Kur diskutova nuk diskutova per gjuhen ,por per diēka me shume ,jam dakort me arbereshin niko.
Kur diskutova nuk diskutova per gjuhen ,por per diēka me shume ,jam dakort me arbereshin niko.
Cilet jane keta intelektuale? Ky artikull duket si postim forumi, pa identitet.
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Ketu e ke me te plote...
http://www.forumishqiptar.com/showpo...23&postcount=1
Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
nje pjes jane mbetje qe nga koha e osmanllinjve nje pjes e madhe jan shkebyer si popull me kombesi turke ne dem te territorve shqiptare nga cameria dhe kosova dhe nje pakic kan emigruar dhe packa gjitha keto perderi sa jan shqiptar dhe ndjejn veten te lire ne turqi aq me leht per te kerkuar te drejten e minoritarit gjuhen shkolla ne shqip etj.
Ti mos na dil dege me dege ,tema ishte per shqiptaret e greqise ,mos dil nga tema dhe mos ofendo pa kuptuar ēfare kam thene ,duke me quajtur turke etj etj ,nuk je me shqiptar se une ti ,mgjth nuk u morra me ty dhe sqarova ,nuk e kam fjalen vetem per gjuhen por per me shume ,ti prap vazhdon te na besh si i menēur .E di per shqiptaret ne turqi ,bile thuhet qe jane 7 million .
Kush tha qe aty nuk me pelqen qe te hapen shkolla shqipe ,mos loz me fantazit dhe fjalet e tua,ne fillim kupto pastaj fol ,shendet .
1. Nuk jan te gjith qe kan emigruar, dhe nje pjese e madhe e tyre jan ne tokat e veta. P.sh. Heinrich Schliemann qe bente germime arkeologjike neper bregdetin turk, puntoret e tije ishin shumica shqiptar, banonte neper shtepia shqiptare dhe hante buke te shqiptaret. (ai jua hengri buken shqiptarve vendas ne turki dhe ne fund iu dhivi ne sahan, nejse se kjo ishte veq sa per info). Pastaj nga cilet popuj ishte e populluar turkia e sotme para se te vijne osmanlinjet mongol ne ate vend, mos me thuaj nga greket e sotem.
2. Pikerisht ne turki kan frike te thone se jan shqiptar, Ne turki te gjith shqiptaret i kan detyruar me dhune ta nderrojne emrin dhe mbiemrin qe te mos iu mbetet asnje gjurme shqiptare. Kete e kemi pa shum mire ne ate emisionin e RTKse "Me Shqiptaret e Turqise".
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 17-12-2008 mė 19:01
Mir e ke ti edhe ne Turqi duhen te veprojn njellojt se e kemi pasur nje gazet shqip qe ne kohen e Frashellinjve vetem se ka nje ndryshim se Turqia nuk te pengon ty per tu antaresuar neper strukturat evropiane, apo ndonje minoritet Turk te protestoje ne parlamentin Evropian se i kemi mohuar te drejtat , si ai Grek( nderkoh qe kan me shum te drejta se vet ne Shqiptaret ) dhe ajo me kryesorja ne e kemi luftuar dhe i kemi prishur pune me shum Turkut sesa Grekut , por kur vjen puna flamurin Shqiptar mund ta valevitesh mu ne mes te Ankarase apo Stambollit ne mes te dites per qef kurse ne Greqi edhe ne nje ndeshje futbolli te eshte ndaluar.
Po lene se dot me quaj Baptisti edhe mua Turk tani edhe pse jam gjysem katolik.
Krijoni Kontakt