Close
Faqja 97 prej 141 FillimFillim ... 47879596979899107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 961 deri 970 prej 1406
    postimi im:
    Citim Postuar mė parė nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Pźrshėndetje Salihaj. tash nė demokraci nuk ka vend pėr heqje kokash, pro mjafton tė dihet keqpėrdoruesi dhe t'i bėhet me gisht dhe mirė t'i tregohet vendi ku e ka.
    pėrgjija jote:
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Ėshtė iluzor dhe i pa peshuar mirė ky vlerėsi. Por dy tregimet qe i kam shkruar synojnė mbėshtetjėn e thenies time. Si Sheh Miza ashtu edhe kapiteni qe ka dashtė me ja marrė mretit ēikėn jan dėnuar pėr vdekje. Sikur tė mos ishin dėnuar me tė njejtin dėnim, kishin mu bė jo vetėm kapadai tė rrugėve siē janė bėrė kriminelėt e kombit tonė qe: vrasin, trafikonin qenie njėrzore, e ēfarė tė zeza nuk bėnin. Tė tillėt jo qe shkonin krenar nėpėr rrugėt tona tė "demokracisė" por miren me biznese joshėse qe edhe njė pjesė e popullatės me mentalitet labil u lakmonin dhe gjithnjė krijonin destabilizim si pėr nga rendi dhe qetėsia nė qytet, fshat, rrugė e gjetiu nė vende publike. Po ashtu krijojnė destabilizim ekonomik e mos tė flasim pėr ate politik.
    Kanė thėnė: "huni ėshtė dalė nga xhehneti!" Por kėtė "hu" duhet pasur nė dorė pushteti i menqur, i urtė, i vendosur dhe guximtar pėr ta pėrdorur.
    pikėrisht kėtė cka po thua ti e kam thėnė unė nė postimin e sipėrm.

Unė kam edhe njė frikė tjetėr. Frikėsohem se mos e kemi "miellin" e lig. Si fėmijė kam dėgjuar se nga mielli i keq/lig asnjė "trejte" nuk po dilke i mirė. As pite, as fli, bile as krelanat nuk po dilshin tė mira.

Unė para mbi njė viti dikund e kam thėnė: na duhet njė emancipim gjithėpopullor!!

Mirė do t'i kemi puntėt, atėherė kur unė vėllait tim i them: Trus vėlla, ty tė kam vėlla, por pėr kėtė vend mė meritor dhe mė i zoti se ti ėshtė (ta zėmė ) Salihaj! ( Kėshtu ėshtė nė Danimarkė. Nė Danimarkė votėn ia qesin vetėm atij qė sjell mirėqenie )
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 16-01-2011 mė 13:30
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Durimi

Citim Postuar mė parė nga Gi de Masha Lexo Postimin
    postimi im:

pėrgjija jote:

pikėrisht kėtė cka po thua ti e kam thėnė unė nė postimin e sipėrm.

Unė kam edhe njė frikė tjetėr. Frikėsohem se mos e kemi "miellin" e lig. Si fėmijė kam dėgjuar se nga mielli i keq/lig asnjė "trejte" nuk po dilke i mirė. As pite, as fli, bile as krelanat nuk po dilshin tė mira.

Unė para mbi njė viti dikund e kam thėnė: na duhet njė emancipim gjithėpopullor!!

Mirė do t'i kemi puntėt, atėherė kur unė vėllait tim i them: Trus vėlla, ty tė kam vėlla, por pėr kėtė vend mė meritor dhe mė i zoti se ti ėshtė (ta zėmė ) Salihaj! ( Kėshtu ėshtė nė Danimarkė. Nė Danimarkė votėn ia qesin vetėm atij qė sjell mirėqenie )
    Durimi
    Ne duhet duruar, kur them ne mendoi nė njerėz qe i takojnė shtresės sė urtė, punėtore, por edhe guximtar! Ne qe nuk ja mendonim askujt tė keqėn, por as nuk lejojmė tė larojnė nė arėnė tonė e as tė kullosin luadhet tona. Njė ditė do tė pėrjetonim qe keqbėrsit do ja thyejn ēafėn veti si ai “hoxha nė minare!” Por edhe ne jemi tė gatshėm ti “ndihmojmė Zotit!
    Shumė kush e dinė, po qė se nuk din dikush ja po e shkruaj:
    Pėrballė minarės sė xhmisė kishte jetuar njė familje e ndershme dhe fisnike. Nė atė shtėpi jetonte njė grua e re me burrin dhe fėmijėt e vet.
    Hoxha sa herė qe hypte nė minare me thirrė ezanin, shikonte gruan dhe e provokonte duke luhatė e dorės duke ja shkelė e syrit.
    Djali i asajė gruaje ishte nė moshėn adoleshente dhe po i thotė babės : “Baba, sa herė hip hoxha nė minare e ngacmon nėnėn me gjeste tė pa hijshme ”. Baba: “hajt bre birė se ja thyen Zoti qafėn!”
    Ditė pėr ditė duke pritur se do ja thyen Zoti qafen, hoxha vazhdon me provokime. Atėherė djali njė ditė fshihet nė minare dhe pret hoxhėn tė hip nė minare. Po sa hip hoxha nė minare, fillon ta thirr zėrin dhe ta provokoi nėnėn e djalit. Djali, hop njė shtyrje tė fortė e hoxha rrėzohet nga minarja. Kur vjen baba, kishte dėgjuar se hoxha kishte rėnė nga minarja! Dhe i thotė tė birit: “Ja birė si ja ka thye Zoti qafėn!” Djali: Ashtu ėshtė babė Zoti ja ka thye qafėn me ndihmėn time!!!”

