Tani aty nga mesi i Odės po flas edhe une nė emer tė Gjyshit tim(i cili nuk jeton tash e 35 vjet me ne).
Gjyshi im e kishte vetem njė vlla dhe ishin tė dytė nė moshė(60 vjeē) dhe jetonin tė dytė nė shtepitė e veta shumė afer njėri-tjetrit ,"Syla"vllau i Gjyshit ishte semurė disa ditė dhe njė ditė vajza e "Syles" 12 vjeēare vjen tė Ghyshi im nė kohėn kur ishin duke ngrėnė drekė dhe ulet edhe ajo pėr tė ngrenė ,Gjyshi im e pyet vajzėn se a po han ne both te vet "Syla" ajo ja fillon me qajtė e lenė bukėn dhe ik tė Baba i vetė ,kur e pyet "Syla" pse po qanė ajo i tregon dhe "Syla"i thotė vajzes shko e thuaj Po ,ajo vjen shpejtė dhe i thotė Po Gjyshit tim ,ky i thotė mirė shumė shko e thujė i paske la duart se erdha mė gjithė Sofer ,vajza ik dhe Gjyshi im e merr tepsin mė gjysmėn e Flis dhe shkon tė Vellau i vet i cili ishte ulur nė Shkam prej druri duke ngrėnė ku ishte Sofra e shtruar dhe vajzėn e mbante nė preher ,ajo ishte ende duke qajtur ,e merr nji shkam Gjyshi im ulet dhe e venė Flin nė Sofer dhe i thotė vajzės merre edhe ti nji shkam e ha edhe ti nė bothė tane ,dhe tani Gjyshi im ja shpjegon se si mirrej vesh mė Vllaun e vet pa e kuptu tė tjeret , tani vajza fillon mė qesh dhe e pyet Gjyshin tim ,,,thuaj Lenė ,, ky i pergjigjet Lenė ,,e mjeri ti pėr men se vet ma ke msu.
I nderuari--salihaj--kėtė e shkrova ashtu si e kam degjuar nga ajo vajza kur ishim te rritur ,ndoshta e kam shkruar mė gabime -kerkoj falje--se nuk ėshtė lehtė mė zan vendė nė Odat e Drenicės edhe pse shumė kam ndejtė kur isha i ri.
Pėrshėndetje
Krijoni Kontakt