Close
Faqja 89 prej 141 FillimFillim ... 3979878889909199139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 881 deri 890 prej 1406
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Njeriu vdes tri her

Kur e humbe Lirine, kur e humbe Autoritetin ,dhe kur e mbulon dheu.
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Orli dhe Zak Marku...

Zhdrip orli poshtė n'tokė tu Zhak Marku e i thot:
    - Ti si m'i ki pshtu evlad', s'kam shka t'jepi me t'ba bakshish gja, po ndihmaēar i yti jam me t'qitė n'dyje t'bardhė. N'kofsh i zoti me mi prunun tre kazana uj tre mish qitu, unė t'qes n'dyje t'bardhė. Tjetėr nryshe s'kam qysh t'nihmoj.
    Ka marrė rrugėn Zhak Marku e po shkon nėpėr t'dytėn dyje. Aty ish kanė ni kulshedėr e madhe. Dit pėr ditė ja qitshin kulshedrės nji njeri me e hangėr. Mos me ja qitė e bajke bėrbat krejt at dyje. At ditė i kish ardhė reni qikės mretit me e hangėr kulshedra. Zhak Marku, tuj shku udhės, p'e nien ni piskamė p'e sheh ēikėn e mretit e po thot:
    - Oj motėr, ēka e ki kit piskam qi po pisket?
    - Qysh mos me bėrtitė, more vlla, qi sod kulshedra don me m'hangėr.
    - Mos u mėrzit, bre motėr, se t'pshtoj une, - i thot Zhak Marku - Kqyre detin. Kur t'del kulshedra, brit e thuej: Oj kulshedėr , hape gojėn se dy vetė jemi!" e dil mas meje.
    Zhak Marku ka marrė dru e ka dhezė' i zjarm t'madh. E ka shti hanxharkėn n'zjerm edhe e ka kuq. Nuk vonoi kulshedra duel prej detit. Kur e pa, ēika pisket:
    - Oj kulshedėr, hape gojėn se dy vetė jem' - edhe del ēika mas Zhak Markut.
    Kulshedra e hapi gojėn, e Zhak Marku ja mrruti hanxharkėn n'gojė edhe e myti. Ēka thot ēika:
    - Qite shuplakėn n'gjak e ma vno n'gjyks e shko n'filan hanė e pritėm.
    Zhak Marku e qiti dorėn n'gjak e masanej n'gjyks. U fal me ēikėn e u nis.
    Shkoi n'han e po rrin. Ēika shkoj n'shpi. I briti baba:
    - Pse e lshove venin si marojmė tash.
    - Jo bre babė, - i tha ēika e kena mytė kulshdrėn.
    - S'bahet me kanė e mujtne. Njerin me gjetė kush e myti kulshedrė!
    - Mos koftė qashtu, babė, kryet hiqma! Ēoe njerin n'filan kafe e de ta lyp ni njeri me shejin e dorės me gjak n'gjyks.
    Jan shkue gjinja e mretit n'kafe e e kan gjetė Zhak Markun. I kanė thanė:
    - Hej, ti jaran qi na ke mytė kulshedrėn, mreti po t'thrret?! - edhe e muerėn Zhak Markun e e quen te mreti.
    Kur shkoi atje i thot mreti:
    - Ti na ke mytė kulshedrėn, bakshish t'madh due me t'dhanė. A e kie kabull ēikėn teme me shpija, me tokė e me krejt shka t'duhet? N'dash dukat lyp sa t'duesh me lypė pėr kėtė t'mirė qi na e ke ba.
    - Jo t'u ngat jeta, as s'due ēikė, as shpija e tokė, as dukat. I dua tre kazana ujė e tre kazana mish edhe m'i ēue n'bjeshkė te filan ahishta.
    Mreti ja bani gati tre kazana mish e tre kazana ujė e ja ka qu te ahishta n'bjeshkė. Edhe Zhak Marku kish mrri aty tu orli. Asht zhdrypė orli n'tokė e i ka ngarkue tre kazana mish, n'njanin krah, tre kazana ujė n'tjetrin krah e Zhak Markun n'tersher, edhe i ka thanė:
    - Kur t'bėrtas unė "krrak", ti me M'ushqye me meish e me ujė.
    U nis orli pėrpjetė e hajt e hajt, tuj u ngjitė e tuj lypė mish e ujė. Zhak Marku i rrike gati e e ushqejke. Dy metra pa mrri n'dyje tė bardhė i soset mishi. Orli bėrtet "krrak" e Zhak Marku, pėr mos me lanė pa mish, e preu pulpin e kamės e ja qiti n'kaqep. Orli e hetoi qi asht mish i insanit, s'e hangėr, po e majti n'gojė. I dha veti zor edhe pak e duel n'dyje t'bardhė. E lshoi Zhak Markun n'tokė e i thot:
    - Ec qitash, Zhak Mark!
    - S'muj.
    - Pse?
    - Kur lype mish, s'pata me t'dhanė, e preva kamėn teme e tash jam metė sakat e s'po muj me ecė.
    Orli e qiti copėne mishit pej goje, ja lėpiu varrėn, ja ngjiti mishin e shnoshi qysh a kanė. Dikur i tha:
    - Qetash udha e marė t'koftė!
    Orli teposhtė n'ven t'vet e Zhak Marku shkoi te shokėt. Kur shkoi atje, shokėt janė ngatrrue e hala s'kan mujtė me i da ēikat se gjithcili e lypke ma t'mirėn pėr vedi.Zhak Marku i nxuni pa i marrė ēikat. Ja u hoq kryet tė treve qi i kishin trethtue. I muer tri ēikat: nja e majti pėr vedi, e dy jau ēoi vllaznive te shpija edhe te tre vllaznitė me gjith grat e tyne e me nanė e me motėr rrnuen si a ma mirė sa ken gjall. [/FONT]

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Ēfarė bėhet...?

Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Njeriu vdes tri her
    Kur e humbe Lirine, kur e humbe Autoritetin ,dhe kur e mbulon dheu.
    Sa herė vdes njeriu qe nuk ka Liri, nuk ka autoritet edhe e mbulon dheu ? Pas lufte i kam mbledh do fishek pusheke mi vra njerėzit me autoritet, qe dhjetė vite u lodha duke i mbajtur e asnjė nuk e harxhova!!! Edhe njė pyetje: "kur do i harxhoi kėta fishek?"

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Zhdrip orli poshtė n'tokė tu Zhak Marku e i thot:
    - Ti si m'i ki pshtu evlad', s'kam shka t'jepi me t'ba bakshish gja, po ndihmaēar i yti jam me t'qitė n'dyje t'bardhė. N'kofsh i zoti me mi prunun tre kazana uj tre mish qitu, unė t'qes n'dyje t'bardhė. Tjetėr nryshe s'kam qysh t'nihmoj.
    Ka marrė rrugėn Zhak Marku e po shkon nėpėr t'dytėn dyje. Aty ish kanė ni kulshedėr e madhe. Dit pėr ditė ja qitshin kulshedrės nji njeri me e hangėr. Mos me ja qitė e bajke bėrbat krejt at dyje. At ditė i kish ardhė reni qikės mretit me e hangėr kulshedra. Zhak Marku, tuj shku udhės, p'e nien ni piskamė p'e sheh ēikėn e mretit e po thot:
    - Oj motėr, ēka e ki kit piskam qi po pisket?
    - Qysh mos me bėrtitė, more vlla, qi sod kulshedra don me m'hangėr.
    - Mos u mėrzit, bre motėr, se t'pshtoj une, - i thot Zhak Marku - Kqyre detin. Kur t'del kulshedra, brit e thuej: Oj kulshedėr , hape gojėn se dy vetė jemi!" e dil mas meje.
    Zhak Marku ka marrė dru e ka dhezė' i zjarm t'madh. E ka shti hanxharkėn n'zjerm edhe e ka kuq. Nuk vonoi kulshedra duel prej detit. Kur e pa, ēika pisket:
    - Oj kulshedėr, hape gojėn se dy vetė jem' - edhe del ēika mas Zhak Markut.
    Kulshedra e hapi gojėn, e Zhak Marku ja mrruti hanxharkėn n'gojė edhe e myti. Ēka thot ēika:
    - Qite shuplakėn n'gjak e ma vno n'gjyks e shko n'filan hanė e pritėm.
    Zhak Marku e qiti dorėn n'gjak e masanej n'gjyks. U fal me ēikėn e u nis.
    Shkoi n'han e po rrin. Ēika shkoj n'shpi. I briti baba:
    - Pse e lshove venin si marojmė tash.
    - Jo bre babė, - i tha ēika e kena mytė kulshdrėn.
    - S'bahet me kanė e mujtne. Njerin me gjetė kush e myti kulshedrė!
    - Mos koftė qashtu, babė, kryet hiqma! Ēoe njerin n'filan kafe e de ta lyp ni njeri me shejin e dorės me gjak n'gjyks.
    Jan shkue gjinja e mretit n'kafe e e kan gjetė Zhak Markun. I kanė thanė:
    - Hej, ti jaran qi na ke mytė kulshedrėn, mreti po t'thrret?! - edhe e muerėn Zhak Markun e e quen te mreti.
    Kur shkoi atje i thot mreti:
    - Ti na ke mytė kulshedrėn, bakshish t'madh due me t'dhanė. A e kie kabull ēikėn teme me shpija, me tokė e me krejt shka t'duhet? N'dash dukat lyp sa t'duesh me lypė pėr kėtė t'mirė qi na e ke ba.
    - Jo t'u ngat jeta, as s'due ēikė, as shpija e tokė, as dukat. I dua tre kazana ujė e tre kazana mish edhe m'i ēue n'bjeshkė te filan ahishta.
    Mreti ja bani gati tre kazana mish e tre kazana ujė e ja ka qu te ahishta n'bjeshkė. Edhe Zhak Marku kish mrri aty tu orli. Asht zhdrypė orli n'tokė e i ka ngarkue tre kazana mish, n'njanin krah, tre kazana ujė n'tjetrin krah e Zhak Markun n'tersher, edhe i ka thanė:
    - Kur t'bėrtas unė "krrak", ti me M'ushqye me meish e me ujė.
    U nis orli pėrpjetė e hajt e hajt, tuj u ngjitė e tuj lypė mish e ujė. Zhak Marku i rrike gati e e ushqejke. Dy metra pa mrri n'dyje tė bardhė i soset mishi. Orli bėrtet "krrak" e Zhak Marku, pėr mos me lanė pa mish, e preu pulpin e kamės e ja qiti n'kaqep. Orli e hetoi qi asht mish i insanit, s'e hangėr, po e majti n'gojė. I dha veti zor edhe pak e duel n'dyje t'bardhė. E lshoi Zhak Markun n'tokė e i thot:
    - Ec qitash, Zhak Mark!
    - S'muj.
    - Pse?
    - Kur lype mish, s'pata me t'dhanė, e preva kamėn teme e tash jam metė sakat e s'po muj me ecė.
    Orli e qiti copėne mishit pej goje, ja lėpiu varrėn, ja ngjiti mishin e shnoshi qysh a kanė. Dikur i tha:
    - Qetash udha e marė t'koftė!
    Orli teposhtė n'ven t'vet e Zhak Marku shkoi te shokėt. Kur shkoi atje, shokėt janė ngatrrue e hala s'kan mujtė me i da ēikat se gjithcili e lypke ma t'mirėn pėr vedi.Zhak Marku i nxuni pa i marrė ēikat. Ja u hoq kryet tė treve qi i kishin trethtue. I muer tri ēikat: nja e majti pėr vedi, e dy jau ēoi vllaznive te shpija edhe te tre vllaznitė me gjith grat e tyne e me nanė e me motėr rrnuen si a ma mirė sa ken gjall. [/FONT]
    Nuk di sesite falenderoj ndryshe o imadhi salihaj por qe shkruhet meshkronjate vogla, ndashtnedrenica nukluftojmpermenete madhe jo...
    Ia ke bą si burrat.... o trim...nuk e paske harrua por pote tregoj se do
    evendosi ne blogun tim..;
    tastjeret nuk
    mepunojne fare...jam bllokua medeshir do ksiha shurdhue po edhe njehere
    te falemenderit e kalofshinje dite te mireatje ku jeni!
    shendet
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Sa herė vdes njeriu qe nuk ka Liri, nuk ka autoritet edhe e mbulon dheu ? Pas lufte i kam mbledh do fishek pusheke mi vra njerėzit me autoritet, qe dhjetė vite u lodha duke i mbajtur e asnjė nuk e harxhova!!! Edhe njė pyetje: "kur do i harxhoi kėta fishek?"
    Po m'vjen mire si koke ''trim'',se veē trimat vdesin per trima!!!

Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Mulla Ramushin e Tomocit , me ni tubim, njani p'e dvete Ku i ka pase dajte hazdrti Ajshja !! N'Qubrel ! Qysh more n'Qubrel ? Une ta dhashe pergjigjen ashtu qysh m'vete ti, e mos besofsh vet edhe ne n'gjeti!!!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

"Budallaki" sa te duash, e trimni...!!!

Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Po m'vjen mire si koke ''trim'',se veē trimat vdesin per trima!!!
    Pėr trimni i kam pas lanė teneqet nėpėr Leqinė, Likovc, Malishevė, Kralan, Gllogjan e deri nė Kosharė. Ndėrsa pėr "trimėri" tė sotit ua kem lėnė atyre qe ju kanė tepru fishekt nga koha e "Dasmes sė madhe!" tė cilėt po na rrėmbejnė Lirinė dhe autoritetit ja kanė "mbledh" betė. Dheu i pranon edhe ata, edhe kėta, ēfarė nuk pranon dheu!!!
    Mulla Ramushin e kam njoftė fortė mirė, besa edhe amel kam da me te.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Qojau burrave ka i cigare per selam prej meje, se pom duket kokan hi ne ode turli fisi..thuju ua ka ba nji tvetmeGanimeti ,me ma pleqnu nji pune.
    Ai qe esht mas dere e di se e din.Sa metra i ka qajo ode e juaja Miku Adem
    Ju ban selam me te madh e me te vogel se i kom lan do lop vetem e po mi ha vuka se pata me ardh nja dy llafe me i ndrru.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Qiriu

Qiriu kish pas "folė": "Fitili mu dogj e vjami mu shkri. Bani hall pėr dritė se po jitni n'terr. (prozė popullore nga drenica)

Nė kohėn e tanishme:

Vjam sa tė duash, por fitil hiq!!! Ēfarė do tė thotė: Shkolla (fitil) sa tė duash, por ekspert (vjam ose lek pėr ekspert) hiq !!!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

E meta e shotanit

Ish kan ,ledh shpenija edhe kan marrė bisedė: Ēdo mahlukat e ka bajraktarin e vet e na s'kemi bajraktar hiq. Duhet me zgjedhė nja. E vendosin mi thirrė gjitha shpenitė. Tė gjitha shkuen e shotani nuk shko. Prap quen me thirrė. Shotani veti.

- Pėr ēka po thrrasin ?
    - Tė gjithė mahlukatet kan bajraktarin e vet, edhe na po menojmė me zgjedhė ni bajraktar.
    - E ēfarė kushtesh duhet mi pasė bajraktari ?
    - Duhet me kanė n'tesha t'mira, me kanė i hjeshėm, me kanė i madh...
    - Eh, n'koftė ashtu, para meje s'po vika kėrkush.
    Edhe, n'at qejf i ujdisi lpendrat, i paloi mirė, i lau kamėt, e lau kaqepin edhe shkoi n'at tubim t'shpenive. Fillun me bisedue ēfarė kushtesh duhet mi pasė bajraktari i tyne. Kur i kallzuen tė gjitha kushtet, shotani u ēue e tha:
    - Qysh p'i lypni ju kushtet, pėr bajraktar unė duhet m'u kanė. Kaēepin e kam t'arit, teshat i kam t'mira shum, i madh jam, i hijshem...
    Gjith shpenit pranuen pėr m'u ba bajraktar shotani. Por, koxha si larg kajusha u ēue me ato kam t'gata edhe po thot:
    - Une nuk pajtohna me kanė shotani bajraktar.
    - Pse nuk pranon ? - e pveten.
    - Pse e shtien kaēepin gjithkun.

(Atėherė e ka shti kaēepin gjithkun !!! E tani...("jem tė mdhenjė, lpendrat i kem tė mira, sēepin e kemi tė arit, vetėm njė na ka ngelė halllig!) shtypi i Kosovės nė vendi 92... !!!)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •