Disave ju dhem e vėrteta , Jua shkrijė menqurinė tuaj n'lugė tė makiatos.
Disave ju dhem e vėrteta , Jua shkrijė menqurinė tuaj n'lugė tė makiatos.
- Imagination is more important than knowledge.
Mazhoranca e muslimaneve shqiptar jan "hanefi", kurse "wehaistet" qe i quan ti ne form ofendimi s'jan gje tjeter pos hanefi ! Qe dmth, edhe nena, gjyshja, babi, kusheriri e daja, fqinji yt me Mjekėrr e po kaloj yt jan Hanefi !
ps: Nėse jo, at here qenke Sufi, lloj Dėrvishi !
Ha ha. Nuk dua t'iu nderhyj ne boten tuaj te brendshme. Ajo eshte ēeshtje ne mes teje dhe Krijuesit tone. Fjala e pare qe zbriti te muhammedi alejhi selam ishte :"Lexo,medito,studio ne emrin e Zotit tend i cili te krijoj ne formen me te mire". Mos i quj ashtu se nuk jane. Ata jane te rinje qe nga kundershtimi i ashper besuan. Dhe mundohen te jene praktikues te perpikt. Ndodhe qe nganjehere nga frika qe mos po gabojne ne pika yqe ndonjehere jane edhe qik edhe te vrazhde. Nese iu qasesh me shume personalitetit te tyre nga e kaluara deri me sot do vrene se e kane nga sineriteti ne fe. Pasi qe edhe jeni nga ata qe lexojne shpresoj dhe kam besim se edhe jeni (open mind). Ky term do zhduket spese nuk ekzistojne ata njerez "wehabij) ne trojet tona, mund ti themi Albani se spe nje dijetar shqiptare eshte reformator i Islamit dhe koleget e tij tjere po ashtu shqiptare qe jane marr me studimin e Thelbin bazik te Islamit. Pra ata jane vetm praktikues qe mundohen te jene te perpikt ne ēdo pikpamje. RRESPEKT
Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik
a beson se Allahu urdheron dhe obligon cdo musliman qe te luftoj ne rrugen e ti deri sa islami te praktikohet ne ter boten. Me ka ren rasti te hy ne debat direkt me persona till pra spo i quj wahabista po "musliman te vertet" fillojn te flasin te flasin per islamin dhe nqofse ti nuk i bindesh atyre ata te quajn qafir ty duhet te te hiqet koka sipas sheriatit etj etj pra kjo eshte metoda e ketyre "muslimanve te vertet" thrasin ne te "verteten" me "butesi" por nqofse nuk iu bindesh at'her ata e ndiejn veten te obliguar qe te luftoin ne qdo mnyr .
e kam cek edhe ne shum tema nuk paragjykoj islamin ne baz te veprave te njerzve vetem se e them se njerez si keta "muslimanet e vertet" veqq ia ulin imazhin islamit kjo ka ndodhi edhe me mua ka pas koh kur e kam urrejtur islamin po fal gjyshit tim te dashur i cili mi ka spieguar ca gjera me paster dhe kuptueshem une prap kam respekt te veqant ndaj ti siq e ceka me lart ndiej edhe nje lloj besimi dhe nuk e mohoj se nje dit do te mund edhe te behem praktikues i islamit por jo kurr kurrr kurr ne ket "islamin e vertet" siq deshironi ju ta quani .
We are all Aliens
I nderuar jo te gjithe jane te afte te jene prezentues. A e di nje gje qe me ndodh mua. Kur vjen ndonje i ri qe pi alkoohol ose diq edhe me te rende dhe me shohin ne shoqeri me te, marr kritika te shumta, mandej shume rende me ofendojne, me thone se po latgohesh nga e verteta, me besoni nuk ka njeri qe iu jam ofruar ne shoqeri e qe nuk fal se paku te gjuman, qofte nga dje ose vajzat. Dhe kete metode e di ku e kam marr?! Kur diskutoj me njerez te gjitha shtresave , kur hasi ne kundershtim ne qeshtje te ndryshme, vetem ndalem dhe ithem vetes, si isha dikur ti?! A nuk ishe me keq se ky e ai tjetri?! Pra gjithnje marr shembull veten , si kam kundershtuar, dhe qfare koncepti kam pasur. Une nuk di gjendjen tuaj shpirterore, pr keshillat qe po i marr nga juve inderuar, jane shume te rendesishme per muslimanet ne pergjithesi sepse jane frytedhenese dhe me diapazon te gjere reflektues. Une ju kam ne konsiderate shume, gjithmone juve deshironi nga pratikuesit e fese, qe te kene qasje temirkuptim gjate prezentimit te Islamit. Allahu te shperbleft per ate qe bene. Dhe tjetra gjithmon nese nuk e teproj, mos merr fene nga njerezit por ne Kur'n dhe sunnet. Dhe me pelqeni sepse doni argumente gjate diskutimit.
Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik
elhamdulila Allahu i shtoft
Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė
1900 tė huaj nė Dubai pėrqafojnė Islamin
E shtune 2 Tetor 2010 12:43
Nė zyrėn pėr ēėshtjet Islame dhe Humane nė Dubai, prej fillimit tė vitit 2010 kanė pranuar fenė Islame 1900 tė huaj, qė jetojnė dhe punojnė nė kėtė vend.
Drejtori i kėsaj qendre, Hamd Shejbani, bėri tė ditur qė kėta persona tė kthyer nė Islam kanė prejardhje nga mė shumė se 25 shtete tė ndryshme tė Botės. 397 prej tyre kishin pranuar Islamin vetėm nė muajin Ramazan.
Ai gjithashtu sqaroi qė ata ishin ardhur nė qendėr me vetė dėshirė dhe kishin paraqitur Islamin e tyre nga bindja e tyre pėr kėtė fe.
Dubai ėshtė i njohur si qytet nė tė cilin jetojnė shumė tė huaj nga vende tė ndryshme tė botės /el-wasat/
Shqiperi eshte edhe Cameria
E pranuan kaq e pranuan aq, pse bre mereni me gjera te kota, punet e besimit jane personale.
Mua me habit fakti qe ka disa qe besojne dhe qe vetes i thone besimtare te denje por nga injoranca qe kane, duke dashur te bindin te tjeret se islami eshte me i miri arinje qe te largojne shume " islamita" nga feja e tyre, konkretisht perhapja e vehabisteve koheve te fundit ndikone shume qe Shqiptaret te largohen pergjithmone nga islami.
Se a jane personale heh kjo pune shejtani ooo? Politike, per me i ikur besimit, me ja maru qejfit veten e disa te 'modernizum' me i mashtruar ? Po e vertete valla se edhe n'dite llogarise do e kesh personale???? se feja Islame eshte me e mire nuk ka fare dyshim por nje gje duhet shtuar se eshte e vetmja fe e vertet....tjerat fe te duken te mira po sa jane te pranuara te Zoti ketu eshte esenca...... a per muslimanet e devotshem qe dikush i quan [U]mjekrrosha[/U], dikush vehabi e dikush musliman(Hanefi,Maliki,Shafi,Hanbeli,-dijetar islam) nuk eshte e vertet ja personalisht pot tregoj qe ata jane bo shkak me sjelljen e tyre qe te behem besimtar musliman edhe pse gjithnje e kam quajtur veten musliman e shqiptar, Po Dallimi ndermjet besimtarit te devotshem dhe me besim te dobet jane veprat e mira dhe veprat e keqija.....
Krijoni Kontakt