ore ju po mereni me lotet qe leshojne keta femijet neper foto, por asnjeri nuk foli disa fjale per fytyrat e frikshme te ketyre pleqeve neper foto![]()
ore ju po mereni me lotet qe leshojne keta femijet neper foto, por asnjeri nuk foli disa fjale per fytyrat e frikshme te ketyre pleqeve neper foto![]()
Mua me trembi me shume mamaja e atij çerrit tek fotoja e pare !
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Fëmijët si zakonisht frikësohen në prehër tek të panjohurit, nuk ndjehen të sigurt, aq më tepër tek 1 person me teshat e babadimrit që ta shpif![]()
Lumturia nuk vjen vetë, atë duhet ta krijojmë ne.
Une jam e rritur me kete 'Genjeshter' dhe akoma vazhdoj te besoj ne babadimer .
Sec ndjehesha e lumtur kur gjeja dhuratat poshT pemes pishes te zbukuruar me letra pundore me ngjyra.Biles dhe kete vit mezi sa te pres te shoh cdo kem ?!
Por e di qe asgje se sme lene radhe niperit dhe mbesat
Lerini femijet te rriten me keto 'genjeshtrat' e bukura dhe mos i jepni frymen e gjerave primitive te ikura kohe .
O Fisnik edhe ketej do vish ti ndysh temat?Ku ka me tmerr per nje femije se sa nje mjeker palam me pantallona trecerekshe apo nje grua e mbuluar me te zeza ne version ninxhe.
Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Deri diku mendoja se doje te dilje diku, aty ku shpesh here edhe une kam dyshime rreth menyres se edukimit te femijeve (psh dhuna qe eshte prezente ne perallat e Borebardhes, Kesulkuqes etj.). Por, me vone e kuptova dhe qellimin tend. Nuk te them qe mendon gabim, sepse eshte zgjidhja yte e lire te mendosh si te duash. Por, se pari kjo legjende nuk eshte e trilluar. (Lexo per prejardhjen e babadimirit, informohu). E dyta, femijet nuk mbeten te zhgenjyer, sepse ata e shikojne dhe prekin babadimirin (packa qe ai eshte nje i punesuar), dhe marrin dhuratat e tyre te preferuara. Madje, morali i ketij "trillimi" eshte shume i shendoshe, femijet edukohen ne ate menyre qe e mira me ne fund shperblehet. Ata me tej do te tentojne te jene me te mire, me te sjellshem. Mendoj se perallat e tipit: do te denohesh nese ben kete, ate. Do te digjesh, nese ben kete apo ate, jane shume te demshme, e sidomos peralla te cilat nuk kane asnje baze logjike dhe fakte. Psh, sic kemi rasti e fundit te kurbanit. Te therrim (flijojme) kete kafshe te shkrete, se do te na ndihmoje te kalojme urren e xhehnemit dhe do te shpetojme pa u djegur per mekatet qe kemi bere!
PS: Ka disa femije qe tmerrohen nga babadimri, por kjo dukuri zgjat deri ne moshen 4 vjecare, pastaj pa durim presim takimin me te.
- The rest is silence.
Problemi qe mendoj se behet Gabimi eshte ketu :
Pse Prindi ia mvesh disa Atribute Babadimrit(ne realitet ato atribute jan Perralla dhe Genjeshtra)me qellim qe ta mashtroj (Ta genjej)Femijen ...Ku qendron Qellimi tek kjo mveshje apo etiketim te tillë,Qfar lloj efekti edukativ synohet te arrihet me kete???
Pse Prinderit nuk ia thone realitetin Femijeve dhe keshtu do ishte nje gje shume e ndershme dhe Plus do kishte efekte prinderore me te medha sepse Ato dhurata qe Babadimri ia bjen permes Oxhakut ,jan dhurata qe babai ia ka blere dhe jo Babadimri dhe keshtu besoj qe tek femija do ishte ngjallur nje sens mirnjohje apo falenderim poashtu edhe deri tek rritja e dashuris ndaj prinderve,sepse tash femija zbulon donatroin e dhurates - qe eshte Babai e jo te falenderoj verberisht dhe te jep mirnjohje femija nje Personi qe existon vetem ne perralla
Besoj ne efekte negative ne kete qeshtje,ashtu qysh besoj se duke genjyer nuk edukohet femija dhe aq me teper kur prindi punon kunder vete vetes si ne kete rast - thjesht e konsideroj nje Mashtrim jo fair-play ndaj Femijes.
Megjithate ke pershendetjen nga une per sjelljen.
Ps: Harrova te te pyes ,beson ne legjenden e Babadimrit ti ???
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 12-12-2008 më 16:53
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Kuptohet qe nuk besoj ne egzistencen e tij. Por besoj ne legjenden holandeze ( te nje njeriut te mire) dhe besoj ne cdo gje te bukur, ne cdo gje ben femijet te buzeqeshin dhe ti gezohen.Ps: Harrova te te pyes ,beson ne legjenden e Babadimrit ti ???
- The rest is silence.
Por kete gezim te femijeve ,a do ishte me mire ta ia shkaktonte Prinderi apo "Babadimri" ???
Shembull: Nese ti je nje Prinder me shum lakmon qe femija te te thotë ty Faleminderit per Dhuraten dhe te te mbaj ne memorje tere jeten at dhurat ,apo Femija ta beje te kunderten dhe te te lere anash ty ne momentin e falenderimit dhe ne vend teje te falenderohet dikush tjeter qe ka shfrytezuar mjetet tua per ta gezuar femijen.
Une per vete ,qdo gje qe kisha bere ne jetë (ne kuadrin familjar) do ishte qellimi dhe shpresa qe nje dite Femija ,te jetë mirnjohes dhe falenderues ndaj meje per qdo te mire qe ia kam bere . Do e ndjeja veten te deshtuar kur kete mundesi(ta gezoj femijen tim) ,te ia ipja dikujt tjeter .
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Krijoni Kontakt