Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

Si të instaloj Slackware në Windows?

Përshëndetje, shkarkova Slackware nga interneti por tash nuk di se si të instaloj pa djegur në cd siq instalohet Ubuntu me Wubi ....

Nëse ndokush di ndonjë instalues të slackwares për windows le të postoj këtu ose ndonjë mënyrë tjeter se si të instalohet
    Nuk lejohet vendosja e lidhjeve ne firme

Ajo instalohet me Live Cd?
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Hec e gjeje injorantin... Maska e init-6
    Anëtarësuar
    05-03-2008
    Vendndodhja
    Kernel
    Postime
    124
    Jo slackware instalohet me DVD, dhe nuk ka nje interface grafike gjate instalimit.
    Dhe nese je fillestar ne linux slackware (nje distro binare) do te ishte gjeja e fundit qe do te keshilloja te beje, ta garantoj.
    Ndonje instalim aq te leht te saj siç e kerkon ti, nuk egziston, do te shkonte edhe kunder etikes se slackware ...
    Gjithsesi, nese je gjithmon i bindur ne instalimin e saj atehere do te ndjekesh instalimin ne text mode dhe do formatosh hdd tende me fdisk ose cfdisk.
    Nese ke nje memorje ram 1-2 gb mos krijo fare swap, nuk do te duhet.
    Filesystem duhet te jete ext3.
    Ke nje tuto te postuar nga une se si te instalosh slackware, ti nuk duhet te ndjekesh metoden gparted sepse eshte edhe per heqjen e windows, qe prej formatimit te hdd.s me cfdisk vazhdo tuton tek isntalimi i slackware..
    Gjithsesi, nuk ta keshilloj, e perseris.
    Mund ta nisesh me ndonje distro tjeter si ubuntu, kubuntu, mbase Debian po pelqeve hardcore linux , apo edhe fedora eshte nje eksperienc me vete dhe goxha user friendly.
    Mbasi te forcohesh mire ne linux mund te kalosh ne slackware..
    Te pakten ky eshte mendimi im, ketu ka shume ekspert qe mund te te ndihmojn me shume.
    PS. Titulli i temes eshte gabim sepse nuk mund te instalohet nje sistem operativ brenda nje tjetri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga init-6 : 14-12-2008 më 12:50
    Po the se miza u krijua nga hiçi te thone budalla po the se bota u krijua nga hiçi te thon ateist

Citim Postuar më parë nga init-6 Lexo Postimin
    Jo slackware instalohet me DVD, dhe nuk ka nje interface grafike gjate instalimit.
    Dhe nese je fillestar ne linux slackware (nje distro binare) do te ishte gjeja e fundit qe do te keshilloja te beje, ta garantoj.
    Ndonje instalim aq te leht te saj siç e kerkon ti, nuk egziston, do te shkonte edhe kunder etikes se slackware ...
    Gjithsesi, nese je gjithmon i bindur ne instalimin e saj atehere do te ndjekesh instalimin ne text mode dhe do formatosh hdd tende me fdisk ose cfdisk.
    Nese ke nje memorje ram 1-2 gb mos krijo fare swap, nuk do te duhet.
    Filesystem duhet te jete ext3.
    Ke nje tuto te postuar nga une se si te instalosh slackware, ti nuk duhet te ndjekesh metoden gparted sepse eshte edhe per heqjen e windows, qe prej formatimit te hdd.s me cfdisk vazhdo tuton tek isntalimi i slackware..
    Gjithsesi, nuk ta keshilloj, e perseris.
    Mund ta nisesh me ndonje distro tjeter si ubuntu, kubuntu, mbase Debian po pelqeve hardcore linux , apo edhe fedora eshte nje eksperienc me vete dhe goxha user friendly.
    Mbasi te forcohesh mire ne linux mund te kalosh ne slackware..
    Te pakten ky eshte mendimi im, ketu ka shume ekspert qe mund te te ndihmojn me shume.
    PS. Titulli i temes eshte gabim sepse nuk mund te instalohet nje sistem operativ brenda nje tjetri.
    Mund te instalohet.E kam bere une.Provoje.Po deshe te jap tutorial.Me BackTrack3 dhe VirtualBox.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Citim Postuar më parë nga init-6 Lexo Postimin
    Më mirë do të ishte Emulimi i Slackware në Windows.
    ...nuk di se si të instaloj pa djegur në cd siq instalohet Ubuntu me Wubi ....
    ...Mund të bëhet me emulator (makina virtuale) të ndryshëm, si psh:
    VMware , Qemu apo ndonjë tjetër.
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Hec e gjeje injorantin... Maska e init-6
    Anëtarësuar
    05-03-2008
    Vendndodhja
    Kernel
    Postime
    124
    Kujtova se donte ta instalonte me dual boot,
    perdor virtual box, mua nuk me ka dhene ndonjehere probleme.
    Po the se miza u krijua nga hiçi te thone budalla po the se bota u krijua nga hiçi te thon ateist

Tema të Ngjashme

1. Hiqe Windows-in, instalo SlackWare 12.1
    Nga init-6 në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 04:26
  2. Windows Vista në shqip
    Nga PcCrack3r në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •