Close
Faqja 36 prej 141 FillimFillim ... 2634353637384686136 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 1406
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Tė thash qė tezja gėzohet

Sot isha te tezja e gocės sime, njėkohėsisht motra e bashkėshortes sime. Nga gėzimi e kanė shtruar njė sofėr pėr mrekulli. Mė qenė se i thash “prishtinases” se, “tezja gėzohet mė fortė pėr burrė, sesa pėr mesė”, unė nė kėtė vizitė vėrejta se tezja u gėzua edhe pėr mbesėn, por edhe pėr mua fortė, sa qė kishte dėshirė tė ishim bashkė edhe pse unė insistoja qė tė dalin nė dhomėn tjetėr pėr tu kėnaqė.
    Ja ēfarė po i sjelli “sofrės Drenicasve” nga kjo vizitė:
    I kishte humb gomarica e Ukshin Bicit nga Vrella e Istogut. Ukshini terė ditėn e kėrkon gomaricėn, por nuk e gjen. Nė mbrėmje kthehet tė shtėpia. Ndėrkohė gomarica ishte futė nė kopshtin e Cenė Halitit, atė mbrėmje kishte bėrė dėmė bukur tė madh. Tė nesėrmen takohen Ukshini me Cenin, Ukshini i tregon se i ka humb njė gomaricė. Ceni i hidhėruar i thotė: “a e jotja qenka a!” Ukshini: “po more e vraftė vetėn”. Ceni: “hajde merre te unė se mbrėmė e kam mbyllė se me ka bėrė dėm nė kopsht”. Ukshini: “a te ti e ka bėrė konakun a! Hajrin ja pashė se ajo ma nuk ka ēfarė kėrkon nė derėn time!”

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Prishtinases

Mė parė thash dhe citoi: “ Pėr ma shumė, kėtu ėshtė bisedė ode, ku i pėrmbahem rregullave”. Ju falė nderit i zoti i odes ademgashi, pėr shpjegimin qė ja bėri tė zonjės sė odes prishtinases. Asht qėndron nė fjalor. Unė mungoja dhe po sa hyra nė odė (PC). Vėrejta se ėshtė bėrė sqarim i qėlluar pėr fjalėn “melez”. Edhe unė jam me tė njėjtin status, melez apo diē tjetėr (kjo histori rrjedh nga lufta e Jenipazarit). Se vėrtetė ėshtė qė kam dajė nė Sanxhak. Por, ata kanė prejardhje nga Rugova. Kujtoi gjyshin tim (baba i nėnės sime) fliste shqip, ndėrsa gjeneratat pas gjyshit asnjėri nuk din shqip. Dua tė shtoi, se pėrveē melez, kryqėzimi midis dy specieve tė njėjtit lloj quhej “hibrid”. Sikur tė thosha hibrid, pata frik se mos po e bėjė farė misri apo diē tjetėr, andaj me aq e lash. Pėrndryshe, lėndėn shkencore “gjenetika” e kam pasur pėr qefi, e kam njohtė edhe e njoh fortė mirė se nuk ėshtė vetėm lėndė shkencore pėr ēfarė unė e kam mėsuar pėr botėn bimore dhe atė shtazore, po shumė tipare tė njeriut varen kryesisht nga radhitja e aminoacideve nė ADN duke krijuar kod gjenetik pėr njė tipar tė caktuar, sikur qė ka cekė zotėriu “ademgashi” e siē janė: ngjyra e lėkurės, ngjyra dhe lloji i flokėve, tė folurit, zėri, ngjyra e syrit, veti agresive, apo e qetė etj. Pėr tė mos ngarkuar kėtė materie nuk po ceki mė, se janė me dhjeta, apo qindra tipare te njeriu. Njėkohėsisht, kėtė lėndė ma ka ligjėruar njė profesor nga Sarajeva dhe ja ka filluar mė kėtė thėnie: “Pela e bardhė ka vrenjt qenin laraman dhe e ka pjellė mazinė e larmė”. “Ēfarė hamshor edhe ēfarė pela po sillen vėrdallė nėpėr Kosovė, ka filluar tė vėrehen “mėza (melez)” me ngjyra qė nuk i pėrkasin racės sonė” Sa do qė ne tė jemi internacionalist, natyra me ligjet e veta nuk falė gabime. Edhe amebėn si gjallesė njėqelizore natyra e pėrcjellė. Mendimi i profesorit me pėlqej shumė, sepse nuk e kisha dėgjuar as lexuar asnjėherė mė parė. Nė vitet e tetėdhjeta, mė kujtohet njė titull nė shtypin serb: “se filan shkencėtari serb tė cilit nuk ja di emrin, ka zbuluar kodin gjenetik pėr gjuhėn serbe”. Atė zbulim e kanė aprovuar tė gjitha instancat e botės shkencore, e sidomos ajo gjenetike. Pėr kėtė materie do bėjmė fjalė nė rastet tjera. Ne nė pėrgjithėsi, bukur shumė jemi pėrqendruar vetėm nė forcėn e logjikės pėr ti vlerėsuar ca gjėra, qė fjalėn e fundit e ka dhėnė shkenca.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Ju kėrkoi falėje!!!

Zoti e din ku kam qenė i pėrqėndruar, sepse pa dėshirėn time e kam postuar temėn nėn numrin 349. Nė kėso raste pėr tė bėrė gabime, shkaktar kryesor janė vizita e mysafirve, apo ndonjė kėrkesė shtėpiake. Edhe njė herė kėrkoi falėje tė gjithė lexuesve e sodomos stafit udhėheqės tė forumitshqiptar. Pėrshėndetje.

Ai qė punon, gabon

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Zoti e din ku kam qenė i pėrqėndruar, sepse pa dėshirėn time e kam postuar temėn nėn numrin 349. Nė kėso raste pėr tė bėrė gabime, shkaktar kryesor janė vizita e mysafirve, apo ndonjė kėrkesė shtėpiake. Edhe njė herė kėrkoi falėje tė gjithė lexuesve e sodomos stafit udhėheqės tė forumitshqiptar. Pėrshėndetje.
    I nderuari Hasan,
    unė po tė arsyetoj si me tėrtip - d.m.th edhe dyke u defryer pak.

E martoi njani djalin e vet. Shpija e tij nuk ishin kanė bashė punėtor dhe nuk ia dishin bash rendin shtėpisė. Po nusja ish kanė derė "oxhakzade" kur thuhet. Kjo edhe ua ktheu shpinė pėr sė mbari. Aso kohe, meqė ishte "qesatllėk" edhe bukė u duhke me hangėr sipas punės sė bėrė. Nė darkė, po pyet i zoti i shtėpisė:
    -More ni bisht sakice ish thye qatje. Kush e ka thye?
    -Nusja, - thanė njėzėrit njerėzit e shtėpisė.
    -More edhe njė kėnatė e pashė tė thyer nė oborr?!
    -Nusja- kėta prapė
    - More edhe kjo edhe ajo edhe shumė tė tjera i pėrmendi i zoti i shtėpisė se ishin prishur dhe pėr tė gjitha mori tė njėjtat pėrgjigje se- nusja i kishte bėrė.
    Atėherė i zoti i shtėpisė ua ktheu:
    -E valla, pra copėn mė tė madhe tė bukės nusja po e meritojka, se veē kjo po punojka nė kėtė shtėpi.
    Edhe njėmend ia ndau copėn mė tė madhe.

Porosia: Ai qė punon, gabon. Edhe bėn ndonjėherė dėme.
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

tHeKtHi MaMa :P
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708

salihaj

kanier meson nga gabimet e tjerve por me teper meson nga gabimet qe ben vet

fundi fundit njerez jemi ska njeri qe s'gabon
    if love is the answer, could you rephrase the question?

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

"Na kurr mu mbush mend!"

Citim Postuar mė parė nga prishtinase Lexo Postimin
    kanier meson nga gabimet e tjerve por me teper meson nga gabimet qe ben vet
    fundi fundit njerez jemi ska njeri qe s'gabon
    "Ju kjoftė mirė!" Pėr pjesė dėrmuase po flasė o mysafir tė odės: "na pa ja thy vetit qafėn nė gabimet pėrsonale e me piskatė nė kupė tė qiellit", pėr gabime dhe mėsime tė tjerėve as qė na ndinė veshi. Pėr mua pėsonalisht "ēdo pėsim imi ka qenė misėmė". Sot isha nė Komune mi dorzuar dokumentat pėr tė siguruar lejėn e re tė njohtimit. Prita rrafsh pesė orė. Populli hallegji! por edhe punėtorėt administrativ nė hall tė madh. Sikur ti kisha shkruar fjalėt qė dėdgjove gjatė pesė orėve, nė kėtė shlkrim, isha dalė: rrugaq, kriminel, magjup, kerragji, shofer, nuk dija edhe ēfarė. Por edhe nėpunėsit qė punonin nė administratė sa kishin dobėsi qė pranonin palė jasht rendit, aq kishin halle nga sharjet dhe fyrjet, njėkohėsisht edhe mosplotėsimi i kushtėve nga ana e Kuvendit Komunal pėr tė krye punėn me sukses. Menjėher, mė ranė ndėrmend fjalėt qė ja thash prishtinases: "dua edhe kėto vite ti kaloi i qetė, pa fyerje, ankesė dhe me plotė kėnaqėsi. Me njė fjalė kėto vitėt e fundit ti kaloi vetėm nėpėr fushėn e energjisė pozitive. Do ja dal dhe pėrshėndes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga salihaj : 09-02-2009 mė 10:10

Ah. mor "salihaj" pėr kėtė ka njė fjalė tė urtė qė nuk mė pėlqen shumė, se edhe unė bėj pjesė nė kėtė grup:

- I menēuri mėson nga pėsimet e tė tjerėve, ndėrsa budallai nga pėsimet e veta!
    Unė bėj pjesė nė kėtė grupin e dytė, por fatkeqėsisht nuk jam pa shumė shokė.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Qesha, shumė qesha!

Qesha, bile shumė qesha. E kam ditė se keni mė mu pėrgjigjė po nė kėtė masė. Mirėpo kam dėgjuar se: "njė e qeshur ėshtė barazi me pėrdorimin e njė antibiotiku (panicilinė). Nėse njeriu ka dhimbje koke, pėr tė evituar atė duhet gjetė motiv tė fortė pėr tė qeshur: "budallalėk tė papėrshkruar", kamerė e fshehur qė tė qon deri tė sulmi fizik nga inati, ndonjė gomaricė e Ukshin Bicit qė ka shku me buajtė nė kojshi etj. Pas djersitjes nga tė qeshurit, kokdhimbja evitohet ekspres. Edhe nė kohėrat e kaluar, edhe tani, ec e merr guxim mi thėnė tjetrit qė nga bėdallallėqet e tija mėsohet!. Kjo ēfarė thuani Ju dhe ēfarė po e pohoj unė, mundė tė krahasoi me fjalėn: "Ara ime fara ime". ose "ai qė ka mizėn pas veshi, duhet shkundė veshin". Ndėrsa Ana e Deēanit thonin: "kush e ka puthė Fatėn duhet ikė natėn". Nė rastin e Deēanit, pas kėsajė fjale, hoxha i paska kėrkuar kėpucėt tė ikė natėn pėr nė shtėpi. Kėto e tė tjera nuk kanė tė ndalur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga salihaj : 09-02-2009 mė 12:49 Arsyeja: fshht-fshehur

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Do bėjė pytje a dini si...?

A dini se gjatė kohės sė kaluara kur nuk ka pasur orė, metėr si ėshtė matur koha dhe gjatėsia e njė objekti dhe me ēfarė masash? Apo edhe cila metodė ėshtė pėrdorė pėr vreifikimin e kofomės shumėvjeēare se cilės familje i takon pa paraqitjen e metodės sė ADN-sė si metodė pėr kėsi lloji verifikimi?

Oda e mirė ka lezet

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Qesha, bile shumė qesha. E kam ditė se keni mė mu pėrgjigjė po nė kėtė masė. Mirėpo kam dėgjuar se: "njė e qeshur ėshtė barazi me pėrdorimin e njė antibiotiku (panicilinė). Nėse njeriu ka dhimbje koke, pėr tė evituar atė duhet gjetė motiv tė fortė pėr tė qeshur: "budallalėk tė papėrshkruar", kamerė e fshehur qė tė qon deri tė sulmi fizik nga inati, ndonjė gomaricė e Ukshin Bicit qė ka shku me buajtė nė kojshi etj. Pas djersitjes nga tė qeshurit, kokdhimbja evitohet ekspres. Edhe nė kohėrat e kaluar, edhe tani, ec e merr guxim mi thėnė tjetrit qė nga bėdallallėqet e tija mėsohet!. Kjo ēfarė thuani Ju dhe ēfarė po e pohoj unė, mundė tė krahasoi me fjalėn: "Ara ime fara ime". ose "ai qė ka mizėn pas veshi, duhet shkundė veshin". Ndėrsa Ana e Deēanit thonin: "kush e ka puthė Fatėn duhet ikė natėn". Nė rastin e Deēanit, pas kėsajė fjale, hoxha i paska kėrkuar kėpucėt tė ikė natėn pėr nė shtėpi. Kėto e tė tjera nuk kanė tė ndalur.
    Gjithmonė kur bėhet biseda pa hile, pa gjuajtje fjalėsh, pa ndėrskamca ėshtė e kėndshme.
    Pėr tė qeshurėn unė di njė goxha tė fortė qė kur e kam dėgjuar pėr herė tė parė, m'u rrudh barku, sepse thoshte: "Nga njė e qeshur njeriu merr vitamina sa tė hante njė limon". ( Paramendo tash sikur je duke e ngrėnė njė limon tė tėrė, do tė shohėsh si reagon barku).
    Sa pėr atė tė budallejnve, meqė vetė i hyra kėsaj pune, doemos duhej ta vija veten nė "vijėn e zjarrit" dhe m'u kujtua pastaj ajo fjala e urtė e suliotit: "Kur i mencuri shkoi nė fshatin e budallenjve ata thanė: Ja erdhi ky budalla."

Humorin e kam shumė qejf kur tė tjerėt e thonė mirė e me shije. Unė mė duket nuk bėj humor tė mirė dhe jam nga ata qė pak punė qė bėj vetė tė mė duken tė mira. Mua mė duket kur vetė bėj humor, bashkėbiseduesin pa e "xigėlitur" s'mund ta shti me qeshė!!

Po kėshtu i kam qejf edhe fjalė e urta-aforizmat.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •