Close
Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 188
    paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Ilirie keto nuk jan fraza e perralla por jan realitet i pashmangshem ,e ajo qe nuk te pelqen ty ,per mua nuk ka fare rendesi ,sepse ndonjeher realiteti tregohet edhe nepermjet "perrallave e tregimeve" sic thua lartmadheria juaj Iliria e para.
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

I krishtere.

Besoj se e ke kuptuar ku qendronte thelbi i pyetjes time.
    Une te besoj kur thua se murgeshat vishen ne ate menyre sepse mendojne se i sherbejne zotit por ti perse nuk me beson nese te them se edhe muslimanet e vishen ne ate menyre sepse mendojne te njenjten gje?
    gjithashtu te besoj plotesisht se murgeshat nuk detyrojne aske qe te vishet si ato por duhet te me besosh edhe ti se muslimanet nuk detyrojne njeri te vishet si ato.
    pra qellimi qenka i njenjte por gjukimi juaj eshte shume i njeanshem i dashur.
    mundohu te gjukosh nje problem duke e vene veten ne nje pozicjon asnjanes.
    ju uroj nje dite te mbare.
    Indriti
    Injoranca nuk zhduket me top

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660
    Abstract`Beauty:

I themi ne nga Vlora "Kur i thone Osmen, nuk ke ē'i ben". Nuk e di ti por une te them se kam qene myslyman dikur edhe e njohe fene islame prandaj mos fol gjera te tilla. Une u bera i krishtere per shume arsye edhe nje nga keto qe me pas (kur jam bere i krishtere) kam kuptuar eshte edhe kjo e lutjes edhe e te folurit ne nje gjuhe qe Zoti nuk te ka dhuruar(ne kuptimin si gjuhen tende meme). Nese do te shikosh mire, kur eshte pushtuar shqiperia, qellimi i islamizmit, i katolicizmit, ortodoksizmit ishte qe te shuanin gjuhen shqipe edhe te vini ato gjuhe qe u perkiste ajo fe(katolikja, gjuhen latine"Italiane", Islamizmi gjuhen arabe, ortodoksizmi, gjuhen greke dhe ate sllave). E di qe do ti kundershtosh keto gjera, por mbaj mend se keto jane fakte reale qe qendrojne edhe nese ti i hedh poshte me nje fjale "NUk e besoj kete gje". Te lutem shikoi me more gjerat!

INDRITI

1- Vertet une te thashe per murgeshat edhe sepse une nuk besoj se ajo qe bejne eshte Biblike, por eshte nje gje qe nuk me prish pune.
    2- po te flasesh me nje qe nuk ka qene kurre myslyman mund tja mbushesh vertet mendjen me keto qe the
    por duhet te me besosh edhe ti se muslimanet nuk detyrojne njeri te vishet si ato
    Une besoj sepse kam pare disa gjera te temerrshme edhe kam lexuar disa gjera te temerrshme.
    Ndoshta nje pjese eshte siē thua ti qe vishen nga deshira, por nje pjese e grave nese vishen ne menyre tjeter siē i quajne ne shtetet islamike"menyre perendimore" eshte nje ē'nderim per islamin. Nuk eshte se po te them diēka qe nuk di por qe di, dhe ti nuk mund te ma hedhesh poshte kete gje.Fakti eshte se une njohe edhe burrat myslymane se sa te dhunshem jane ndaj grave te tyre(i duan te gjitha gjerat gati edhe ne pak fjale gruaja eshte vetem nje skllave burrit).per kete te thashe, sepse i njohe sepse kam qene vet myslyman edhe kam jetuar ne mes te myslymaneve(mentalitetit myslyman)!!!

me respekt i krishteri!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

degjo i Krishtere

Beson apo nuk beson ti ajo gje qe bejne murgeshat eshte biblike sepse ti nuk je i pari me te cilin bisedoj.
    Ta kesh t qarte qe une kam debatuar me shume e shum perpara teje madje edhe me nje prift dhe ai vete me tregoi me hollesisht.
    Kurse persa i perket asaj se te prish apo jo pune e di qe nuk te prish por valle veshja e femres muslimane perse te prishka pune?
    TI thua se ke pare gjera te cuditshme dhe ke lexuar por mos harro se edhe une i kam syte dhe veshet lexoj shikoj edhe degjoj apo jo?
    jo me larg por para dy vjetesh tek gjuhet e huaja u perjashtuan 4 vajza muslimane per shkak se nuk donin te hiqnin dore nga veshja e tyre e pelqyer.
    por tani po te pyes perse valle kjo vajze e ben kete sakrifice mos valle detyrohet kur nderkohe i ati i saj thote se kam bere maksimumin per t'ja mbushur mbushur mendjen ta heqe ate veshje por nuk kam arritur te bej asgje.
    Kurse persa i perket keqtrjtimit qe paske pare tek grate muslimane dua te pergjigjem se nuk merret per baze fetare nje apo nje grup personash te cilt jane muslimane apo te krishyere vetem me emer.
    per kete po te jap nje shembull me nje fqinjin tim te krishtere i cili e rrihte gruan e tij per shkak se i kishte lindur dy vajza dhe akoma e kercenon se nese lind perseri vajze do te te vras.
    pra a eshte e drejt qe per kete t'ja hedhim fajin krishterimit?
    muslimanet ja japin grave te drejtat qe ju takojne por ama nuk bejne gruan burre sepse nuk e k natyren te tille.
    Nderi i femres muslimane mbrohet dhe nuk shitet si placke tregu ashtu si ne perndim.
    mos u mundo te ma mbushesh mendjen sepse e njoh mjaft mire shoqerine perendimore dhe ate lindore.
    miqesisht Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Zbulimi me i madh dhe me me rendesi qe eshte bere ne histori eshte rrota. Kete e zbuluan kinezet.(ka edhe tjera por ska rendesi).
    Ketu ishte pyetja se pse arabisht?????
    Pse perbuzni gjuhen e memes e preferoni nje gjuhe barbare????

Po sikur te fillojshin te tjeret qe besojne ne ortodoksi te flasin ne greqisht apo sllavisht, katoliket ne latinisht etj..
    Keto i bejne vecse njerzit e shitur per pak lek,
    e edhe ata qe marrin premtime per jete te lumtur neper mejtepe dhe medresa, shesin mememn e vet per pak para.

Te gjithe keta qe veprojne keshtu ngordhin, ata qe bejne per komb dhe memedhe kurr nuk vdesin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 30-03-2003 mė 07:31
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

INDRITI

Ndoshta nuk me ke kuptuar kur kam folur. po te shpjegoj ato gjera qe ti me kundershton:

1- Ne Bibel nuk eshte shkruar per murgeshat apo per prifterinjte apo per murgjet apo per papen. nese nuk e beson atehere lexoje pao ketu(Efes.4:11):
    Dhe Ai vet i dha disa si apostuj, te tjeret si profete, te tjeret si ungjilltare dhe te tjeret si barinj(pastora) dhe mesues.
    ka dhene dhe peshkop dhe dhjake por te tjere nuk ekzistojne, nuk jane Biblik nuk jane nga Perendia. Nese ke folur me ndonje prift nuk me habit qe thua se i ka quajtur nga Perendia, sepse nese nje i krishtere duhet ta lexoje Biblen ēdo dite, nje prifte nuk e bene ēdo dite(ta lexoj qe ta meditoj per veten e vet dhe jo per te tjeret).

2- Sa per vajza myslymane qe the une nuk e kam thene se nuk ka vajza qe vishen, por te kam thene se nje pjese vjene e detyruar, nje artikull te tille ka dhene "Revista Klan"vjete. Per nje grupe studentash qe u kthyen ne fshatin e tyre(ishin me studime ne shkolla islame) dhe ndaluan te gjitha vajzat e fshatit te tyre(sepse fashati ishte edhe i vogel)qe te dalin pa u mbuluar(si ne vendet islamike). ndersa neper shtepite e tyre filluan(detyruan edhe famljaret e tyre)te hanin per sheshi(te shtruar persheshi) dhe jo neper tavolina. Nuk eshte nje gje imja por nje gje qe tha klani. Ndersa ne vendet arabe ka shume duan te zhvishen por nuk u lejohet(jane arabe qe jetojne ne itali tani dhe qe tregojne).

3- Sa per pushtetin e Burrit mbi gruan, kjo eshte ne fene islame, sepse gruaja nuk ka te drejte qe ti kthej llafin burrit. Mbaj mend qe vjet u hap nje teme ne kete forum(Grate islame), ku diskutohej shume. Une tani nuk kame shume kohe qe te flase per kete gje por mos harro se nuk te thashe gjera te shpikura nga vetja ime por gjera qe duken perdite(ne jeten e perditeshme).
    Ne islamizem gruas i jane ndaluar shume gjera, nuk ka nevoje qe te ti sjelle sepse eshte sjelle shpesh here edhe nuk dua te dale nga tema.

i thashe te gjitha miqsisht dhe nuk i thashe per ofeze, nese jini ofenduar me falni.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Niku
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Prane Atdheut Tim
    Postime
    25
    iliria e pare nuk e di nese arabet kane qene ndonjehere barbare me shqipetaret ne historine shqipetare nuk kemi qene te pushtuar nga arabet ndonjehere.
    Pse muslimanet llomotosin ne arabisht?
    Nese do te perktheje kete fjaliow are you? nga aglishtja ne shqip do te ishte:Si je, si ja kaloni,Ckemi..etc pra sic shihet dalin shume versione.
    Edhe Kurani kur perkthet ne shqip nuk i uron ato vlera gjuhesore qe i ka ne gjuhen arabe.
    Marrim nje shembull te vogel:
    Fjala Allah eshte nje fjale teper e vecante ne gjuhen arabe e cila nuk disponon gjini,numer, rasa ........etj.
    Nese do te donin ta perkthenim kete fjale ne shqip do te ishte zot ose perendi,por ne shqip keto fjale kane gjini,numer,trajte pra sic shihet nuk e mbajti te njejten vlere qe kishte ne gjuhen arabe.
    To be or not to be, that's a big question.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Selam o njerez!!!

Une s'arrij ta kuptoj se ca kerkon ti ILiria ne temat e teologjise ...

Nese jemi te feja , do flasim per fete , ashtu si na mesojne fete.Ti vjen ketu edhe nxjerr mllefin duke quajtur gjuhen arabe gjuhe barbare.

Ti je nje shembull tipik i pjellave te darwinizmit.I karakterizuar nga nje nacionalizem tip rracizmi qe vetem deme sjell ne shoqeri.

Ta kam thene edhe nje here qe forumet shqyr qe u hapen se shprehin mendimet njerzit po kane edhe ane negative.......

Peace!
    ND
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 01-04-2003 mė 09:31
    Peace!

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    DEGJO MUND TE THUHET NE VEND TE ASAJ SHPREHJES KJO SI ME POSHTE Ne emer te Allahut ,meshiruesit ,meshireberesit APO JO SIC DHE KA THENE USAMA.POR DHE UNE JAM ME DJEMTE ETJERE PERSE NUK FLITETDHE HAPJA NE SHQIP
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Akus, ky eshte forumi ku behen pyetje nga me te ndryshmet.
    Kam te drejte te pyes se si njerzit qe qujne veten shqiptar preferojne arabishten.
    Une nuk turbulloj por kete e bejne ata te cilet mashtrojne dhe shtjene percarje tek kombi shqiptar.Njerzit te paguar ose me mire te them te shitur, qe interesin e kan me te madh se kombin dhe token meme. Te ashtuquajturit fetar turbullojne dhe ngatrrojne e e vetmja gje qe njofin eshte lufta e stilit xhihad, fatwa etj. Me pare ishin okipime te teritoreve te huaja etj. Ketu bejne pjese edhe kryqezatat.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Biblioteka e Ptolomeut nė Aleksandri
    Nga forum126 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 00:16
  2. Kush ėshtė Allahu?
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 18:23
  3. Pse myslymanėt e Shqipėrisė nuk falen me gjuhėn amtare?!
    Nga Lexuesja nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 03-02-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •