Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862

Pse nuk ndalohen postuesit me qellime anti-tolerante dhe anti-shqiptare ne forum?

Me keqardhje kam konstauar se nje pjese derrmuese e postueseve tek temat fetare jane anti-shqiptare. Pse i lejohet personave te tille te hedhin helm mbi kulturen, gjuhen , individualitetin tone? Pse nuk merren masa nga administratoret apo moderatoret per te kufizuar numrin e postimeve me teme fetare ne forum? Forumi eshte per te shprehur ide te reja, dhe mendime te mykura qe riperseriten here pas here sjellin vetem plogeshti dhe amulli ne forum. Kjo ishte ankesa ime e vogel qe nqs merret parasysh mund te ndikoje ndjeshem ne permiresimin e cilesise se mendimeve te shprehura ne form.

Me respekt, Intja.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    E ke kot qe ankohesh se nuk ka per ta marre njeri parasysh kerkesen tende, jo per gje por eshte problem i hapur disa here.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Kerkesat inteligjente merren parasysh pasi shterohen te gjitha veprimet idiote - sic na meson dhe historia. Pershembull, u deshen rreth 500 vjet qe me ne fund kisha te pranonte shkencen, deri diku. Tani, e nderuar Inte, duhet te kalojne disa shekuj qe ne shoqerine shqiptare te hidhet poshte pseduo-koncepti i tolerances fetare.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Se kuptoj kete lloj arsyetimi. Perderisa shume anetare jane dakort qe te merren te tilla masa, atehere pse duhet te injorohen kerkesat tona? Forumi eshte shoqeri virtuale, nqs anetaret e saj vendosin qe te kete disa rregulla athere pse mos tu jepet e drejta? Ne dore te kujt qenka ky forum?

Borix- une nuk jam aq pesimiste dhe mgjth historia tregon ndryshe s'eshte vone per te provuar te kunderten.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ne fakt, une e thashe ate mendim per optimizem, sepse per pesimizem s;me shkojne as gishtat tek ato germa...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Sepse nuk mund te kete nje ndarje artificiale midis njerzeve dhe mendimeve te tyre nga nje grup akoma me i vogel.
    Ne kete meny se si eshte sot forumi pasqyron me gjere botkuptimet e antereve te tij dhe une si lexues nxjer mesimet e mia nga ato qe lexoj. Ja u pastrua forumi nga keto mendime, c'ndodh me realitetin, c'ndodh kur shoku/shoqja ka te njejtat mendime. C'ensura nuk i sherben askujt dhe per me teper nxit urrejtje, diskutimi qofte edhe ai me asnje vlere kombetare, njerezore hedh nje drite ne nje kapitull shume te erret te realitetit Shqiptar.
    kalofsh mire,
    Ed
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    S'jam aspak dakort me ty. E respektoj mendimin tend sepse e kuptoj qe niset nga e mira, por personat per te cilet une ankohem nuk nisen nga te njejtat qellime qe kemi une e ti ( e shume anetare te tjere te ketij komuniteti). Une nuk jam per censure te plote, por rregulli eshte rregull dhe kur postime te kota shkaktojne kaq shume konfuzion dhe acarim midis postuesve qe perndryshe nuk kane shkas per tu acaruar, atehere pse mos ti heqim ato kokrrat e kalbura? Qellimi i debatit eshte pikerisht mesimi qe nxirret dhe rijsija, pse te mbahen postues qe nuk japin vlera dhe larmishmeri?

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Te jap te drejte , por ka fe qe bazen e kane ne humbjen e identitetit shqiptar , lavazhi mendor shoqerohet dhe me lavazh shpirteror te traditave vlerave dhe moralit te shqiptareve , le te mbajme mend se ka antare nga vise te pushtuara dikur ( Kosove ) apo nen zgjedhen e te huajve akoma ( Maqedoni ) dhe kundershtimin ndaj sllaveve bullgaro serbo malazezeve e kane realizuar me ane te nje tradite akoma me te huaj per ta , e akoma me te larget .
    Patologjia e kesaj verehet shume lehte , sapo bie ndesh tyre , ne kor therrasin grek , serb shki . Kaq mund te llogjikoj gjendja e trurit te tyre , ne fazen e reagimeve dhe reflekseve e ngerēeve eshte dhe jo te arsyetimeve apo te qenit shqiptar.

Mendoj se vetem arsimi dhe shkrim kendimi ne gjuhen shqipe mund te permirsoje gjendjen , dhe jo cdo gje qe shkruhet ne shqip eshte shqiptare , jam dakort qe te fshihet cdo shfaqje antishqiptare dhe antinjerezore ne rradhe te pare .

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    E ke gabim, asnje fe nuk eshte per mosegzistencen e feve te tjera. Qellimi i besimit eshte qe te gjeje gjera te perbashketa jo te ndryshme tek njerezit. Ata te veteqyajtur mysliman (apo katolike a ortodokse qofshin) qe bejne dallime te tilla fetare midis shqiptareve e bejne me qellime te tjera te erreta qe nuk lidhen fare me besimin ne Zot! Per keta individe them qe duhen perjashtuar.

Une e kuptoj qe nga ana historike disa shqiptare te Kosoves dhe trevave te tjera shqiptare jashte kufirit jane detyruar te adoptojne fene myslimane (deri diku) me fanatizem per te ruajtur "identitetin" e tyre, por asnje shqiptar, i cfaredeolloj besimi duhet te lejohet te hedhe poshte Atdheun.

Une thellesisht dyshoj per kombesine (se inteligjencen as e ve ne diskutim) te ketyre personave qe na ndohtin gjuhen me gabimet e trasha gramatikore dhe drejtshkrimore qe bejne. Sa per idete qe shrehin, ato s'duan shume komente dhe vetem ne baze te tyre duhet te perjashtohen.
    Une s'kam ndermend ta mbyll gojen.Nqs shumica prej jush jeni lodhur me percapje te tilla (sepse kane qene te paefektshme mesaduket) une kam per ta cuar deri ne fund kerkesen dhe nuk zmbrapsem.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    E ke gabim, asnje fe nuk eshte per mosegzistencen e feve te tjera.
    E ke gabim.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •