Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 69
    Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Une kte Brarin e shkences nuk e marr vesh fare mo burr.
    Se ca dreqin ka dhe se ca e mundon kte djale se ska mundesi. Billi nxori ekspertat e tij qe e pranuan defektin, kurse ky thot jo se ben kot Billi.
    Epo bela e madhe !

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Nuk ka lidhje fare se kur ke hyre ne internet,
    E si nuk ka te bej kur ne per internet po flasim?
    dhe as propaganda anti-IE qe thua ti nuk ka te beje.
    E si nuk paska te bej propaganda qe ne boten reale eshte e denueshme edhe me ligj, ne kete situate te krijuar?
    Mjafton te provosh IE, te provosh dhe te tjerat, dhe as qe krahasohet pervoja e njeres me tjetren.
    Pikerisht per pervojen po flisja - kurse ti po thoje nuk ka lidhje jur ke hyre ne internet. E c'pervoje mund te kete ai qe ka rene ne kontakt me fjalen siguri per here te pare qe ka hapur nje faqe "browse securely" "safe browser" e tjera sllogane pa asnjelo gjike te Firefoxit me kompani? Si do te reagoje ti?
    Problemi i IE eshte pikerisht kjo se qe prej 4.0 e deri tek 8.0 eshte perkeqesuar ne menyre eksponenciale.
    Perkundrazi, qe nga versioni i 6 deri tek i 7 nuk ka pasur nevoje per asnje upgrade. IE6 mban ne xhep gjithe keqyshet e Netscape per pese vjet pa asnje version te ri. Ndersa Firefox dhe te tjeret bene upgrade dhe patch cdo jave ne zemer te makines interpretuese te kodit. Ky eshte nje mashtrim. Por ata si minoritar pa pergjegjsi nuk kishin kurrfar nevoje qe te jene 'backward' kompatibil sepse nuk conin peshe (3-6% te tregut) nderkohe qe tinezisht perkrahnin pothuaj te gjitha sintaksat e explorerit perpos atyre qe s'kishin aftesi as t'i emulonin.

Nuk ka nevoje per eksperte per te gjykuar nje shfletues, nese eshte i shpejte dhe i sigurte ndryshimi shikohet si nata me diten.
    Po pra, - Nuk ka eksplorer me te shpejte e IE.
    I kam provuar te gjithe asnje nuk eshte me i mire se IE6 (By the way I hate multi-tabs sepse kete e ka shpikur windowsi vet dhe me mjafton ai qe kam poshte ne taskbar ose po deshe mund ta vesh edhe larte edhe anash si te te pelqeje. Vite para ri-zbulimit te rrotes.
    Cfare eshjte perkeqsuar - e vetmja gje qe eshte perkeqsuar eshte xhihadi kunder microsoftit.

Pa llogaritur ketu tradhetite e paramenduara nga W3C e cila nuk miratonte asnje nga propozimet e IE dhe i mbante ne diskutim per vite derisa IE nga revolta i aplikonte ato ne browser, dhe posa dilte ne treg W3C e perqafonte ate propozim por me nje sintakse tjeter inkompatibile me sintaksen elegante dhe logjike qe kishte implementuar IE qe te shkaktoje qellimisht backward inkompatibilitet dhe t'ia pamundesote IE's perqafimin e standardit te dhunshem edhe ne perspektive.
    Kjo nuk eshte as konkurence as lufte e piste e pa moralshme por komplot.

IE eshte vertete "si nata me diten" sa i perket performansave krahasuar madje edhe me Safari, (i cili nuk reagon ndaj programimit, nuk freskon etj vetem per te dhene pershtypjen e rrejshme te shpejtesise qe nuk e ka.

Por - hej! IE edhe sot pas afro 10 vitesh lufte e porpagande e sulme te servereve mban rreth 70% te tregut dhe perdoruesit e pjekur e me pervoje nuk e braktisin as u shkon mendja bile.

Kjo lloj propagande ka per qellim te frikoje injorantet qe nuk kuptojne asgje dhe te krijoje panike pa asnje baze, me qellim te largimit te tyre nga perdorimi i tij.

Po ky "Trendmicro" kishte bere te njejten gje para do kohesh edhe me nje lajm te tille te bujshem ne lidhje me FlashGet te cilin e perdorin IE useret si te integruar dhe qe nuk ka te matur me te tjeret per nga kenaqesia e punes me te.

TrendMicro, te cilin gjersa e pata gjate vitit 2005, me sulmonin nga dy viruse ne jave mesatarisht. Por vetem deri sa e hoqa. Ai sherbente si kulle ndjellese per viruse e jo si antivirus.

Tani paska dalur te na tregoje - se paska rrezik te "na e vjedh dikush paswordin e videolojerave" pa-pa-pa... -c'rrezik i madh mor vlla?!

Jam 100% qe kjo "vrima" eshte e eksploatueshme ne IE vetem te userat qe kane instaluar trendmicro pordhimet si antiviruse. Trenmicro i cili me sherbente si 'gate' i virueseve me pare se si 'guard'.

Pastaj kur jemi te '"siguria"' ne internet, -te siguria afatgjate - i vetmi browser i sigurt per mua eshte ai i Microsoftit. [/B]
    Keta rrugacet e mozilles qe te gjithe jane sllave e bij kriminelesh pa adrese. E vetmja siguri per ata qe perdorin keto prodhime te palicencuara, eshte 'vullneti i mire' i pronareve dhe asnje barriere tjeter. Ku do te ankohesh ne raste se ata vendosin te ekspozojne te dhenat tua vitale ndaj nje shteti apo organizate te trete te cfaredoshme? Te kush do te ankohesh?!!

Mundesia e keqperdorimit te browserit nga nje "firme" fantom eshte e pakufishme, sepse nje i tille ka akces te palimituar ne gjithe sistemin tend. Ne fakt, pikerisht per kete pushtet po behet lufta. C'te mire ka Google nga kjo pune - c'i duhet atyre te prodhojne browser? Cka po ta mer mendja?!!

- Per te pasur pushtet mbi ty pra.

Prandaj duke ditur kete fakt te pamohueshem, une megjithate më me bese ia le microsoftit sigurine time ne dore se krimineleve rus. Se per hackeret individual nuk merzitet askush - cdo atak eventual i tyre serioz mund te lokalizohet shpejte dhe lehte. Por jo kur kete e ben browseri i dedikuar nga terminali yt.

Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    Une kte Brarin e shkences nuk e marr vesh fare mo burr.
    Se ca dreqin ka dhe se ca e mundon kte djale se ska mundesi. Billi nxori ekspertat e tij qe e pranuan defektin, kurse ky thot jo se ben kot Billi.
    Epo bela e madhe !
    Hec more keput qafen.... bestyt i mjere, cka di ti cka eshte teknologjia.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Meqe paska plasur depate IE vs Firefox e kompani deshta di them disa llafe.
    Me pervojen qe kam ne kompjuter dhe internet dhe te cilet i kam studiuar e i kam profesion, munde te them qe deri me tani asnje browser nuk i ofrohet IE. Arsyet jane te shumta. Krejt ajo propagande qe behet nga firefox ka te beje me kinse shpejtesine. Ne fakt firefox nuk eshte me i shpejte dhe perveq kesaj as me i sigurte.

Me ben pershtypje fakti qe asnje ndermarrje serioze apo person me pervoje nuk e shfrytezon mozillen. Ata persona qe i kam pa se perdorin mozilla kryesisht kane qene amater dhe e kane pasur koken e mbushur me propagande.

Gjate disa testimeve qe ju kam ba mozilles shpesh kam taku se ka probleme me faqe te caktuara, bllokon disa faqe kinse per arsye sigurie ne fakt ato faqe skane asnje problem, po ndonje java script. Pse e bllokon java script dhe disa faqe kjo sdo me thane asgje se eshte me i sigurte por me i papershtatshem. Tek e fundit askush nuk pret qe Browseri te luaje rolin e antivirusit. Sa i perket shpejtesise kam pare se hap faqet shkel e shko (sa per tu dok shpejt) dhe ne kod e veren se disa tabela si ka hap fare. Gjithashtu ka kam verejte se nuk hap nje numer te madh faqesh qe kane ndonje gabim kodi html, te cilat IE i hap pa asnje problem. Tani jo pse IE nuk di mi blloku faqet, java scriptet, faqet me gabime kodi etj, por sepse eshte me qellim me fleksibil, sepse nga browseri nuk kerkohet te luaje rolin e antivirusit apo te expertit te kodeve, por te hap faqet pa shkaktu probleme dhe bllokime.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Opera eshte nr1.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Microsoft ka deshtuar te shfletuesit e internetit. Sidomos IE 7 dhe 8 , browseret me te kqinj qe mka ra mi perdor, verzioni 5 dhe 6 prap jan te mir der dikun (si thot populli: hahen dyqysh).
    Tani perdor Mozilla Firefox dhe kete produktin e ri GoogleChroome nga GOOGLE.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po cka di ti e populli per elektronike bre? E vetmja alternative solide ndaj explorerit eshte Opera, por edhe ajo te han shume memorje dhe mundohet te duket me i bukur se webfaqja qe e viziton e qe eshte je dobesi me teper.