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Pėrshendetje Oda e Drenicės dhe gjithashtu tė Nderuarin-- salihaj--i cili ka zan vendė nė ball tė Oxhakut.

--citim-Ja birė si ja ka thye Zoti qafėn!” Djali: Ashtu ėshtė babė Zoti ja ka thye qafėn me ndihmėn time!!!

Kėsaj radhe Hoxha e paska thye qafen!!por ka shumė raste kur Hoxha fiton,???
    Hoxha i njė fshati e kishte merzitur njė Nuse duke kerkuar nga ajo t'ia bėjė qefin(kuptohet ēka)mirėpo ajo e refuzonte deri sa vendosi ta largonte definitivishtė?????dhe i parashtroj Hoxhes 3 kushte nėse i plotėson do t'ia bėjė qefin;1 Hoxha duhej te zhvishej nė njė Odė tė mbushur plot mė Burra 2- tė kėndojė mė qifteli dhe 3 ta pinte njė gotė mė raki--Hoxha i plotėsoj kėto 3 kushte dhe nusja e mbajti premtimin e dhėnė ,mėnyra se si i plotėsoj 3 kushtet Hoxha ???????????
    Pėrshendetje Oda e Drenicės

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

I ke ra Trup...!

Citim Postuar mė parė nga K.i EPERM Lexo Postimin
    Pėrshendetje Oda e Drenicės dhe gjithashtu tė Nderuarin-- salihaj--i cili ka zan vendė nė ball tė Oxhakut.

--citim-Ja birė si ja ka thye Zoti qafėn!” Djali: Ashtu ėshtė babė Zoti ja ka thye qafėn me ndihmėn time!!!

Kėsaj radhe Hoxha e paska thye qafen!!por ka shumė raste kur Hoxha fiton,???
    Hoxha i njė fshati e kishte merzitur njė Nuse duke kerkuar nga ajo t'ia bėjė qefin(kuptohet ēka)mirėpo ajo e refuzonte deri sa vendosi ta largonte definitivishtė?????dhe i parashtroj Hoxhes 3 kushte nėse i plotėson do t'ia bėjė qefin;1 Hoxha duhej te zhvishej nė njė Odė tė mbushur plot mė Burra 2- tė kėndojė mė qifteli dhe 3 ta pinte njė gotė mė raki--Hoxha i plotėsoj kėto 3 kushte dhe nusja e mbajti premtimin e dhėnė ,mėnyra se si i plotėsoj 3 kushtet Hoxha ???????????
    Pėrshendetje Oda e Drenicės
    I ke rėnė trup kėsaj pune! Nėse dėshiron e tregoi deri nė fund. Por puna e hoxhės ėshtė biznes, ēarin e zararin e kan tė pėrbashkėt. Por e kanė mirė se nuk "zhegiten" fortė. Kryesore ėshtė me ecė biznesi.

Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    --citim--Nėse dėshiron e tregoi deri nė fund

E kush tjeter do ta tregoj mė bukur se Plaku i Odės

Pėrshendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    Jam e mahnitur me menyren se si po udhehiqet muhabeti ne "oden " e Drenices(s'po m'duket e drejte me thane oden tone se po m'duket vetja e vogel me qene pjese e saj).
    Jo gjithmone po shprehen mendime te njejta por gjithmone po respektohet tjetri edhe kur ai po thote gjana qe te tjereve s'po iu pelqejne.
    Kjo eshte Drenica.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Ndėshkimi si fjalė ėshtė e vrazhdė e mos tė flasi pėr ekzekutim...!!!

Pėr tė treguar historin e “hoxhės nė minare”, nuk ishte qellimi im pėr ndonjė shaka nė llogari tė hoxhės. Paraprakisht, tema shtjellohej pėr tė pa dėgjuarit (keq bėrsitė, sipas Projektit 21 ku e kanė vendin), sipas meje keq bėrėsi ėshtė keq bėrės. Vendi i tė tillėve ėshtė i caktuar sipas peshės sė veprės bėrė. Metodat e ekzekutimeve janė bėrė sipas vendeve po edhe sipas njerėzve. Kamė parė nė filma duke ju kėput koka me gijotina, tani mė ngatėrronin me “demokraci” dhe thirrėn nė Amerikė. Edhe aty kam parė duke ekzekutuar keq bėrėsit me kėrriga elektrike, apo tani nė fund me shiringa helmues. Ēfarė ėshtė kjo? Diē mė e mirė se gijotina!!!
    Unė sipas natyrės dhe veprimtarisė sime jam mė shumė paqėsor se sa qe e vlerėsoi unė vetėn time. Motoja ime ėshtė: “Urrejtja tė kthehet nė dashuri!” Fjala ėshtė pėr qenien njerėzore.
    Pasi qe unė me profesion jam “agronom” (inxhinier i diplomuar ) bile edhe me provojė tė madhe deri nė atė veteran. Sikur se nuk kisha mi “ekzekutuar" barojat e kėqija me herbicide, insekte me insekticide, kėrpudhat qe shkaktonin sėmundje me fungicide etj, me siguri kurrė nuk kisha me pasur suksese nė pėrfitimin e produkteve tė mira ashtu siē i kėrkonin standardet.
    Veprimtaria ime ma e “rrezikshme” nė “ndėshkimin (ekzekutimin)” e qenies sė gjallė ishte ajo nė blegtori, shpendari e tė ngjashme. Pėr tė pėrfituar njė gjedh tė mirė apo pėr tė ruajtur racėn duhet ti hiqet koka gjedhit bastard. Nė kėtė, moment gjedhi “pėsonte”, por njeriu u gėzonte aq shumė sa qe mezi priste te ekzekutohet sidomos ndonjė viē apo mėshtjerrė e racės sė moēme siē ėshtė raca bush! Ah mish i mirė ėshtė mishi i kėsaj race, sidomos si pastėrm nė kėtė dimėr tė bukur!
    Po si tė ja bėjmė me keq bėrėsit (bastardėt) e racės njerėzore qe vrasin pa u hamend. Vetėm nė Pejė ėshtė duke u sjellė numri rreth pesėdhjetė i tė vrare. Ēfarė tė bėhet me kėta vrasės? Mishi nuk u ngrėnėt, qumėsht nuk kanė fare, por edhe sikur ta kishin nuk u pihet. “Andaj mė mirė tė shėtisin tė lirė sipas “demokracisė”, sepse pėr asgjė nuk shėrbenin. Po tė ekzekutohen do krijonin shpenzime rreth funeralit tė tyre!!!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Tregimi nė odė ka pėr qellim:urtinė, menēurin dhe guximin...!

Citim Postuar mė parė nga K.i EPERM Lexo Postimin
    --citim--Nėse dėshiron e tregoi deri nė fund

E kush tjeter do ta tregoj mė bukur se Plaku i Odės

Pėrshendetje
    Hoxha i ri nė fshat
    Hoxha i cekur nuk kishte pasur doke! Siē thonė ke ne por kokė! Dashurohet nė njė vajzė shumė tė bukur tė fshatit. Baba i asaj vajze ishte njėkohėsisht edhe xhemat i kėtij hoxhe. (Kjo gjė me ka ndodhė edhe mu, por nė njė emision tjetėr zyrtar e jo fetar, andaj e shkruaj me shumė ėndje!).
    Njė ditė hoxhės i mbushet mendja dhe ja kėrkon babait tė vajzės, vajzėn pėr grua. Baba ishte xhemat i tij, por nė pamje nuk ja “mbushte syrin!”
    - Baba: “hoxhė efendi, pa lejen e vajzės nuk mund tė premtoi asgjė!”
    - Hoxha: “Dakord pyete vajzėn”.
    Baba i tregon vajzės qe, hoxha po e kėrkon atė pėr grua. Vajza pranon vetėm kur hoxha i plotėson tri kushte, siē janė: Nė xhami, nė prezencėn e xhemati, tė zhvishet lakuriq, te pi njė gotė raki. dhe tė i bie ēiftelisė Kur baba shkon nė xhami, i tregon hoxhės kushtet qe ja ka parashtruar vajza.
    - Hoxha: “Nuk ka problem fare!” nė ditėn e ardhshme tė gjumasė do i plotėsoi kėto kushte.
    Baba i tregon vajzės. Atėherė vajza pėrgatitėt mirė, bėhet tebdil dhe atė ditė shkon herėt nė xhami dhe fshihet nė njė vend tė pa vėrejtur. Hoxha po atė ditė kishte marrė me veti njė ēifteli dhe njė gotė raki.
    - Hoxha: pasi qe e falė gumanė thotė: “xhemat i nderuar, kam dėgjuar nga disa prej xhematit tim se nuk jam i bėrė synet. Sipas librit tė shenjėt KUR’AN-it e as sipas etikės fetare, ėshtė haram tė kryej detyrėn time si imam nė kėtė xhami, kur ju dyshoni vetėm e vetė pak tė keqe nė imamin. Atėherė, unė duhet tė zhvishem qe tė jam i pastėr nė kėtė drejtim”. Hoxha zhvishet edhe pse disa e kundėrshtonin. Me kėtė gjest plotėsoi dėshirėn e parė tė vajzės.
    - Pas kėsaj, hoxha pėrsėri tha: “ Nėse njeriu vuan nga mos tretja e ushqimit nė lukth, alkooli ndihmon tretjen e disa materieve ushqimore qe nuk i tretė uji, atėherė, nuk ėshtė haram me pi njė gotė raki, por jo mė shumė!” Hoxha merr njė gotė tė vogėl raki dhe e pinė para xhematit. Edhe kėtu plotėson kushtin e dytė tė vajzės.
    - Kushti i tretė, ēiftelia: I nderuar xhemat thotė hoxha, kur njeriu mėrzitet fort, pėr ta larguar mėrzinė, ndėrsa dinė ta pėrdorė ēiftelinė, nuk ėshtė haram mi ra ēiftelisė, jo shumė, por aq sa me larguar mėrzinė. Merr ēiftelinė dhe i bije aq sa ja mbush vajzės mendjen qe dinė me ja lozė gishtėrinjtė edhe ēiftelisė.
    Para se tė ngritėt xhemati nė kėmbė, vajza ashtu tebdil del nga xhamia dhe pret babin e vet kur tė kthehet. Baba kthehet dhe i tregon vajzės, kushtin qe ja ke parashtruar hoxhės ai e zbatoi, ēfarė mendon ti? Vajza deri sa ka shikuar hoxhėn nė xhami, duke u kthyer nė shtėpi dhe deri sa ka ardhur baba e ka analizuar nė detaje kėtė kėrkesė dhe kėtė gjest. Ēfarė ka qenė mė kryesore pėr shtrat hoxha ja ka mbush syrin me “mikun!” qe ėshtė mjeti dhe ndėrmjetėsuesi mė i fuqishėm nė mes gruas dhe burrit. Pėrveē asaj ka pa se ėshtė i menēur, edhe nėse largohet nga profesioni i vet dinė tė rroj mirė me ēifteli, andaj pa nguruar vajza i thotė babait: “Menjėherė me mė bėrė pėrhajr, sa ma shpejtė aq mė mirė!!!”

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Efektet e hashashit sipas verzionit 1001 Net

HASHASHI
    Hashashi si bimė narkotike dhe efektet e saja tė shkruar sipas verzionit tė librit 1001 NET.
    ...Ajo tha: - me kanė rrėfye, o, mbret fatbardhė, se i vorfni ishte ulė pranė hauzit dhe qitte ujė nė krye deri u lodh.
    Dhe ju afrue pjesės sė thellume me ujė tė ftohtė, por aty nuk gjeti njeri, e kur mbeti aty fill vetėm nxure njė copė hashash dhe e pėrbiu. Dhe hashashi iu pėrhapė nėpėr tru, e i vorfni u rrokullis nė podin e mermertė. Dhe tue qenė i dehun kėshtu prej hashashit, iu duk se njifarė eprori i nderuem po ia fėrkonte kambėt, ndėrsa dy skllėvė i rrishin nė kambė te koka – njani me qese e tjetri me tė gjitha gjanat tjera qė i nevojiten hamamxhiut pėr lamje. E kur e pa se ishte lakuriq, i veroni the nė vete: - kėta njerėz sikur mos te dijshin se cili jam, ose do tė jenė nga soji im, dhe hanė hashash. – Mandej i zgjati kambėt dhe iu duk se hamamxhiu i thonte: - o, Zot, a asht koha tė qohesh, sot asht ditė tė punojsh ti – prandaj i vorfni qeshi dhe thirri: - ēka kėrkon Allahu, do tė bahet, o hashash! – E mandej u ul dhe heshti. Dhe hamamxhiu e kapi pėr dore, dhe ia lidhi pėr brezi nji shami tė zezė e tė mėndafshtė, e skllavet i shkojshin pėr mbrapa me qese e me gjana tjera, dhe ecėn kėshtu mbas tij deri e ēuen ne njė dhomė tė veēantė e mandej ndezėn aty kemtarėt. Dhe i vorfni pa se dhoma ishte pėrplot pemė e lule tė llojllojshme, kurse skllavet ia prenė nji shalqi dhe e ulėn nė nji bankė druni tė zi. Dhe hamamxhi e lante, e skllevėr it qitshin ujė. E mandej e fėrkuen mirė e mirė dhe i thanė: - o, zot dhe zotni i yni, qofsh shėndosh pėr jetė! - e mandej tė gjithė dulen dhe e mbyllėn derėn, dhe deri sa dilshin tė gjitha kėto parasysh, i vorfni u ēue, e zgjidhi shaminė qė kishte rreth brezit dhe qeshte aq fort sa desh i ra tė fikėt. Dhe qeshi edhe pėr nji kohė, dhe tha ne vet: - a thue pse po me drejtohen si ndonji vezir dhe po me thonė: - o zot , dhe zotni i yni? - Ndoshta tash janė hutue, e ma vonė me njohin, dhe me thonė: - ky qenka fikani – dhe kanė mė mė ra qafės deri sa tė mė vijė shpirti nė maje tė hundės! – Mandej u la, hapi derėn, dhe iu duk se po i vishin skllavi i vogėl dhe eunuku, e skllavi bante boshēėn. Dhe e zgjidhi boshēėn dhe nxur prej sajė tre peshqirė tė mėndafshitė, njenin ia qiti mbi krye, tjetrin mbi krah e tė tretin ia lidhi rreth brezit. E eunuku ia dha nallėnėt, dhe ky i veshi, dhe atėherė iu afru skllėv dhe eunuk dhe zunė tė mbajnė, e ky gjatė gjithė kėsaj kohe qeshte. Dhe duel e shkoi nėn galeri dhe pa aty orendi tė shkėlqyeshme, qe u kishin hije vetėm mbretėrve, dhe erdhėn sė shpejti shėrbėtorėt, dhe e ulėm mė ndejse dhe ia fėrkuen kambėt deri sa e zu gjumi. E kur fjeti pa nė ėndėrr se kishte pėrqafue nji vajzė, dhe e puthi, e mandej e vu nė prehėn, dhe u ulė me te, si ulėt mashkulli me femėn, e mandej e kapi me dorė ēivinė e vet, dhe e ngreh gruen kah vetja dhe e shtinė pėrfundi... Dhe papritmas dikush tha: - zgjohu, zhelan, u bė dreka, e ti ende po flen! – Dhe i varfni qeli sytė dhe pa se ishte afėr pjesės thelluese tė hamamit me ujė tė ftohtė dhe nji grumbull njerėzish rreth ti dhe qeshnin me te, e zebi ishte ēue e shoka e brezit i ishte zgjidhė. Dhe kuptoi se tė gjitha ato kishin qenė andėrra, dhe tė gjitha ishin shti pėr shkak tė hashashit, prandej u pikėllue, dhe shikoi njeriun qe e zgjoi e i tha: - pritė sa tė shti brenda se me paska dalė. – Dhe njerėzit britėn: - si s’te vjen turp, hashashgėlltitės, tė flejsh, e zebi tė asht ēue! Dhe filluen me i ra deri sa iu kuq qafa, e i vorfni ishte i untė dhe kishte ndie se ēka do me thanė lumnia nė andėrr.
    E kur e dėgjoi nga robnesha kėto fjalė, Kan-Makani qeshi aq sa u rrxue pėrmbys dhe i tha Bakunės: - oj dadė, qenka tregim i ēuditshėm dhe unė nuk kam ndegjue kurr njė histori si kjo. A dinė edhe ndonji tjetėr? – dhe plaka i pėrgjegji: po di...
    Plaka ka shkuar ta vras Kan-Makanin mbretin e ardhėm tė Irakut.

Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Pėrshendetje i Nderuari --salihaj--FLM. shumė i shkruan nė detaje si gjithmonė.

E Pėrshėndes edhe --anita340--vazhdo tė jeshė vehtvetja pa ndikimin e tė tjerve tė gjithė do tė respektojnė--mos u deshpro --kjo ėshtė Odė virtuale nė F.SH. hyjnė e dalin mė mijėra njėrėz sikurse nė Hanin e Dilit(Pėrshėndetje anita340)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •