Jo per gje por vjen ndonje debil psikopat dhe thote qe per c fare duhet nacionalizmi sepse eshte semundje.He more debil psikopat po tani e merr vesh per c fare duhet???Eshte imunitet dhe te mbron nga i gjithe "spami" kanceroz i jashtem.
Jo per gje por vjen ndonje debil psikopat dhe thote qe per c fare duhet nacionalizmi sepse eshte semundje.He more debil psikopat po tani e merr vesh per c fare duhet???Eshte imunitet dhe te mbron nga i gjithe "spami" kanceroz i jashtem.
Nuk ka te beje me nacionalizmin, per mendimin tim, por te respektosh vetveten, identitetin tend identitetin e paraardhesve tane. Nga ata kemi vetem per te mesuar. Nacionalizmi eshte shume i lehte te te erre syte dhe ti besosh nje genjeshtre duke ju larguar vertet identitetit. Shembuj ke plot (ballkani ne tersi). Imunitet eshte vetem e verteta.
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
fakt,nacionalizmi ne Shqiperi ka qene gjithmone jashtezakonisht i dobet,prandaj jane vjedhur, zhdukur,shkaterruar, per qindra vjet me mijra objekte,artifakte,i eshte bere nje dem i pallogaritshem ndaj kultures tone.........dem vazhdohet ti behet dhe sot e kesaj dite(rasti i turqve per te cilet eshte hapur tema),dhe do vazhdoje akoma gjate,nuk ndalon ketu.
nacionalizmi eshte mangesia jone.
vetem ne nje rast kemi patur nacionalizem te forte,e theksoj vetem nje rast, dhe i treguam botes mbare kush jemi,ka ndodhur qindra vjet me pare.....nen heroin legjendar Gjergj Kastrioti,perkulem per 25 vjet rrjesht perandorine me te erret qe ka njohur bota,ate otomane.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 19-12-2008 mė 07:30
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Je i sigurt Korcar qe s ka te beje nacionalizmi ne kete mes?Le te ndodhe nje gje e tille ne Serbi psh dhe ke per ti pare pasojat.Ose pse shkojme kaq larg.Do e lejonin vete turqit kete gje ne toke te vete?Njerezit me te thjeshte do reagonin e jo me dikasteret qeveritare.
Nacionalizmi ngriti Gjermanine ne 2 luftra boterore dhe e beri njeshin e Europes sot,qe e nisi 2 here nga zero,beri Japonine qe eshte sot,Rusine qe eshte shquar perhere per nacionalizem ("Mother Russia" te kujtohet?),beri Francen dhe po ai nacionalizem po mban Greqine ne kembe,nje komb multi etnik.
Me fal o white-knight, une jam dakort kur permend nacionalizmin, pasi pa te gjerat bien nga rendesia dhe sikur zvanitet edhe krenaria kombatere...
Por qe per kete post te mesiperm, do te shtoja qe, turqit e kane shkaterruar pjeserisht dhe vazhdojne edhe sot te prishin ate pjese te kultures autoktone por preottomane..., pra i lejojne edhe me deshire ne disa raste, pasi kane aresye ta prishin!
Mgjithe ate, une jam dakort me ty, persa i perket nje ton patriotizmi ( nacionalizmi ), por qe ky mos te orvatet si ti doje qejfi, por brenda kriteresh, ku mos te jete nacionalizem i terrbuar dhe i semure, pasi nuk kontrollohet me!
Ne lidhje me temen, ende nuk kam konstatuar asnje gazete apo ndonje deklarate te hapur te qeverise tone - qe me mire mos e paēim!
E theksova dhe me siper qe keshtu mendoj une personalisht. Ndoshta ne e shikojme nacionalizmin me kendveshtrime te ndryshme.
Psh nacionalizmi i serbve ose i grekerve, pare me syrin tim, eshte shovinizem.
Per te mos bere ndonje gabim "teknik" ne perdorimin e fjales nacionalizem, parapelqej te them se e verteta ja vlen te mbrohet me cdo kusht. Eshte historia e verte (faktet), qe na ndihmojme te njohim te kaluaren tone, te jemi krenare ose te reflektojme mbi gabimet, qofte ne prizmin individual/familjar, qofte dhe ne ate pan-shqiptar.
Sic e ke pare dhe ketu ne forum, nga njehere si pasoje e nervave, apo e injorances, shqiptari i thot shqiptarit : grek, serb, arab etj. Ne, auto suxhestionojme njeri tjetrin ne temen e identitetit. (kjo persa i perket jetes virtuale)
Ne terren, shqiptaret sot(ne fakt kjo ka qene e perhershme) po vuajne nga nje krize akute , ate ekonomike, dhe kulturore. Shkolla behet shkel e shko, njerzit e kane mendjen vetem ne parate, ca per te mbijetuar dhe te tjere per te shtuar ato qe kane.
PS nacionalizmi, vertet ngriti gjermanine si nga ana morale dhe nga ajo ekonomike, por te gjithe e dime se me cpasoja.
xfiles
I nderuar vella Karēa-L1, ai nacionalizmi ( qe mua do te me pelqente me fjalen Patriotizem ), eshte si puna e kripes, duhet pa tjeter..., por me permsat e duhura.
Gjella me kripe dhe kripa..., si nacionalizem!
Me cilet njerez do te forcojme Patriotizmin e shumenevojshem per kombin tone?
Ja c'mendon masa mediokre shqiptare sot..... dhe te thuash nuk ka dale akoma te shohe Tiranen .. s'thua dote, se 80% e shqipove ka dale te pakten ne nje shtet te huaj dhe 95% e tyre kane pare Tiranen, porse ngelen 80% e te gjitheve mosnjohes me qellim apo jo te konceptit "KOMBDASHJE".
Ja sec kungon nje i tille - Dikush kerkoi Kisha shqiptare ne Greqi, pra liturgji ne shqip.. dhe pergjigjja..
Kur zemra e njeriut eshte boshatisur nga Fryma e Shenjte, qoftelargu e mbush me ate frymen e tij te keqe, frymen e krenarise. Dhe kjo krenari te shtyn ty ne ate shkalle qe edhe Orthodhoksine ta shohesh si "shqiptare" e "greke" dhe jo per ate qe eshte, Kishe e Shenjte Katolike dhe Apostolike.
Besimtari i vertete nuk shkon ne kishe vetem se ajo eshte shqiptare apo greke apo ruse e me the te thashe. Shkon ne Kishe per te qene ne prani te Perendise dhe per te perjetuar misterin e kungimit me Te. Cdo kishe orthodhokse ne bote, qofte greke, shqiptare, ruse apo amerikane, mban te njejten liturgji, pavaresisht nga gjuha e vendit ne te cilin eshte. Kjo eshte karakteristike e parendesishme per shpirtin e besimtarit.
Prandaj pastroje shpirtin tend nga krenaria, fryma e qoftelargut, qe Perendia te te dergoje ate te Shenjten.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korbi999 : 19-12-2008 mė 10:36
Bese dhe hakmarrje.
Me gjith qef do e zvendesoja me fjalen patriotizm
Pershendetje.
@Korbi999
Perkatesia fetare, nuk duhet mare parasysh ne kete rast. Ne shqiptaret nuk e kemi ate luks te barazojme identitetin me fene sepse kjo vecse do na percante akoma dhe me shume. Nuk ka rendesi se ne c'kishe apo xhami vete dhe krijon intimitetin tend me Zotin (nqs je besimtar), rendesi ka qe kur del nga ajo kishe/xhami te ndihesh po shqiptar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korcar-L1 : 19-12-2008 mė 10:45
xfiles
Krijoni Kontakt