Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441

Cërvenkovski: USHT-në e legalizova unë, e jo BDI

Shkup, 11 dhjetor - Një deklaratë befasuese e presidentit të shtetit, Branko Cërvenkovski. Kësaj radhe për legalizimin e Universitetit të Tetovës, në kohën kur partner koalicioni në qeveri ka pasur partinë e Ali Ahmetit, Bashkimin Demokratik për Integrim.
    "Universitetin e Tetovës unë e legalizova unë . Propozimi kishte rrjedhur nga unë e jo nga Bashkimi Demokratik për Integrim. Këtë e bëra pasi desha të mbyllja një çështje që mund të sillte probleme ndëretnike në vend", tha në intervistë për televizionin Alsat, presidenti Cërvenkovski.
    Ndryshe nga Cërvenkovski, i cili hapur tha se BDI nuk kishte kërkuar legalizimin e UT-së, deputetja Ermira Mehmeti ka thënë se kjo parti në programin e saj zgjedhor të vitit 2002 e ka pasur legalizimin e Universitetit të Tetovës.
    "Ne si parti e dalë nga ish-Ushtria Çlirimtare Kombëtare, në programin e zgjedhjeve të vitit 2002, prioritet e kemi pasur legalizimin e UT-së dhe e njëjta u legalizua. Kjo u bë me iniciativë dhe kërkesë të Bashkimit Demokratik për Integrim", ka thënë shkurt Mehmeti. Ndërkohë, nga kabineti i presidentit Cërvenkovski nuk kanë dëshiruar të japin sqarime shtesë dhe të mohojnë ose pohojnë deklaratën e deputetes së BDI-së.
    "Deklarata e presidentit Cërvenkovski ishte publike dhe nuk kemi asgjë më tepër se ajo që ka thënë presidenti në deklaratën e tij publike në televizion. Ajo është e vërteta", ka thënë nga kabineti i Cërvenkovskit. Ndryshe, në zgjedhjet e vitit 2006, Bashkimi Demokratik për Integrim në fushatën parazgjedhore si të arritur të madhe të kësaj partie kishte përmendur legalizimin e Universitetit të Tetovës, pasi gjatë katër viteve pushtet, nuk kishte arritur të sjellë Ligjin për gjuhën shqipe, Ligjin për statusin e veteranëve të UÇK-së dhe shumë Ligje tjera të rëndësishme për shqiptarët e që burojnë nga Marrëveshja e Ohrit. Ligje këto që akoma nuk janë miratuar. Për Universitetin Shtetëror të Tetovës, përveç se atëkohë, kur edhe u sjell Ligji për legalizim, edhe tani midis opozitës dhe partisë shqiptare në pushtet kanë lindur kundërshtime të mëdha. Dhe kjo tani kur me Buxhetin e vitit të ardhshëm, USHT-së i janë përgjysmuar mjetet, ndërkohë që ka marrë më pak se Universiteti i Shqipit, që ka tre fish më pak studentë. Nga 355 milionë denarë sa është dashur t'i ndahen USHT-së, me Buxhetin e ri Universitetit të vetëm shtetëror shqiptarë i janë ndarë 205 milionë euro.

Koha

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Aliu na mori fytyrën në çdo aspekt përball fqinjëve tanë shqiptar.
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e nuro1
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Vendndodhja
    wien
    Postime
    133
    turp i madh luajn ni grusht shkije me na o ku ije mor ali i 2001.
    Not All Virgins Are Angels , And Not All Angels Are Virgins

i/e regjistruar Maska e unikkatili
    Anëtarësuar
    12-04-2008
    Postime
    17
    Majr esht tu e cu Ali "baba " lene qe nuk i vendosi kushte Gruevskit per te hyre ne qeveri,por pranoi kushte nga ai per realizimin sa me te shpejte te platformes se VMRO-se,si duket po del i "suksesshem" Alia si ne ket ashtu edhe ne qeversijen e kaluar me te njejtin avaz vazhdon. . .
    JUNGJATJETA . . .

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Kete e pash vete kur tha ne emision tek Alsat -m

Le ta dine tash keto qe e rehshin gjoskin kinse e kan legalizur USHT-ne vetem 3e fakultete!!!

PDSH e ngriti USHT-ne ne kembe e beri me 13 fakultete dhe 93 drejtime!.

P.S Keto kan gjysmuar buxhetin e USHT-se dhe tani do e bejn si shtepi plehrash!!!
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Citim Postuar më parë nga Armend Lexo Postimin
    Kete e pash vete kur tha ne emision tek Alsat -m

Le ta dine tash keto qe e rehshin gjoskin kinse e kan legalizur USHT-ne vetem 3e fakultete!!!

PDSH e ngriti USHT-ne ne kembe e beri me 13 fakultete dhe 93 drejtime!.

P.S Keto kan gjysmuar buxhetin e USHT-se dhe tani do e bejn si shtepi plehrash!!!

Nuk jam as nga rradhet e PDSh-se, e as nga rradhet e BDI-se...
    Por desha te te pyese, nese don te ti tregoj se si funksionojne keto fakultete...

Ps. Nuk eshte merite te hapesh drejtime, por eshte merite te krijosh kuadro!!!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    Nuk jam as nga rradhet e PDSh-se, e as nga rradhet e BDI-se...
    Por desha te te pyese, nese don te ti tregoj se si funksionojne keto fakultete...

Bash do me interesonte qe te shof se cilet jan dallimet ne USHT kur ishte BDI ne kohen 2002 - 2006 dhe kur ishte PDSH 2006- 2008 dhe si eshte duke funksionuar sot USHT.
    Sui generis

shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    ja ke fut ama kot....lehte qenka te hapesh fakultete ,,,,??kuadro ka te han edhe lopet....
    O Sa mir t'jesh Shqiptar...

Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Citim Postuar më parë nga faruk_01 Lexo Postimin
    ja ke fut ama kot....lehte qenka te hapesh fakultete ,,,,??kuadro ka te han edhe lopet....

Nese ty te duket veshtire te hapet nje fakultet...e te krijoshe kuadro eshte e lehte, atehere po t'a jap nje shembull...

Cdo fshat Serb ne Kosove, ka gati nga nje fakultet...
    Por...ato fakultete aq nxjerrin kuadro te forta, sa qe nje student i gjuhes Angleze, nuk dine nje fjali te te perktheje sic duhet...

Hmmm...kesaj here sic duket, ti bere vetem nje post me shume...ok S'ka dert!!!
    +1 Post

Ps. Ilirida eshte duke krijuar kuadro jo te mira, kjo eshte ajo cfare dua te them krejt ne fund!!!

Pasi edhe une jame vete pjese e ketij kuadri...

Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Mendi...
    Sic duket e ke keqkuptuar pyetjen time...

Nuk te thashe une se BDI, apo PDSh ka qeverisur me mire...pasi as qe me interesojne...

Por desha te te them se, mbrenda UShT-se, eshte nje mekanizem e cila gjithnje lufton per imazh te rrejshem...
    Edhe, pre e atij imazhi jane mu vete studentet...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •