Close
Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 188
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2002
    Vendndodhja
    Kopenhagen
    Postime
    24
    Une nuk thashe qe arabishtja eshte gjuhe e Allahut. Thashe vetem qe do te ishte e preferueshme qe ne forum te mos futeshin vend e pa vend lutje arabisht ne cdo postim.

Nuk ka asnje kuptim qe cdo postim te fillohet me ndonje lutje arabisht. Une e respektoj besimtarin mysliman kur ai me respekton mua. Nese do te shkruanim te gjithe lutjet ne latinisht apo te fillonim cdo postim me "Qofte levdue Jezu Krishti" do te me dukej si nje dicka e tepert per nje forum dhe nje zell i kote si besimtar. Per me teper ka nje komandim ne fene e krishtere qe thote "mos e permend kot emrin e Zotit".

Lutjet arabisht ne hapjen e postimeve me kujtojne kur filloja hartimet me dashurine per xhaxhin Enver sepse ashtu duheshin filluar dhe i mbyllja me dashurine per Partine sepse ashtu duheshin mbaruar. Ju qe cdo hartim teksti e beni me lutje arabisht me dukeni si sekretare te partise se Bin Ladenit.

Kete teme e hapa thjesht qe te ftoja pjesemarresit e forumit te mos verbohen me dashurine e tyre per Allahun, por te respektojne etiken e forumit qe thote se duhet folur shqip.
    Ku shkel turku, nuk mbin bari.

(Thenie popullore shqiptare)

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga abedini
    pershendetje.
    Po ēuditemi me Kiufiu dhe Ushtar M..
    kush ju ka thene se arabishtja qenka gjuha e Allahut? Pastaj ne i perdorim disa shprehje arabisht si trashigimi dhe thesar popullor dhe aspak derdellitje. Kujt nuk i pelqen le te mos llape por te hesht pasi eshte me e mire per te. Mua me ēudisin fjalet e disave qe flasin pa pasur fakte dhe ofendojne pjesen me te madhe te shqiptareve.
    O Abedino, rri se ja ke fut kot.
    Ti or mik, besimin e ke per vete apo per tua perplasur turive te tjereve?
    Ik o vlla, ne privatesine(!?) e dhomes tende,, ose te xhamise tende fol ca te duash e ca gjuhe te kesh qef ti, ketu me sa di une rregullorja thote se gjuha zyrtare eshte Shqipja.
    PIKE!
    Mire te thot ai me lart, po ti fillojme te gjitha me qofte levduar Jezu krishti, ose te rroje partia, ose vflp, pse liri demokraci, cu kuptua.
    Eshte shume e thjeshte, prandja dhe ate komentin per mosllapje mbaje per vete se nuk ta ka njeri per borxh.

Ushtari i mire: "rregullorja thote se gjuha zyrtare eshte Shqipja."
    ndersa nenshkrimi tek cdo postim i yti eshte "Time engraves our faces with all the tears we have not shed."
    Mesa e di une ne gjuhen shqipe s'ka asnje fjale te tille. pse s'respekton rregulloren? Jo vetem ty.. po shume jane ketu qe perdorin gjuhen te huaja per te shprehur mendimet e tyre.. jam dhe une 1 nga to.

Ky eshte forumi i botes shpirterore dhe mund te shash e te levdosh Jezusin ty sa te duash, brenda normave morale kuptohet.

kiufiu2:s'lutesh me latinisht ty?!!

Suksese
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 14-01-2003 mė 00:34

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Bismil-lah.
    Une se pari kerkoj falje se per shkaqe objektive nuk kam mundur te postoj ne forum ,besoj se gjej mirekuptim ...
    Sa per ate se gj. araba a i ka 20 milion fjale ,une nuk e di ju si beheni aq te ditur dhe te mencur kur e pohoni se "nuk ka gjuhe ne bote qe mund ti ket as 10 milion fjale ",une mendoj se ketu shen albani e shpreh injorancen e vet .Une nuk e kam thene kete per propagande ,sic pretendon zoteri sh.alban ,por kjo eshte nje e vertete qe nuk mund te mohoet ,e nese nuk e ke dit deri tash ,prej tani dije se ajo posedon bile me shume se 20 milion .
    Une nuka jam arabolog ,por baben e kam te tille dhe prej atij e kam degjuar me qindra here ,psh vetem qepa ne gjuhen arabe ka mbi 70 emra ,vetem qenin ne arabisht e therrasin ne mbi 120 emra e ketshtu me radhe .Une po te pyes ty zoteri shen alban nese mundesh me me pergjigjur ti mua :si thone dhelpres mashkull ne shqip ,si i thon dallendysyshes mashkull ne shqip,si,si ... ka pakufi si ... qe nuk ekzistojne ne shqip ,me kete nuk dua te them se une gj. shqipe nuk e dua ,perkundrazi ate e dua mbi te gjitha gj. ne bote ,por une gjithashtu nuk duhet ta mohjoj faktin se gj . araba eshte gjuha me e passur ne bote,(edhe pse te vjen e idhet kjo) kete e deshmon e mbare bota .A pse ti nuk e pranon ket ,per mua nuk luan kur ēfar rroli ,as nuk me prishet qefi ,se per nje shen alban e disa te tjere nuk mund te ndikohet qe te mohojme realitetin qe egziston ne kete rruzull.
    Zoteri shen alban ,ju pohuat se gjuha shqipe eshte gjuha me e vjeter ne bote .Une po ju pyes ,a mundet ju te me tregoni per shkrimin me te vjeter ne gjuhen shqipe,(jo romake ,apo greke)?
    A kurse une po te tregoj se gjuha arabe e standardizuar e normuar ,ekziston qysh me fillimin e shpalljes se Kur'anit ,a kurse gjuha shqipe eshte unifikuar ne vitin `72 (e pa unifikuar) ,ndersa vellezerit tane katolik duan ta unifikojne per se dyti her (ta prishin )

Ushtari i mire :

"Sa per ty USAMA, me ate nick qe ke vu nuk me duket se je aspak me humor. Ai zagari vrau 3000 vete te pafajshem, dhe shteti ku jtoj une, do ta shtypi si morr, dhe kur te kete mbaruar me te, do shtypi dhe "Usamat" e tjere neper bote, deri sa te clilrohet bota nga kjo fare e keqe."

Une po te trgoj se nuk e kam vure kete nick per shkak se e simpatizoj ate "luanin",por thjesht e pelqej kete emer se e ka pasur nej sahabi(shok i pejgamberit )USAME BIN ZEJD .
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Usama, sa per arabishte i thuaj babait( per kete i kam pyetur disa arab) se nuk eshte e vertete.Ajo do te ishte sikur edhe serbrt te pohojne te njejten gje(krejt gjuhet sllave).
    Prej Marakos e gjer ne Emirate ka 20 gjuhe arabe.
    Ata i kan permledhe te gjitha ne nje por ska njeri ne tere ate bote qe i kupton te gjithat.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Sipas teje pra rrjedh se ne shqiptaret duhet te flasim vetem ate gjuhe (dialekt) ne te cilin rajon gjendemi ,psh une vi prej rrethit te kumanoves ,dhe une sipas teje e kam te ndaluar te flas gjuhen letrare sepse une jam prej kumanove . Ato qe ti thua se jane 20 gj. arabe prej marokos e deri ne emirate ,gabim e ke se pse ato nuk jan popuj te ndryshem ,por jan nje popull ,si dhe prej kasaj del se eshte vetem nje arabishte qe ka 7 dialekte .Ne ato 7 dialekte perfshihen ato fjale .Kaq nese kupton ,mire nese nuk kupton ...

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    ILIRIE
    KUR NUK MER VESH NE DICKA ME MIRE HESHT.
    PASI NA SHKRIVE GAZIT
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Ju qeshuni, edhe une kenaqem.
    Ma shume kam une kontakt me arabet se ju.Cdo dite i takoj ata te magrebit-berberet edhe ata cifutet e arabizuar edhe jemenitet etj.Ato mund te ju flisni atyre qe kurre skan takuar njerz nga ajo bote.

Osama, ti vet e zgjedh gjuhen ne cilen don te flasish. Ajo mvaret se sa ke respekt per te paret tu e per kombin.Prej Kumanoves
    e deri tek varri i Idriz Seferit nuk eshte larg, e as Gruka e Kacanikut e Carraleva sjane larg.Besoj se e kupton perse po i ceki e nese nuk din e pyet babin se ai qenka i ditur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 05-02-2003 mė 15:59

Kombi mbi te gjitha

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    pershendetje

Pike se pari une dua te te tregoj ty se une nuk di te flas Arabisht (me beso se nuk di) .Dhe po te tregoj se une nuk jam prej atyre qe nuk i respektoj te paret tane ,ndoshta kam respekt me shum se ti ,por nje eshte e vertet se une jam i paster nga ajo qe thua ti.
    Un nuk e di pse aq shume i polemizoni punet ,me vjen cudi shume se kur dikush pohon nje gje qe dikush nuk e di ,ai pse tani menjeher kumdershton per ate ,vetem sepse ai nuk e di ,psh ,kur dikush thot se gj.arabe eshte shume e pasur ,nuk e di se pse kaq ngrihet pluhur mbi kete ceshtje ,kur nuk ka nevoje ,sepse ajo ,he thave ti nuk i ka he thave ti i ka edhe 200 milion fjale ,ajo mbetet aq sa eshte .Tani e ke te qarte ? Une nuk thash me qellim qe te propagandoj ,por kjo eshte e vertete.Mua me vjen mire qe ti ke kontakte te shumta me arabet ,dhe nese je i sinqert pyeti ata qe e dine kete ,dhe ata do te tregojne se sa fjale i ka.
    Dhe ne fund une kurr nuk do ta nderroj asnje gjuhe ne bote me gjuhen shqipe sepse ajo eshte gjuha ime e nenes qe ma ka mesuar ajo ,dhe ska gje me te vlefshme se kjo.
    ME RESPEKT

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Me gezon shume kur thue qe se nderron gjuhen e nenes me asnje tjeter.
    Mire esht te njofish edhe gjuhe te tjera por kurr nuk nencmohet gjuha e te parit.

Kombi mbi te gjitha

Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Biblioteka e Ptolomeut nė Aleksandri
    Nga forum126 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 00:16
  2. Kush ėshtė Allahu?
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 18:23
  3. Pse myslymanėt e Shqipėrisė nuk falen me gjuhėn amtare?!
    Nga Lexuesja nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 03-02-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •