Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-12-2008
    Postime
    136

ip e komjuterit

pershendetje , mund te me shpjegoj ndonjeri dicka rreth ip te kompjuterit,( DCHP ip dinamike .) dhe (pppoe eshte ip statike ) apo jo ?? tani dicka desha cila ip perdoret me shume , e para apo kjo e dyta e kam fjalen neper zyra .salla. shtepi . etj. etj, dhe nga mundem une qe ta marr vesh se cfare ip perdore nje kompjuter nese une tek ai nuk jam ulur asnjehere , ose me kerkon dikush qe ta gjeje se cfare ip ka dinamike apo statike , ka ndonje vend ne kompj ku mundem ti dalloj kompjuterin qe perdore DCHP ip dinamike apo ppoe ip statike, mund te ma shpjegoni pak ju lutem??

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Erisa edhe temat e tua nuk I lexon. Te eshte shpjeguarme pare se dhcp eshte ndryshe nga pppoe. Dhcp quhet marja e ip ne menyre dinamike nga isp jote ose nga routeri I vendosur ne zyre,shpi,qender. Pppoe nga ana tjeter eshte menyre lidhjeje edhe ip mund te meret nga pppoe dinamike ose statike varet cfare sherbimi perdor ti edhe cfare sherbimi paguan. Zakonisht jashte shqiperise ip statike eshte me e shtrenjte. Per te mesuar cfare ip eshte dinamike apo statike kliko ne start shko ne run e shkruaj cmd pastaj kur te te hapet dritarja e host shkruaj ipconfig /all ne rezultatin e dale ne reshtat e pare te NIC qe ti perdor per tu lidhur me internetin thote dhcp client enable/disable nese ky klient thote enable atehere ti e mer ip ne menyre dinamike nese thote disable ti e cakon vete ip statike.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •