Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    E ke gabim.
    Une jam idealiste dhe nqs i permbahesh principeve te seciles prej tre feve kryesore Shqiperi askund nuk eshte shkruar (dhe nuk duhet predikuar kesisoj) qe egzistenca e njerit besim fetar eshte mos-egzistenca e tjetrit.

Fete jane perdorur nga politika per qellime te tjera qe kane per baze dominancen e nje grupi etnik mbi tjetrin, perfitime ekonomike etj por ne Shqiperi, mesa di une shqiptaret se kane pasur per zakon te jepen pas ketyre qellimeve te terthorta. Sidoqofte, gabim apo jo kjo nuk ndryshon fare qellimin e hapjes se kesaj teme nga ana ime. Edhe nqs une gabohem, i bie qe te gjitha temat fetare te zhduken (s'ankohem une hic )
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Ti thua asnje shqiptar nuk duhet ta hedhe poshte atdheun , po ne kete rast cfare hedh balte mbi kombin pervecse feja e personave ne fjale dhe sektarizmi i tyre ?

Nese nje myslyman vlereson te gjithe heronjte e Shqiptarise bie dakort me ty , qellimet e erreta une pervete i deshifroj vetem me fene kulturen e huaj , qe predikon kunder te drejtave te njeriut , kunder eposit folklorit letersise dhe Legjendes qe jane shqiptaret per te gjithe boten . Qofshin keto fjale edhe per ortodokset grekofile te Janulles

Ti vete e dallon se si sulmohet historia e Shqiperise bashke me te gjithe trashegimin kulturore , sepse prej ketu fillohet per te shkaterruar nje komb .

Individe te caktuar shiten shume lire , Shqiperia e ka ngjyren e kuqe se me gjakun e plageve te veta ka mbijetuar e do rrezatoje .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 17-12-2008 mė 05:18

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Une jam idealiste dhe nqs i permbahesh principeve te seciles prej tre feve kryesore Shqiperi askund nuk eshte shkruar (dhe nuk duhet predikuar kesisoj) qe egzistenca e njerit besim fetar eshte mos-egzistenca e tjetrit.
    Prap e ke gabim, ne fakt themeli i ēdo feje eshte postulati qe ajo eshte nga ana e se vertetes dhe ēdo fe tjeter eshte e gabuar ose devijuar, qe do te thote qe duhet zhdukur.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Idealiste jane edhe fetaret o Inte, por kjo s'i ndihmon aspak ne teresi, sepse secila fe abrahamike ka si objektiv perfundimtar dishepullimin universal te botes - te krishteret evangjelizojne ne te gjithe boten per kete qellim; islamiket po festojne se europa plake po u konvertohet ne islamike, ndersa indianet le te vazhdojne t'i falen lopes edhe per ca...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Mua s'me interesojne keto x-files, dhe nuk dua te futem thelle ne tema qe nuk i sherbejne qellimit tim. Jam dakort deri ne nje fare pike me ato qe thua, dhe do me pelqente ti shtjelloja ne nje teme me te posacme pikepamjet e mia mbi fene (une jam deiste, dmth besoj ne Zot dhe kaq dhe e marr si te mireqene qe shumica e shqiptareve kane te njejtin kendveshtrim persa i perket feve). Gjeja e rendesihme per mua eshte qe nje tok vetash te mblidhemi dhe te mundesojme shfarosjen e atyre individeve qe vine ketu me qellime te tjera.
    danieloo jam dakort edhe me ty, deri diku.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Kam hapur nje teme te tille para ca kohe, dhe mendoj se jane hapur shume tema te tilla deri me tani qe nuk kane marre pergjigje.

Ceshtja eshte e thjeshte. As ne Kosove as ne Shqiperi nuk ekziston ne realitet nje urrejtje e tille fetare cfare paraqitet ne kete forum. Kjo propagande, behet me qellime te caktuara per te mjellur urrejtje mes popullit shqiptare, qe u kontribuon direkt qellimeve te erreta te qarqeve te huaja qe te ndizet lufte nderfetare shqiptare. Pas pavaresise se Kosoves, e vetmja shprese e grekeve dhe serbeve per ndaljen e faktorit shqiptare, ka mbetur fakti qe kemi tri fe dhe ata duan nje lufte mes nesh. Ne fakt ky tentim eshte i kote fare, sepse kjo lufte nuk do te ndodh sepse ne jemi tolerant (te pa interesuar) per fete.
    Mirepo fatkeqesisht me duhet te konstatoj se mos kthimi i pergjigjeve dhe tolerimi i personave te paguar per te mbjellur perqarje jane te lidhura direkt me arsyet e ekzistimit te ketij forumi.

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nje teme te tille e e kam pas hapur dhe une pothuajse nje vit me pare!
    megjithate sikur te hapej nje sondazh jam i bindur se mbi 80%e antarve te forumit do ishin dakort qe temat me karakter fetar te mos lejoheshin!!
    sipas konstatimit tim,me te interesuarit per te hapur tema konfliktuale me karakter fetare,jane vete disa nga administratoret apo moderatoret e ketij forumi,pasi ky eshte dhe qellimi kryesor i tyre,qe te krijojne perplasje ndermjet komuniteteve,dhe te krijojne percarje ne mes shqiptarvet!!
    per te vertetuar kete,mjafton te hellesh nje sy te gjitha temave apo postimeve qe vete moderatoret bejne,lere me moderimin e dobet,te njeanshem dhe totalisht censurues te ketyre moderatorve!!

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Faleminderit per mbeshtetjen njerez. Une nje sondazh e hapa. Eshte me te ngritur dore :P me postime se me mire s'dita te beja. Turruni pra, beni gjemen. Borxhit u dola!

http://www.forumishqiptar.com/showth...06#post2103506 Ky eshte linku. E bera bukur-bukur me sondazh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Inteligjentja : 17-12-2008 mė 06:46

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •