Mire se ju gjeta tu luajt Kapuca Drenicare..........
![]()
Da steh' ich nun, ich armer Tor,
Und bin so klug als wie zuvor!
Lexuesi!
Edhe nje here te kam shkruar....ketu!
Mundohu te vijsh ketu me ndonje mesim qe ke marr nga Oda e Drenices...nese ke pas Ode...nese nuk ke pas, lexo e do ta kuptosh rendesin e mesimit te Odave, e sidomos ne Drenice. Nese ke qellim me "prish rendin-temen" ketu nuk eshte vendi! mos sjell "mesele me bishta"! Une nuk e pash qe ty te rendoj dikush me ndonje fjale a mesele ketu.
Dhuro shumė...e prit pak!
E kam lexuar postimin tuaj por jo fort me vėmendje, sepse isha nė njė pėrdatje me banesa e kompjuter. Pėr tu bind, mund te vėreni se gjatė shkrimeve tė ma pashme nuk kam pėrdorė shkronjėn (ė) e as (ē) pėr arsye se isha nė PC-nė e djalit tim. Andaj, tani jam rehatua, po lexoi me vėmendje dhe jam i detyruar me Ju kėrkuar falje tė thellė (se oda nuk mbahet me gabime)! Po ēfarė me bė, kush punon bėnė gabime, por gabimin mė tė madh e bėnė ai qe fare nuk punon! Besa edhe pleqėria e bėnė tė vetėn.
Kopshtari i vjetėr punonte nė kopsht.
- Kalimtari : Puna mbar or Dedė!
- Kopshtari: Ja po mbjelli qepė!!!
Ashtu edhe mua me ndodhi ky rast, pėrsėri po Ju kėrkoi falje.
Nje plak ne at kohe moti jetoj nje jete vertet,,te kendshme''kurr pune me dore nuk preku,dhe pak pa vdek kishte thene:
-Hmmmm,,,Jame i vetmi njeri ne toke,qe kurr kush nuk me tha :Puna e mbare!
E Ju Z.Salihaj e dij qe jeni puntor,dhe tere dita Ju shkon duke kthyer pergjigje:
-Jo Jo nuk jame lodhė![]()
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
pershendetje sofra..
po mir mo , ketu gjithcka bohet, haet, pihet, kendohet e vallzohet..po rakin ku e keni ju mer zotrinj ..ca osht kjo sofer pa raki?? me se i prisni miqt ju me uj t gazum a ?/pppppp
Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .
Me lenge lakre dimrit....![]()
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
vallahi skisha pa asiher sofer pa raki...papapapa
ateher sipas teje i bie me thon...merre me long se mishi o maru..ppp
Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .
Unė kėtė tregim te kėtij versioni e kam shkruar mė par, por po e pėrsėriti. Kjo gjė i ka ndodhė Gjyshit tim Hasanit, emrin e tė cilit e kam trashėguar, tani e trashėgon edhe nipi im qe do tė thotė tre Hasana tė njė shtėpie.
Gjyshi dhe miku nga Drenica.
- Miku: O Hasan Regja ore!
- Hasani: Hajde byrė o mik i dashur!
- Miku: Ja kam mėsy ne konak, me pa se ēfarė ka lanė pas Regjė Hyseni i Bollopojes.
- Mirė se te ka pru Zoti.
Pas darke, Hasani afėr oxhakut, miku nė ballė tė oxhakut. Hasani ja pjekė kafen dhe ja qet pėrpara pa u ngritė ne kėmbė dhe pa i bėrė temena (njė lloj respekti). E bėjnė atė natė dhe Hasani e pėrcjellė mikun deri jashtė fshatit.
Mirėpo miku kur shkon ne Leqinė te Drenicės thotė: E e mjera kulla e Regjė Hysenit kishte metė pa burra. Djalin qe e kishte lėnė Regjė Hyseni, ai djalė e kishte prapanicėn e rėndė, nuk ka muajt mu ēu nė kėmbė me ma qitė kafen para meje, por nga vendi ku e poq kafen aty ma qiti pėrpara.
Hasani i dėgjon kėto fjalė dhe nuk e pėrhapė fare.
Pas tetė muaj po i njėjti mik vjen si mysafir pėrsėri te Hasan Regja.
- Miku: A donė mysafir o Hasan Regja !
- Hasani: Mirė se te ka pru Zoti e njeri i mirė!
Miku ulėt nė ballė tė oxhakut, pasi qe vetėn njėri me tjetrin, Hasani je poq kafen, Ja soll tri herė rreth odės me njė ecje tė ngadalėsuar, kafeja u trus mirė, u ftoh e nuk ishte fare pėr tu pi. Atėherė Hasani ja qet filxhanin me kafe tė ftohur mikut pėrpara dhe i thotė me tė madhe: Byyyrė mik e mirė se te la pru Zoti!!!
Miku duke parė gabimin e mė parshėm e ulė kokėn dhe e pinė kafen.
Atėherė Hasani: Mik pa dredhi dua te me tregosh a ka qenė kjo kafe mė e mirė, apo ajo kafe qe ta kam qitė para tetė muajsh?
Miku: Jo valla bilah, ajo kafe ka qenė ma e mirė, kjo ėshtė bėrė klli krejt.
Atėherė Hasani i thotė: Miku i mirė, njė amanet dua me ta lėnė: Nėse ėshtė mundėsia me krye njė punė ulur pa u ngrit, bėjė atė punė e mos u mėrzit fare. Ndėrsa, nėse ka nevojė mu ngritė atėherė ngrihu e kryeje punėn ashtu siē tė ka hije!!!
Krijoni Kontakt