Sēarmatosem sa tjetė jeta!
Pėrshėndetje Canė, me siguri ky duhet tė jetė ndonjė HAVAN edhe mė i mocėm se nga 1952, sepse mbaj mend njė fqinjin tonė ka pasur havan, por ka qenė pak mė i gėdhendur, e ky ish i pėrēudtė fort!
Nėse nuk gaboj, duhani qė shitej jashtė shitoreve, d.m.th. duhani i grirė kam dėgjuar tė quhet edhe duhan kaēakė ose duhan kontrabandė dhe kujtoj gjithashtu qė duhanshitėsit ( kacakė) gjithmonė kanė pasur probleme me policinė.
respekt,
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
Bajram Haliti e kish pas martue djalin. Kur shkojnė shokėt me ja ba pėr hajr i thonė:
- Pėr hajr, Bajram qi e martove djalin!
- Hajr paēi!
- A ki pasė gzim ma t`madh n`ymėr tan se sot qi p`e marton djalin?
- Po qysh jo.
- Kur?
- Kur jam martue vetė.
( tregim i huazuar nga "Prozė popullore nga Drenica")
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
Nje djal I ri duke shku ne qytet, kalon neper pyll dhe gjene nje asht njeriu. Djali cuditet, si te gjendet ashti I njeriut mbi toke e jo ne varr dhe thote: “ O asht cfar belaje te ka gjete e ke perfunduar ne pyll?” Ashti I pergjigjet: “ goja ma ka ba!”
Nga habia qysh ka fole ashti, djali del ne qytet ku ate dite ishte dite tregu. Djali I tregon shokeve te vet se cfare I ka ngodhe. Fjale pas fjale kjo ndodhi I shkon qeverise se atehershme ne vesh. Urdherojne policine me kap djalin, me marr trekembeshin per ta vjerr djalin aty ku e ka pa ashtin nese ashti nuk flet.
E kapin djalin dhe e shpiejn atje ku e ka pa ashtin. E pyesin ashti se cfare ka fole me djal, por ashti nuk flet. Kur e varin djalin atehere ashti flet: “ I kam treguar djalit se edhe mu goja ma ka ba!”
Kerkoi falje per drejtshkrim se PC-ne nuk e kam dic ne terezi!
Persh.Sofra
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Nezir Haxhija Plak me za te madh shkon ne kumune me nxerr ni dukument po ne kumune punojge ni serb gjura,Neziri i tha GJures ni tapi po me vyn dhe Gjura ja rregulloj dhe i tha nenshkruju Nezir ,Neziri tha sdi me shkru veq me nuh gisht GJura i th deri kur ju shqiptart kshtu sdini me shkru veq gisht me nuh.Neziri ja kthej gjures e i tha per deri sa te non agja gisht mir i ki punt ti se kur tna bahen djemt ton me shkoll ti se ki venin ktu ne kit karrik oooh gjur.
High Voltage , Power Supply
Xhemati i njė fshati e paditėn hoxhėn te kadiu.
-Pėrse e paditni? - pyeti kadiu.
-Ngase flet gjithnjė tė vėrtetėn - u pėrgjigjėn xhematlinjtė.
-Po kjo ėshtė nė rregull, kėsi hoxhallarė kėrkohen
- tha i habitur kadiu.
-Jo, jo, jo por ne kėsi hoxhe nuk e dėshirojmė, dhe nėse ne nuk na beson, thirre dhe bisedo me tė dhe do tė bindesh se ėshtė i pamundshėm.
-Mirė, nė rregull - tha kadiu dhe urdhėroi ta thėrrasin hoxhėn.
Kadiu me njė sy ishte i verbėr.
Kur erdhi koha, hoxha u paraqit nė gjykatore duke u pėrshėndetur me selam me kadiun.
-Alejkumus-selam! Merhaba - hoxhė.
-Merhaba qorr - u pėrgjigj hoxha, krejtėsisht i qetė.
Kur dėgjoi kadiu ēka tha hoxha, u hidhėrua dhe urdhėroi menjėherė ta largojnė hoxhėn nga fshati.
Krijoni Kontakt