Edhe kete parrolle:
    "Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli"
    E ke krejtesisht gabim dhe te pavertete, sepse urrjetja ndaj armikut dobeson trurin e popullit deri sa ta shnderroje ne kafshe e cila edhe nese e fiton lirine nuk di me cfare te bej me te, dhe ua leshon te huajve ne dore -pra armikut te vet qe ta udheheq se sdi.

VETEM DASHURIA PER LIRI E DHJETEFISHON FORCEN E NJE POPULLI

Ia bej vetes tatuazh qe te mos e harrosh me kurre.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Te perdoresh IE7 dhe IE8 eshte tmerr(flas per veten), se si pretendoni se qenka nr 1 nuk e kuptoj. Dhe shpejtesine e IE nuk e kam pare ndonjehere, si ne versionin 6 si ne ato te mepasshmit qe te acarojne ne kulm.
    Nuk di te them cili eshte me i mire, opera, mozilla, safari, etj etj, por me siguri IE qendron ne fund te listes.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Po cka di ti e populli per elektronike bre? E vetmja alternative solide ndaj explorerit eshte Opera, por edhe ajo te han shume memorje dhe mundohet te duket me i bukur se webfaqja qe e viziton e qe eshte je dobesi me teper.

Edhe kete parrolle:
    "Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli"
    E ke krejtesisht gabim dhe te pavertete, sepse urrjetja ndaj armikut dobeson trurin e popullit deri sa ta shnderroje ne kafshe e cila edhe nese e fiton lirine nuk di me cfare te bej me te, dhe ua leshon te huajve ne dore -pra armikut te vet qe ta udheheq se sdi.

VETEM DASHURIA PER LIRI E DHJETEFISHON FORCEN E NJE POPULLI

Ia bej vetes tatuazh qe te mos e harrosh me kurre.
    Bapto, lej tash firmat, ishim duke folur per Internet Explorer, siq edhe thash me pare Internet Explorer ta SHPIF

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ani de lejohet te ta shpifin edhe gjerat qe jane shume OK, njeriu shpeshhere le buken ne tavoline per te ngrene nje senduic perjashta - pune qefi (por mua ma shpif).
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Ani de lejohet te ta shpifin edhe gjerat qe jane shume OK, njeriu shpeshhere le buken ne tavoline per te ngrene nje senduic perjashta - pune qefi (por mua ma shpif).
    Bapto po ta tregoj nje vic se ma shtine ner mend.

Ish kon maxhupi edhe Shqiptari kojshi, edhe ky maxhupi ja kish vjedh Shqiptarit ni heker te madh, 100 kg i rond, edhe Shqiptari qohet neser sabale e shef qe sosht hekri ne shpi, edhe e mer vesh qe maxhupi ja ka vjedh, e thirr maxhupin edhe i thot pse be ma ki vjedh hekrin ?, maxhupi ja kthen : po e ka mar ai djali i vogel be kujshi, Shqiptari ja kthen: qysh be djali vogel, qysh munet mi qu 100 kg?, maxhupi ja kthen: po qka din fmija qka jon 100 kg, e kap e merr hop edhe e qon te shpija, ku e din fmija sa jon 100 kg.

per relaksim ishte kjo :P
    Ndryshuar për herë të fundit nga celyy : 17-12-2008 më 15:17

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Windows 7 në Evropë vjen pa Internet Explorer
    Nga strange në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 16-10-2009, 15:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •