Me te vertete kur po lexoj ofendime nga me t'kqiat ktu ne forum, po tmerrohem kjo eshte TURP!
ps M'vjen shume mire per kete myftiun edhe priftin, duhet te marrim shembull.
Une kam shoqe katolike, ortodoske, ama njera tjetren e thrrasim motër, locke etj.
**** ** ** ***** ** ***!
kjo puna e feve ne shqiperi eshe nje teper e eveshtire dhe shume komplekse,
njeiru ne se do te eci perpara ne jete te kete prepektive te shendosh per femijet e tij dhe per brezat qe vin pas duhet te bej ca llogari qe te gjejne rrugen e drejt.dhe llogaria per mua eshte keshtu;
shqiperia me shume fe =percarje;jo interesa te perbashkte per shkak se kan fe te ndryshme
shqiperia me shume fe= nga pjesa otrodokse po mer me shum e me shume greku e dale nga dal do na kerkoj dhe shqiperin e jugut e mos tju duket cudi .
shqiperia me shume fe =nuk ben dot dallimin nga fqinjet qe vetem duan ta grabisin turku thote eshte e imja se ka myslima greku thote eshte e imja se ka ortodks;kurse serbi thote kan ardhur nga turqia se jan myslima.e kuptoni cfare behet apo jo?
llogaritja ime per nje prespektiv me te mire per shqiperin eshte si me posht;
shqiperi ateiste ose akoma me mire katolike =bashkim kombetar;mbeshtetje me shume nga evropa ku ne jemi orientuar ;dhe ca eshte me rendesishmja dallim nga hienat perreth keshtu asnjeri nga fqinjet tan nuk do kete pretendime per territore shqiptare.per keta qe kan pire kafe bashk do thoshja kush edi se si e kan patur hallin mos do ken ndar ndonje gje se keta jane akoma me te keqij se dhe vete politikanet hyjne ne te njejtin rrang.nje poltikan ben premtime ne emer te partis kure nje hoxh apo prift ne emer te zotit po shqiptaret as nga zoti e as nga partit ska marre gje thjesht na kan demtuar goxha shum;
une do tju lutesha te gjithve te pyesnit nje her veten pse vall e ka shkruajtur ate vjershen ai zoteria i nderuar Pashko Vasa o SHQIPNI MOJ E MJERA SHQIPNI
Ndryshuar për herë të fundit nga sulioti : 20-12-2008 më 18:52 Arsyeja: KORRIGJIM
Po ky eshte realiteti..., ne shqipot e dime te gjithe!
E si mos ta pine nje kafe, kur jane rritur bashke ( me cinare parizoni ) ?
Habitem si ti nxe koka gjithe ato "Ide te Medha"!
Po pse nga vjen ti? Nuk vjen nga Shqiperia si te tjeret...?
Nuk e di ti qe neve jemi mire keshtu..., siç jemi!
Pastaj ç'pune te prishin besimet e te tjereve ty? Ti per veten tende behu ç'fare te doje e bardha e zemres..., por qe mos u mundo ti nderrosh mendje askujt!
Ne kemi shtet me rregulla, ku vlejne per te gjithe ne!
Ja shiko;
Kushtetuta e Republikës,
nenet për besimin fetar
Neni 10:————
1. Në Republikën e Shqipërisë nuk ka fe zyrtare.
2. Shteti është asnjanës në çështjet e besimit e të ndërgjegjes
dhe garanton lirinë e shprehjes së tyre në jetën publike.
3. Shteti njeh barazinë e bashkësive fetare.
4. Shteti dhe bashkësitë fetare respektojnë në mënyrë të ndërsjellë
pavarësinë e njëri-tjetrit dhe bashkëpunojnë në të mirë të secilit dhe
të të gjithëve.
5. Marrëdhëniet ndërmjet shtetit dhe bashkësive fetare rregullohen
mbi bazën e marrëveshjeve të lidhura ndërmjet përfaqësuesve
të tyre dhe Këshillit të Ministrave. Këto marrëveshje ratifikohen në
Kuvend.
6. Bashkësitë fetare janë persona juridikë. Ato kanë pavarësi në
administrimin e pasurive të tyre sipas parimeve, rregullave dhe
kanoneve të tyre, për sa nuk cenohen interesat e të tretëve.
Neni 24:
————
1. Liria e ndërgjegjes dhe e fesë është e garantuar.
2. Secili është i lirë të zgjedhë ose të ndryshojë fenë ose bindjet,
si dhe t’i shfaqë ato individualisht ose kolektivisht në publik ose në
jetën private, nëpërmjet kultit, arsimimit, praktikave ose kryerjes së
riteve.
3. Askush nuk mund të detyrohet ose të ndalohet të marrë pjesë
në një bashkësi fetare ose në praktikat e saj, si dhe të bëjë publike
bindjet ose besimin e tij.
ORE ZOTERI I NDERUAR une vij nga shqiperia dhe pse vij nga shqiperia nuk me hyjne ne pune ato ligjet qe me dergove aty se ato i nderrojne perdite sa here tu n::::::: atyre.nese do te besh bisede normale me mua me jep fakte jo kushtetuten persh me thuaj ti mua se nuk jan fete armiku me i keq i shqiperis me thuaj ti se nga kjo gje vetem vllavrasje ka patur ne shqiperi;nuk e them une ore niko po e thote historia e din ti se qen ken keto fete shkaku pse u ndan pjest e shqiperis copa copa ku je ti mo ne hene a nuk qen fete apo jo me thuaj ???une i paraprij se keqes duke shikuar se care ka ndodhur me pare ne historin ton .mos shiko sot ti se po e pin nje kafe bashk po hoxha i merr udhezimet nga meka e ortodoksi nga greku e katoliku nga vatikani akoma nuk e ke kuptuar ti se feja eshte vegla e politikess;kjo puna e feve eshte si ajo puna e dosjes se spiuneve qe nuk e zbardhin sot se shum shqiptare nuk din se ketu ka patur vella vrasje ikje masive e te krishterve dhe e myslimaneve nga trojet shqiptare nga shqiperia dhe car eshte me e keqja keta jan perzen dhe jan vrare ne shumicen e rasteve nga vete vellezrit e tyre mysliman apo ortoks.po te jap dy fakte te forta qe nuk i luan as topi a qen labrit e ali pashe tepelens qe masakruan vllezrit e tyre suliot a nuk qen camet ortodoks ne shumic ata qe theren vellezrit e tyre myslima cam a nuk eshte bera lufta ne greqi ne kohen e turqis gjithmon midis shqiptarve ortodoks dhe atyr mysliman kjo eshte e verteta re niko dhe une me keto fakte flas kjo eshte ajo pjes e erret qe kan len keto fete e panumerta ne shqiperi qe une dhash ate mendimin se do ishte shum here me mire qe ne shqiperi te egzistonte nje fe e vetme po per intresat ton kombtare na hyn me shum ne pun ateiizmi e pse jo katolicismi.
Ndryshuar për herë të fundit nga sulioti : 20-12-2008 më 20:22
un jam musliman keshtu qe me vjen mir qe ka toleranc fetare te ne shqiptaret , vetem se behem nervoz kur shof shqiptaret ne forum tu u kacafyt dhe fyejn njeri tjetrin duhet rrespektuar feja e njeriut pamarparasysh ciles fe i beson .nganjeher po lexoj shum tallje si psh me all-llahun ata vetem se shikojn te ndezin gjakrat per mu nuk jan shqiptar ata .
Krijoni Kontakt