Ikjet nga orėt e mėsimit? Hm? Kjo ishte njė nga specialitetet e mia!
S'mund tė alonte dita e tė mos ikja nė njėrėn nga orėt e ditės; kjo varej krejt nga disponimi. Por nė shkollė tė mesme kryeishtė gjatė katėr viteve isha nė ndėrrimin e pas ditės! Kishim njė burektore aty nė oborrin e shkollės dhe kur babai kishte ardhė njė herė, ashtu kot, pa paralajmerim ngaqė e kishte qitė rruga, ishte kthyer nė shkollė pėr tė takuar Kujdestarin e klasės.
Kujdestarin e gjenė nė sallėn e arsimtarėve dhe bashkė me tė nisen pėr nė klasė pėr ta marrė ditarin. Kur shkojn Aty, profesori i Lėndės ( Kimi Analitike) i thotė:
" Ditarin merrne ndėrsa Ay nuk ėshtė nė orė tė mėsimit; sipas zakonit tė tij, Ay dy orė mėsim nė dite i mba tek ajo burektorja atje para"!
Po Ju tregoj njė nga ato ēapkenlleqet e mia tė ikjeve tė orės:
" Njė ditė, vendosa ashtu kot, i vetėm tė mos hy nė orėn e Gjeografis. Profesori ishte N. Krasniqi i cili ishte shpallė atė vit si njė nga profesorėt mė tė mirė. Nė shkollėn tonė, dera e klasės ( klasave) ishin me birė nga mund tė shikonim, qė nga koridori se ēfarė bėhej mbrenda.
Kėshtu qė, vendosa qė pėr pak tė shkojė dhe tė shikoj pėr birucen e derės se ēfarė bėnte Profa nė orė tė mėsimit.
Por kur vajta aty, nė koridor pash qė qėndronte njė vajzė, pak mė e vjetėr se qė isha unė dhe tė tjerėt qė vijonin mėsimin dhe kuptova nga pamja qė nuk ishte e skollės sonė. mendova qė me siguri ka ardhė tė kėrkoj dikend.
Si dreq e sherr mė, vendosa tė talem me tė.
Iu afrova dhe duke luajtur rolin e njė nxėnėsi tė mjerė dhe frikacak ( fillova tė dridhem) i themė:
" Mė falni, a ka mundėsi qė tė hyni nė kėtė klasė kėtu dhe nga ora e mėsimit tė ma nxjerrni njė shok timin"?
" pse s'po hyn vet?" - ma ktheu ajo.
" O po unė, - fillova t'i flasė nė atė mėnyrė qė ta bėja tė kishte mėshirė dhe dhembje pėr mua. - " nuk jam nė kėtė shkollė edhe e kam kėtu njė " cimer timin" e po mė vjen marre me hy nė klasė, e une tani sa kam ardhė nga fshati... e ky cimeri im e ka ēeksin e banesės e kam mbetė jashtė me rroba po ma zi... i kam marrė do turshi e i kam lanė para deres baneses e po...kam frikė mos po mė prishen...
Siē duket kjo bėri efekt ngaqė Ajo me dhembshuri po mė thotė:
" Mirė, ma thuaj si e ka emrin Ay shoku Yt se do t'hy me ta nxjerrė nga ora e mėsimit"
Unė plot serioz i themė:
" E ka emrin N. Krasniqi"!
N. Krasniqi ishte emri i profesorit qė ishte duke e mbajtė orėn e mėsimit dhe jo i shokut tim.
Ajo hynė dhe pas pak nė korridor dėgjojė tė qeshurat e nxėnėsve sa qė kisha pėrshtypjen qė klasa ishte bėrė rrėmujė. Duke e marrė me mendė se ēfarė mund tė ndodhte vet, isha shtrirė nė korridor duke qeshur.
Ashtu siē isha i shtrirė nga tė qeshurat, kam parė kur u hap dera e klasės,nga aty del ao vajza dhe mė thotė:
" More i poshtėr"!
Ēfarė kishte ngjarė nė klasė mbrenda?
Pas orės shokėt e klasės mė treguan kėtė gjė:
"Ajo vajza kishte hyrė mbrenda dhe ju kishte drejtuar profesorit me kėto fjalė:
" profesor a ka mundėsi me ma lejuar njė shok nga ora e mėsimit"?
Profesori iu ishte pėrgjigjur:
" Po s'ka problem, si e ka emrin ai shoku ytė?
Kjo i thotė:
" N. Krasniqi shok profesor".
Klasa me tė dėgjaur emrin e profesorit plasin nga tė qeshurat por kjo siē duket s'kishte kuptuar gjė teksa profesori e kishte pyetur:
" vajza e mirė, A e njehė ti mirė N. Krasniqin"?
Kjo ia kthenė:
" Po qysh se njohė profesor shok e kam".
Disa tė klasės kishin filuar tė kėrcenin nga karrigeja duke mos mundur tė ndalnin tė qeshurat.
Atėherė Profesori i kishte thėnė:
" vajz-o, ti po mė duket qenke shumė e poshtėr. A e din ti qė unė jam N. Krasniqi"?
Shokėt mė thonin qė Aji ishte zverdhur nė fytyrė. mbeshtetur pėr derė dhe gati sa nuk ishte alivanosur nga befasia. Nė kėtė gjendje kishte dalė nga klasa kur mua mė kishte gjetur nė koridor tė rrezuAR NĖ DYSHEME dhe duke qesur sa mundja kur kishte shfryrė " Ore i poshtėr".
Nė kėtė gjendje, vie i dashuri i saj me tė cilin ajo kishte ardhė nė shkollėn tonė ngaqė Ay kishte qenė njė ish-nxėnės dhe kishte kthyer pėr ca dokumente dhe kur e pashė mendova:
" Ou tash do t'ha ca flakaresha t'mira"!Ai e pyeti atė se ēfarė ka ndodhė duke drejtuar ca shikime armiqesore drejt personit tim por kur Ajo ia spjegoj atij tėrė ngjarjen, ky pa njė pa dy, t'ja krisė njė tė qeshure, dhe kur u bė fare pranė meje, qė kujtoja qė do t'ha njė dajak t'mirė, ma zgjatė dorėn edhe mė thotė:
" Eu t'lumtė po ē'ja paske punuar"!
Pasha krejt vitet qė i kam dhe ato qė mė kanė mbetė kėshtu ka ndodhė dhe keshtu e tregova!
Pėr atė arsye mė ka mbetė pseudonimi " P. Sherri"!
Krijoni Kontakt