Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 77
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Pse sillesh si idiot dhe si i pandershem . Ketej thua me bindje te plote qe ADN dhe ARN nuk kane oksigjen dhe si rezultat i euforise fillon edhe me perqesh. Pa piken e turpit me mendon si te nivelit tend dhe me hedh brockulla pa menduar se ore ky me keto gjera ka 15 vite qe merret dhe nuk eshte i atij niveli sa te haje keto brockulla...
    Nejse puna jote ajo e analizes fillozofike, por ta dish se nuk te toleroj as gabimin me te vogel qe hedh ketu.
    Kur te spjegova qe duhej te kishe thithur me shume nga procesi mesimor dhe duhej te kishe marre vete info qe oksigjeni futet ne ADN dhe ARN ti kthehesh dhe ben nje pyetje prej skizofreni, pse cfare na duhet kjo, kur vete me talle ne budallallekun , dhe injorancen tende pikerisht me kete ceshtje.
    Une kam kenaqesine te shoh qe ai me te cilin debatoj nuk eshte nxenes dembel i klases se peste por ka arritur deri ne te teten.
    Keto ndryshime qe mi percollet me siper jane pa piken e interesit per temen por ti nuk e kupton. Keto, ore kaqol, nuk ka nxenes qe nuk i di. Kush dyshoi ore injorant qe O, O2 , O3 kane dallime te theksuara me njera tjetren. Kuptohet, ta zeme shembull se gjate bashkeveprimit te nje molekule organike elem. me ozonin (O3) marrim nje ozonide dhe pastaj e zhytim ne uje dhe formohen sub. organike me te vogla. Ndryshe ndodh kur e veme ne bashkeveprim me O2, pra ne kete rast nuk ndahet kjo molekule.
    Tani kaq per kete dhjedhim tek i cili je shume i dobet per te debatuar dhe me e keqja nuk ke cte debatosh sepse i kopsita une problemet.
    Biem tek argumenti im dhe tek kunderargumenti jot per anti-oksidantet qe ja vetem funksionojne shume pak por me mire te themi nuk funksionojne fare.
    Kjo ore trushkulur, nuk eshte kunderargument sepse pse bizneset farmaceutike nuk dine te prodhojne me cilesi nuk eshte faji im. Jane gjithata shkencetare qe po merren me kete pune dhe akoma nuk ja kane dale te zvogelojne efektet. Pra seshte argument ky.
    Lere evolucionin sepse e ke tradhetuar...
    Oj Lope kujt i thua ti Oksigjeni keshtu oksigjeni ashtu or diletant shko fshi WC e atij kirurgut qe i mban pecetat se ti as per forum nuk je
    -Hahaaaaa "marrim nje ozonide dhe pastaj e zhytim ne uje dhe formohen sub. organike me te vogla." - Po ti s'je normal bre!?! Hahahaha

Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Per ta mbyllur kete rrjedhim debati qe deri diku ishte ne nivel te kenaqshem me lejoni te jap konkluzionin tim sa me racional te mundshem:
    Mundesite per pavdekesi ose per perjetesi jane zero.
    Ndersa mundesite per zgjatje jete shumica besojne se jane te shumta por kjo pune nuk behet me besim.

Hec bre baju, po kush je ti te te jap une llogari ty? ec fluturo me oksigjenin ose hypi babadimrit e fol me iravaset/melaqet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 26-12-2008 mė 09:44
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Ah, po? Atehere je i paafte, dhe kaq.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kurse ti je nena e aftesive. Si nuk te vjen turp te nderhysh e te perzihesh aty ku nuk je as ne nivelin 0 zero...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 26-12-2008 mė 09:46
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Sa idiot qe qenke, o i gjori ti. Une sa per informacion jam zv/shef i pavionit te neurokirurgjise ketu ku punoj. Prandaj infermjerine tregoja familjes dhe vetes sate.
    Ozonida eshte e tille o idiot:

CH2 ose CH3 sipas rastit{nje lidhje njefishe Lart}dhe {nje lidhje njefishe poshte} dhe pas se ciles kemi nje O larte dhe 2 O poshte te lidhura zinxhir - CH2 ose tre sipas rastit..
    Kur futim H2O si rezultat i forcave elektromagnetike kemi nje carje te ozonides dhe formimin e produkteve me te vogla.
    Me vjen keq sepse as piken e nivelit nuk e ke dhe po te permend edhe nje here se nuk jam i nivelit tend te me tregosh gjeret me te cilat merrem gjithe diten.

Ju lutem gjithe personave qe kane disa njohuri mbi kimine te tregojne se ceshte ozonida dhe natyren e ndertimit te ADN dhe ARN sepse une nuk jam i besueshem nga ky fshatari.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 26-12-2008 mė 11:46

Jashte teme kjo. Si mund te egzistoje kjo lidhje CH3, kur valenca e karbonit eshte 2 dhe 4 ?!
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Po sepse karboni hibridizon sp3, dhe jemi ne kimi organike

Dhe per te vazhduar sic thashe ne dakordim te valences kemi dhe lidhjen njefishe

plus CH3 i marre vetem quhet radikal metil
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 26-12-2008 mė 11:46

Ne nivelin e jashtem energjitik P mund te krijoje 2 orbitale te paplotesuara me nga nje elektron ose ne rastin e valences 4 nje elektron kalon ne nivelin tjeter energjitik D dhe krijohen 4 orbitale te lira. Nderkohe qe tek 3 atome hidrogjen kemi vetem nje elekton per secilin ne orbitalin S te paplotesuar. Kemi mosperputhje numrash. Vetem nese merr pjese ndonje atom tjeter me nje elektron te lire ose ne kushte speciale mund te kemi CH3.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ""marrim nje ozonide dhe pastaj e zhytim ne uje dhe formohen sub. organike me te vogla.""
    Na fol pak me gjeresisht per kete cunga-llungen qe ke qendisur siper, - hajt se u kenaqa.
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Po, e drejte, karboni qe te siguroje lidhje te forta me Hidrogjenet dhe elementet e tjere hibridizon enegjitikisht keto elektrone pra i ve mes p dhe d. Nje lloj energjie e ndermjetme. Keshtu qe lidhet me tre hidrogjene dhe me nje karbon tjeter. Pra kemi nje gjendje te tille te vargezuar:
    -O-
    CH3-CH2(po themi per te zgjatur molekulen) -CH3 (po e mbyll ketu)
    -O-O
    Kerkoj falje qe nuk mund te nxjerr saktesisht pozicionet e oksigjeneve megjithate po perpiqem ti skematizoj pastaj.

Kjo molekul futet ne Bashkeveprim me H2O.
    Cahet ozonida dhe formohen produktet qe permendim larte.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Baptist vetem duro sa ta skematizoj

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kombėtarja Shqiptare - [lajme dhe komente]
    Nga RaPSouL nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 997
    Postimi i Fundit: 22-01-2012, 21:52
  2. Presidenti dhe Bashkepunimi Politik
    Nga Niko D'Angelo nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 19-05-2007, 16:09
  3. Arritja e lumturisė
    Nga E_LUMTURA nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 14:53
  4. Arritja me e madhe ne historine e njerezimit
    Nga xxxbledixxx nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 09:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •