miq, dashamirė dhe bashkėvendas, tė gjithė diellin edhe Zotin e shikonin pėrmes Euro-sė. Ja sa me erdhė, lajmi qė gruan time nuk e pranuan nė spital me analiza tė Pejės, duhet bėrė analizat nė Prishtinė me shtru nė spital pėr operim. Me qėllim kam shkruar. Nėse e dijnė Hasanin si dreq, duhet me shku nė Serbi tė cilėt mė kan quajtur " opasan je oanj Gjavo"! Me kėt plotėsisht pėrkrahu qėndrimet e Ministrisė. Mė kėt ty tė informova, pėr tu infromuar opinioni i gjėr. Ju pėrshėndes.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Qeni i keq ta sjellė ujkun nė torishtė

Kanė thėnė: “qeni i keq ta sjellė ujkun nė torishtė”. Kush na e sjelli neve serbin nė Kosovė? “Qeni i keq”, zemėrgjerėsia jonė, mikpritja jonė, mosdija e jonė, apo edhe pėrēarja e jonė familjare dhe ajo kolektive. Vallė, cili ėshtė faktori kryesor qė nė vitet e shtatėqindta, pranoi shqiptari serbin tė dyndet nė kėto troje. Njė e di se vendi joshės dhe i begat e ka sjellė edhe Anglinė nė Trepēe, por serbi si erdh? Ju garantoi se serbi si forcė nuk ka ardhur nė Kosovė, sepse ne shqiptarėt jemi shtri rrafsh deri nė NISHĖ. Me ka thėnė njė “plak” “kur kruhet atėherė shkruhet”

i/e regjistruar Maska e RINAA
    Anėtarėsuar
    01-12-2008
    Postime
    247
    Miredita e mire se ju gjeta
    kalova knej pari e pa ju pershendet sun eca
    do rri pak, se shume s'kam kohe
    po te isha ketu sun durova, te mos vi t'ju shof.

Shpresoj te ju gjej, e te ju le mire
    dera e kesaj ode eshte gjithmon qel, dhe ende mire a u gdhire
    ketu gjen qetsin,pushon trupi, pushon shpirti
    se Drenca gjithmon miqte mire i priti.

.................................................. ........

Gjitha t'mirat juve...
    Rrespekt...
    Jetoje jeten qe te fitosh shperblimin....

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Fjali tė urta!

Njeri! – sa krenari tingėllon. Gorki
    Njeri! – i keq ėshtė tjetri. Sartri
    Homo homini lupus. Hobbes
    Janė tė atillė ēfarė do t’ishim ne nė rrethina tė tilla. Linkoln
    Bėhu mė i menēur se tjetri, por mos ja thuaj.
    Mos qaj borėn nė ēati tė komshiut, pa e pastruar tendėn.. Konfuēie
    Adhuroje peshkimin dhe pėlqeje luleshtrydhen, por kur peshkoi nė grep var krimbin, qė e donė peshku. Pra sepse njeriut nuk i afrohen sipas shijes sė tij. Dale Karnegie
    As perėndia vet nuk e gjykon njeriun para vdekjes.
    Buka ėshtė shujtė, lėvdata ėshtė ushqim, pra lėvdo punėn para oreksit.
    E keqja rrjedh nga ai qė nuk ngushtohet pėr vetėn, pra as pėr tė vetin.
    Buzėqeshja nuk i duhet kujt mė tepėr se atij qė nuk ka me ēka tjetėr tė ta kthen.

Pėrmblodhi: Shaban Avdijaj

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Nga Meshari

Ma unė, tue pasunė malln'e shtampesė,
    gjithė atyneve u ktheva faqenė, veēė ju
    lutshe tė mė shtampohej libri, ashtu qi,
    kur tė kėthenje prej dheut sinė, tė
    keshe nji qirij ndezunė n'dorė,
    pėr tė ndritunė atė tė vobek dhe
    t'Arbėnit e tė shėrbijsė, e silli e
    madhe pjesė flet qrbėnisht, tu kjenunė
    dalune dheut sė Arbėnit e mbjellė
    shenjtėnė fee ndė dhee
    tė Despotit: prashtu shqetė, pėr
    antonomasinj, feesė katolike i thonė
    "Arbanashka vera!" - Nga Meshari (Pjetėr Bogdani)

Ekstrakt: Shaban Avdijaj

Faqja 49 prej 141 FillimFillim ... 3947484950515999 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •