Hangrėn shka hangrėn pėr sillė at ditė e nestra Zhak Marku u nal n'shpi e i ēoi ata tre n'bjeshkė. N'vakt t'sillės erdh plaku ni pllam njeri. Po munohet me hi n'shpi, po s'po munet se ēobani ja kish naltėsu pragun e derės. Po i ba rixha Zhak Markut:
- Hajde kapėrcem t'hi mrena!
- Hiqmu qafe, - po i thot Zhak Marku - e mos m'shurdho se me t'dalė aty, tan llam t'baj.
Plaku ni pllamė njeri, kama doras hini diqysh n'shpi i thot Zhak Markut:
- Pse s'erdhe me m'kapėrcy, bre gjith at rixhe qi ta bana? - e u rrokėn lidhas. E rrėxoi Zhak Marku plakun ni pllam njeri e e bani llom dru.
E muer e e ēoi ne bjeshkė. Ja shtini mjekrrėn nė dru t'shkyem e len plakun kacavar. Dikur vinė shokėt pej bjeshke n'stan. I thot Zhak Marku shokve:
- He Zoti ju marroftė bre! Cicėrmicri me na ba atahen; kahre me na ba! E kam ba llom; e kam ēue edhe e kam lanė nė bjeshkė kacavar. Shkoni kqyrne.
Jan shku katėr nė bjeshkė me kqyrė. Kur shkojnė, ēka me pa! I ka metė mjekra dhe lkura n'lis, e plaku ni pllam njeri a lshue pej lisi e a hi n'dhe e o ra n'dyje tė poshtėr. I ka than Zhak Marku shokve:
- A po ma jepni besėn se du me shku te plaku e du m'e mytė. Sa herė tė luej konopin un atje, ju me ngrhė kanopin. Ja dhanė besėn edhe e kan lshu me kanop.
Krijoni Kontakt