Pyetjet jane te mirpritura....si gjithmon
Pyetjet jane te mirpritura....si gjithmon
DentalCategories
Pyetja eshte e thjeshte ore doktor, cilat jane risqet. Disa risqe te takojne ty te na i tregosh dhe te tjerat i plotesojme ne...
rreziqe te tilla dihen. bile me sa di une , kur bene body-check , like the whole body scan , rreziku per nje kancer eshte mbi 20% ,dicka e tille.
probabiliteti i scaneve qe te bejne dem per trupin eshte me i madh se sun-bed , e di une . mbase jam gabim , por ndonje doktor ketu mund te na i shpjegoje me gjere e gjate.
Kuptohet risku numer nje eshte propabiliteti per te kthyer nepermjet rrezeve X nje qelize te shendoshe ne nje qelize kancerogjene. Ky faktikisht eshte i vetmi dem i rendesishem qe mund te shkaktohet. E mira e saj eshte zbulimi i formes se pjeseve te forta trupore.
Dhe meqe ra fjala per riskun qe mbart tani kjo procedure po eleminohet nga mjekesia moderne dhe shume shpejte do te behet mjet primitiv ne mjekesi.
Rrezet x qe perdoren ne radiografi kane vale te ndryshme. jo cdo gjatesi vale perdoret ne grafite qe perdoren ne mjeksi. Cdo aparat ose makine grafie qofte CT skaner apo makine krafie per dhembet per dor frekuanca te ndryshme.
Varet edhe nga marka e prodhuesit. Cdo makineri eshte e percaktuar se ca frekuencash perdor qe kur del nga fabrika dhe tekniku duhet vetem te zbatoj instruksionet qe vijne me manualin.
rezet x-ray krijojne stimul ne procesin qelizor se ku godasin trupin duke bere te ndryshoj metabolizmin e qelizes. eshte nje proces zinxhir qe kerkon shume kohe edhe background mjeksie te shpjegohet. Me pak llafe
Vendi qe exposohet nga keto reze person ndryshime ne nivel qelizor duke rrezikuar nje ndryshim ne funksio te qelizes NQS KY EXPOZIM ESHTE I SHPESHTE
nqs ky expozim eshte nje here dy here ne vit nuk perben ndonje problem madhor.
Me pak rezatim merni tek dentisti sepse dentistria perdor nje sasi shume te vogel krahasuar me CT skanerin pershembull.
RRezik te konsiderueshem kane punonjesit qe e bejne dite per dite ate pune jo pacienti qe e ben njehere ne 6 muaj apo njehere ne 10 vjet sic ndodh ne shqperi.
Per mendimin tim dhe per mendimin e shume njerezve qe punojne ne fushen e mjeksise nqs grafite nuk behen shpesh rreziku per te shkaktuar tumor eshte minimal.
eshte e vertete qe po dalin metoda te tjera qe nuk perdorin fare radiacion si pershembull
MRI qe perdor vale elektro magnetike.
dhe grafite dixhitale ne dentistry qe erdorin shume shume pak radiacion .
DentalCategories
Une doktor te thashe pa te keq dhe nuk e di profesionin tend por uroj qe te jesh i suksesshem. Kjo qe thoni eshte e sakte por gjatesite e valeve jane te ndryshme apo frekuencat? Frekuencat sepse gjatesia e vales eshte e njejte.
Po kjo shume e vertete.
Pjesa siper eshte deri diku e vertete sepse varet se cfare kulture profesionale ka mjeku apo infermieri qe perdor keto aparatura. Per pacientet ne mosha te reja dhe te shendetshem nuk ka fare problem edhe teknika tashme primitiviste e grafive.
Tani vertete kemi mjete te reja dhe rrezikshmeria eshte mjaft e ulet ose nuk egziston fare.
Faleminderit se pari sepse ne kete forum takova nje tjeter njeri te mjekesise qe duket se jane shume te pakte.
Kalofsh sa me mire!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga G.D : 26-12-2008 mė 19:44
Une punoj ne pavionin e neurokirurgjise, me profesion neurokirurg dhe ne proces specializimi te metejshem.
Krijoni Kontakt