Postuar mė parė nga
salihaj
More mysafirėt e kėsaj ode, a bėnė tė ju pyes diē, apo po na kana edhe neve vetėm, mė ngrėnė pastėrma, mish tė thatė e lakra tė tharta, pite, kosė pa mazitė, djathė pa mazitė, pestil, rasoj, lakra turrshi, speca tė djegės, duhan, qaj, kafe, raki, verė Rahoveci apo birrė Peje. Ēfarė ngrėnin kėta kolegėt tanė, qė sėbashku kryem ndonjė fakultet, ndonjė magjistraturė, ndonjė doktoranturė etj. Kur ishim nė bankat e shkollės sė mesme apo edhe tė universitetit, zotoheshim se do bėjmė harakiri nė tė mirėn e vatanit tonė, nuk do e harrojmė njėri tjetrin, do e flijojmė jetėn pėr vatan etj, etj. Ēfarė na gjet kėshtu!? Kolegu im me tė cilin rrafsh katėr vite i kalova nė njė dhomė tė konviktit, dy vite flija nė njė krevat, mbuloheshim me njė batani, kur sot shkoi te ai thotė: allahile nga te patėm ose tjetri qy, qy ky dreqi qe dy gur bashkė nuk i ka lanė, hiqu ti nga kėtu, kush tė sjelli! Dua mi ra Trup. Nuk e dijė, a kanė faj mjekėt nė pėrgjithėsi, apo ka faj ministri i tyre? Kur unė me Halitė ukun nga Uqa jo qė e kemi kry fakultetin nė njė gjenerat dhe kemi qenė tė pa ndarė, por edhe nuk dijė sa darka i kam ngrėnė me te nė kullėn e babait tė ti Kamerit. Ashtu edhe Haliti nė kullėn time. Kur sjella gruan time te miku im qė e ceka pėr tė fotografuar kokėn nė spital me aparatin e quajtur CT Haliti me tha: Baci Hasan shko te filan mjeku, ai posedon aparatin qė incizon shumė mė mirė se ky. Unė thash: me siguri qė ia aparat incizon mė mirė se njė incizim kushton 250 Dm, ndėrsa ky i spitalit vetėm 30 DM qė do tė thotė tetė herė mė lirė, andaj ai mė mirė incizon. I thash edhe kėtė: O Halit uku! Mė mirė me tė pas ngrėnė ujku kur tė ka sulmuar, se qe ke ngel gjallė, po koka ime nuk ėshtė pėr atė aparat tetė herė mė tė shtrenjtė, kėsaj pune o thonė tu u rritė tu u ēoroditė. Ma bėni hallall burra, se sikur tė ishte njė Halit, unė do e kisha zgjedhė vet kėtė problem, por kėsaj i thonė mė shumė cjap se pyll, ec e mėsyja kėsaj pune!
Koha na kajti n...!
Krijoni Kontakt