Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15

Lightbulb Arrin Blu-ray me 400 gigabajt

Sikur qė ndodhė zakonisht, mediat Blu-ray dhe playerėt ende nuk arrin si duhet tek ne, e veēmė paraqiten versionet e reja me kapacitete mė tė mėdha pėr ruajtjen e materialeve.

Kėshtu kompania Pioneer ka paraqitur mediumin e saj tė ri Blu-ray me 16 shtresa pėr ruajtjen e tė dhėnave me kapacitet prej 400 GB. Ajo qė ėshtė mė e rėndėsishmja, mediumi i ri ėshtė tėrėsisht kompatibil me Blu-ray playerėt ekzistues, qė do tė thotė se nuk do tė keni nevojė tė pėrditėsoni sistemin tuaj shtėpiak pėr riprodhimin e video materialeve.

Pioneer pohon se mediumi i ri nė prodhim masiv do tė fillojė nė vitin 2010, qė duket bukur optimiste, derisa versionet nė tė cilat do tė mund rishkruhen tė dhėnat do tė paraqiten nė mes tė vitit 2010 e 2012.

www.pioneerelectronics.com
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Rrofte pionier.Po sa do jete cmimi?Sa te duash.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e Glend
    Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Ketyre disqeve po i ulet popullariteti dhe po i shtohet me shume Flash Memory-t (ose sic i thone, USBve ose kartave te memorjes). Po te veresh qarte kufizimet a madhesise se flash memory shtohen me te vertet shum shpejt dhe nuk eshte larg dita qe do te barazohet me disqet...

flash memory as nuk prishet kollaj, disqet grricen si dreqi
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

Citim Postuar mė parė nga Cloud Lexo Postimin
    Ketyre disqeve po i ulet popullariteti dhe po i shtohet me shume Flash Memory-t (ose sic i thone, USBve ose kartave te memorjes). Po te veresh qarte kufizimet a madhesise se flash memory shtohen me te vertet shum shpejt dhe nuk eshte larg dita qe do te barazohet me disqet...

flash memory as nuk prishet kollaj, disqet grricen si dreqi
    EPO NUK TA JEP ATE CILESI QE TE JEP BLUE RAY NJE USB.+QE CMIMI I NJE BR NE KRAHASIM ME NJE USB 400GB(QE ESHTE APO NUK ESHTE KONCEPT AKOMA)SEPSE TANI KA DAL NE TREG 32GB DO JETE PAK I KRIPUR.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Citim Postuar mė parė nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    EPO NUK TA JEP ATE CILESI QE TE JEP BLUE RAY NJE USB.+QE CMIMI I NJE BR NE KRAHASIM ME NJE USB 400GB(QE ESHTE APO NUK ESHTE KONCEPT AKOMA)SEPSE TANI KA DAL NE TREG 32GB DO JETE PAK I KRIPUR.
    SIKUR TE HAPJE PAK SYTE DHE TE KERKOJE PERPARA SE TE JEPJE PERFUNDIME TE TILLA DO TE SHIFJE SE:

http://www.usb-core.co.uk/11-03-2008...usb-drive.html

KONCEPTI JOT!!! AHA

CILESI? PER CFARE E KE FJALEN??? CFARE CILESIE NA PASKA BLU RAY NE?

PLUS KRAHASO NJE USB 500GB QE I FSHIN GJERAT SA HERE TE DUASH ME NJE SHPEJTEST (KJO FUTET TEK CILESIA) MARRAMENDESE NE KRAHASIM ME BLU RAY.

PLUS, USB NUK KA NEVOJE PER BLU RAY-ROM OSE BUDALLIQE TE TJERA.

SILL FAKTE KUR KOMENTON,
    School is practice, practice makes perfect, but nobody's perfect so why practice?

SIKUR TE HAPJE PAK SYTE DHE TE KERKOJE PERPARA SE TE JEPJE PERFUNDIME TE TILLA DO TE SHIFJE SE:

http://www.usb-core.co.uk/11-03-2008...usb-drive.html

KONCEPTI JOT!!! AHA

CILESI? PER CFARE E KE FJALEN??? CFARE CILESIE NA PASKA BLU RAY NE?

PLUS KRAHASO NJE USB 500GB QE I FSHIN GJERAT SA HERE TE DUASH ME NJE SHPEJTEST (KJO FUTET TEK CILESIA) MARRAMENDESE NE KRAHASIM ME BLU RAY.

PLUS, USB NUK KA NEVOJE PER BLU RAY-ROM OSE BUDALLIQE TE TJERA.

SILL FAKTE KUR KOMENTON,
    Tani e para punes jemi te cmimi 340e ca dollare.Une nuk mendoj se ky br do dali kaq.Jemi te cilesia.E KE DEGJUAR NDONJEHERE BLUE-RAY TI.Flitet per cilesi HD.Njelloj eshte ta shikosh nje film R5 me nje film HD ne dvd Blue-Ray.Pa fute pak ate usb te nje pc normal po nuk pesoi crash pc dhe te nxjeri tym nga suma po te me thuash mua ptu.Ti kur fut nje HDD 150gb te nje Dual Core vete perdorimi i procesorit 95%.Here tjeter mos gjyko ne ajer.

Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    Tani e para punes jemi te cmimi 340e ca dollare.Une nuk mendoj se ky br do dali kaq.Jemi te cilesia.E KE DEGJUAR NDONJEHERE BLUE-RAY TI.Flitet per cilesi HD.Njelloj eshte ta shikosh nje film R5 me nje film HD ne dvd Blue-Ray.Pa fute pak ate usb te nje pc normal po nuk pesoi crash pc dhe te nxjeri tym nga suma po te me thuash mua ptu.Ti kur fut nje HDD 150gb te nje Dual Core vete perdorimi i procesorit 95%.Here tjeter mos gjyko ne ajer.
    1. HD eshte formati i ri i videos qe ka filluar te behet standarti dhe se shpejti do behete standart global. Meqenese HD kerkon shume hapesire, nuk mund te fute ne nje DVD, ndaj duhet Blu Ray. Nuk eshte kualiteti i Blu Ray qe perfaqeson cilesine, eshte HD qe e ka cilesine vete. Nje USB e tille mund te mbaje nje film HD gjithashtu.

HD nuk eshte e ngjitur pas Blu Ray, eshte standart videoje, jo nje e vecante e Blu Ray.

2. Une kam nje pc te vjeter, pentium 4 me 200gb hard drive... 0-2 % ngarkese CPU normal. Me cfare fakti provon ti se cfare thua eshte e vertete? Apo thjesht mendimet e tua?

Here tjeter kur te testosh dicka te tille, sigurohu qe kompjuteri mos te kete 1 milion viruse...

1TB punon tamam ne Dual Core sa per dijeni, ska shume kerkesa.

Dhe ti flet sikur blu Ray nuk kerkon CPU per te punuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Glend : 16-12-2008 mė 15:26

1. HD eshte formati i ri i videos qe ka filluar te behet standarti dhe se shpejti do behete standart global. Meqenese HD kerkon shume hapesire, nuk mund te fute ne nje DVD, ndaj duhet Blu Ray. Nuk eshte kualiteti i Blu Ray qe perfaqeson cilesine, eshte HD qe e ka cilesine vete. Nje USB e tille mund te mbaje nje film HD gjithashtu.

HD nuk eshte e ngjitur pas Blu Ray, eshte standart videoje, jo nje e vecante e Blu Ray.

2. Une kam nje pc te vjeter, pentium 4 me 200gb hard drive... 0-2 % ngarkese CPU normal. Me cfare fakti provon ti se cfare thua eshte e vertete? Apo thjesht mendimet e tua?

Here tjeter kur te testosh dicka te tille, sigurohu qe kompjuteri mos te kete 1 milion viruse...

1TB punon tamam ne Dual Core sa per dijeni, ska shume kerkesa.

Dhe ti flet sikur blu Ray nuk kerkon CPU per te punuar
    .
    E di se ca eshte blue-ray te mos e dija terhiqesha nga biseda.Une po flas per HDD te jashtem zotrote nuk po flas per te brendshem.(usb me njohurite e mia nuk mund te perdoret per te brendshem do ta quaja lol nqs do te behej.

Ate 1TB punon shume mire ne dual core mendoje dy here se kam punuar vet ne server une me 3gb ram me windows genuine te sapoblere(bashke me pc).Dhe 1TB ishte i jashtem.Sa per dijeni ishte quad core 1.75ghz.Mos me trego teorira mua kur kam bere praktiken vet.Ma thuaj pak ku kam thene(me te nenkuptuar) une se blue ray nuk do cpu per te punuar.

Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    139
    E di se ca eshte blue-ray te mos e dija terhiqesha nga biseda.Une po flas per HDD te jashtem zotrote nuk po flas per te brendshem.(usb me njohurite e mia nuk mund te perdoret per te brendshem do ta quaja lol nqs do te behej.

Ate 1TB punon shume mire ne dual core mendoje dy here se kam punuar vet ne server une me 3gb ram me windows genuine te sapoblere(bashke me pc).Dhe 1TB ishte i jashtem.Sa per dijeni ishte quad core 1.75ghz.Mos me trego teorira mua kur kam bere praktiken vet.Ma thuaj pak ku kam thene(me te nenkuptuar) une se blue ray nuk do cpu per te punuar.
    OK.

Ti kur fut nje HDD 150gb te nje Dual Core vete perdorimi i procesorit 95%.
    Specifiko, gjate kopjimit, pra kur HD punon intensitivisht, apo ne gjendje normale. Ne gjendje normale, jo, e kam provuar vete, CPU ngarkohet kur kopjon dhe jo vetem per HD te jashtem po per cdo pajisje qe ka 'storage'. Ma ha mendja se serveri jot ka pas probleme te renda kur nje Dual Core nuk mund te mbaka 120gb hdd te jashtem.

Meqenese ti me dhe kete shembull:

Pa fute pak ate usb te nje pc normal po nuk pesoi crash pc dhe te nxjeri tym nga suma po te me thuash mua ptu.Ti kur fut nje HDD 150gb te nje Dual Core vete perdorimi i procesorit 95%.Here tjeter mos gjyko ne ajer.
    Kuptohet qarte qe e perdore si shembull kunder USB 500gb, me nje fjale ti po mbron anen e Blu Ray 400 GB, qe sipas teje nuk kerkonka shume CPU?

Nese akoma mendon se nuk ke nenkuptuar kete, atehere perse e permende punene e HD, USB dhe ngarkimit te CPU nese edhe Blu Ray eshte njesoj ne ate kategori (cdo lloj pajisje 'storage' kerkon cpu gjate kopjimit... te thuash jo eshte idiotesi).

DHE

Akoma s'po kuptoj perse e solle argumentin e 'hd e jashtem harxhon cpu'. Aksesi i portes USB eshte me i ngadalte dhe kerkon pak me shume CPU sesa tranferimi i informacioneve nepermjet kabllot IDE ose SATA (HD te brendshem), por serisht jo te bllokoj nje Dual Core, jo KURRE. Do ishte gabim fatal te perdorje HD eksternal per nje server...

USB eshte me e shpejte se Blu Ray, s'e kuptoj te cfare perfundimi do te arrish me kete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Glend : 16-12-2008 mė 16:42

Tani.Ti po devijon sa majtas djathtas.E para njehere SERVERI ishte i sapobler i ardhur nga DE.I sapo nxjerur nga kutia.
    (cdo lloj pajisje 'storage' kerkon cpu gjate kopjimit... te thuash jo eshte idiotesi).
    Nuk thash kete ku e pe ti.?

por serisht jo te bllokoj nje Dual Core, jo KURRE
    Degjo mua.shum thone se eshte 50% teori 50% praktike.Une jam per 75% praktike dhe 25% teori.Ti tani na del dhe na ben profecira teorike dhe thua nuk behet dhe nuk ndodh sepse e them une.Une te them me ka ndodhur.Ti thuaj jo nuk ndodh.Ti nuk do te kuptosh?Kurre se e paske kuptuar mua aq me ben.

Do ishte gabim fatal te perdorje HD eksternal per nje server...
    Nuk te kerkova te me mbaje leksione se si do ndikonte nje hdd i jashtem te nje server.2-) ca dhe kush te thote ty se une perdor nje hdd te jashtem rendom dhe gjithmone ne server.

Mos krijo fjale nga mendja jote ne emrin e tjetrit se nuk del gjekundi.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •