Close
Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 188
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    ME EMER TE ALLAHUT MESHIRUESI MESHIREBERESIT.
    PERKRAHJA DHE MESHIRA E TIJ QOFTE MBI PROFETIN MUHAMED DHE MBI TE GJITHE ATA QE NDJEKIN RRUGEN E TIJ.
    NE FILLIM E FALENDEROJ ATE QE E HAPI PER HERE TE PARE KETE TEME SEPSE KA DISA MUSLIMANE QE FILLOJNE TE SHKRUAJNE NE FORUM PA PERMENDUR ZOTIN DHE SHPRESOJ QE KY ARTIKULL NE FORME VEREJTJE DO TE JETE NJE SHTYTJE PER MUA DHE PER TE GJITHE VELLEZERIT E MIJ MUSLIMANE PER TA FILLUAR CDO PUNE ME EMER TE ALLAHUT.
    DUA TI KUJTOJ TE FAMSHMIT SHEN ALBANI SE TASHME IKU KOHA KUR HOXHALLARET NUK E KUPTONIN ARABISHTEN.
    FALEMINDERIT PER TE GJITHA BUDALLALLEQET QE THUA SE NA BEN TE QESHIM KUR MERZITEMI.
    DUA TE JEM REALIST ALBAN JE CIFUTI ME I ZGJUAR QE KAM HASUR DERI SOT.
    KURSE PERSA I PERKET FJALES BISMILAH DUA TE THEM QE ESHTE ME SE E NEVOJSHME TE PERDORET SEPSE KUR PUNA FILLOHET ME EMRIN E ZOTIT KTHEHET NE ADHURIM.
    PRA E CUDITSHME GRIN SALLATE E CAN DERRASA ME TIPA TE TILLE SI SHEN ALBANI DHE KONSIDEROHESH SIKUR JE NE ADHURIM.
    KUFIUT//////////////////
    I DASHUR POPULLI YNE KA THENE SHUME SHPREHJE TE BUKURA PRANDAJ MUNDOHU TE GJESH NJE TJETER FJALE TE URTE PER MOTO DHE MOS MER FJALET E LOPEVE TE CILAT KANE FRIKE SE MOS MBESIN PA BAR.
    SE FUNDI KAM DALE NE KONKLUZJON SE JE NJE COBAN I MIRE TE LUMTE DJALE TE LUMTE.
    PER BESIMTARET'''''''''/////////.
    JU KESHILLOJ TA SHTONI PERDORIMIN E KESAJ FJALE NE CDO PUNE E JO VETEM NE FORUM DHE DIJENI MIRE SE AI QE SHQETESOHET NGA KETO FJALE NUK E KA VENDIN NE KETE FORUM POR NE NDONJE RUBRIKE TJETER TE KUNDERT ME KETE.
    SE FUNDI JU FALENDEROJ TE GJITHEVE.
    FJALET ME TE MIRA JANE PER ALLAHUN PROFETIN E TIJ DHE PER TE GJITHE BESIMTARET.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2002
    Vendndodhja
    Kopenhagen
    Postime
    24
    [QUOTE]Postuar mė parė nga abedini
    [B]Sa per dijeni (Fiufiu) qe mend nuk paske fare, nuk eshte llomotitje por gjuhe sic cdo gjuhe tjeter.

Hmm. Une thashe qe ka pjesetare te forumit qe llomotisin arapce. Nuk thashe qe flitnin llomotisht. Pse nuk lexon me kujdes?

Nofka ime eshte Kiufiu2. Edhe kete mund ta lexoje me mire. Apo ta shkruaje me mire.

Pra 0 me xhufke per ty ne shkrim dhe kendim. Megjithate, i dashur Abedin, qe te mos te ngelet hatri, po te japim flamurin e pastertise.
    Ku shkel turku, nuk mbin bari.

(Thenie popullore shqiptare)

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Ju tereq vemendjen per dalje nga tema. Kohet e funit kjo tendence po behet me e shpeshte dhe kercenuese per forumin fetar...

Ju lutemi te perqendroheni ne teme, dhe ku shikoni parregulsi, ti raportoni tek moderatori perkates, por mundesisht mos reagoni ju vete me kunder-pergjigje. Kjo nuk do te ndihmoje asnje, por do te rrise edhe me shume parregullsine, te cilen (besoj) asnje s'e deshiron.

Ju uroj te gjitheve nje VIt te Ri e te mbare.

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Postuar mė parė nga iliria e para
    Immaculate, a ishe ti deshmitar okular?
    Jo iliria, sigurisht qe nuk kam qene deshmitar okular.

Muhamedi a.s. ishte arab i cili jetoi ne shekullin e 7 e.s. Kete fakt e vertetoje edhe mjaft historiane te pavaruar nga asnje lloj feje.

Dhe meqe ishte arab Kurani ju shpall ne gjuhen e paster arabe qe njerezit ta kuptonin lehte.

Edhe ju besoni ne mjaft gjera per te cilat nuk keni qene deshmitar okular, apo jo?

Besimi ne Zot nuk qendron ne sy, e as ne veshe, por ne zemer!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Besimi ose mosbesimi, Immaculate.
    Po zemra jote mendon qe Allahu e diktoje Kuranin ne arabisht vetem per 3% te botes?(kaq ka arab ne perqindje)
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    SHEN ALBAN
    JO NJE I PACIPE SI TI POR EDHE NJERIU ME I PERSOSUR NE BOTE NUK MUND TA GJUKOJE ZOTIN.
    KUSH JE TI QE E BEN KETE? CESHTE KJO DITURI DHE MENDJEMADHESI?
    DHE SEDYTI DUA TE THEM QE ALLAHU NUK KA SHKRUAR LIBRA POR I KA SHPALLUR ATO .
    DHE PROFETET PASI I KANE MESUAR FJALET I KANE SHKRUAR TANI PO TE PYES SA VJET PAS KRISHTIT U SHKRUAN UNGJIJTE QE EKSISTOJNE?
    SA COPE U SHKRUAN 5000 APO ME SHUME ? PERGJIGJU MOS U FSHIH SIC E KE ZAKONIN.
    DHE SEFUNDI P[O TE TREGOJ FJALEN E NJE DIJETARI KU THOTE;
    SI MUND TE SHPREHE NJERIU MENDJEMADHESI NDAJ ZOTIT DHE SI MUND TA GJUKOJE ATE KUR ESHTE I KRIJUAR NGA NJE PIKE UJI.
    EDHE TI TARTUF MOS HARRO SE NGA NJE PIKE UJI U KRIJOVE.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Postuar mė parė nga iliria e para
    Besimi ose mosbesimi, Immaculate.
    Po zemra jote mendon qe Allahu e diktoje Kuranin ne arabisht vetem per 3% te botes?(kaq ka arab ne perqindje)
    Ka i gjen keto perqindjet more aman. Allahu nuk e zbriti Kuranin vetem per arabet, por per gjithe njerezit qe te permiresohen e te udhezohen en rrugen e drejte.

Kurani gjendet i perkthyer ne mjaft gjuhe te botes te cilet e lexojne ne gjuhen e tyre dhe e kuptojne.

Ti qe merresh me statistikat duhet te dish se sot ne mbare boten ka me shume se 1 miliard muslimane te cilet kur luten luten ne gjuhen arabe, pra Kurani nuk qenka vetem per ate 3%-in tend.

O iliria ju hyni ne teologji dhe postimet tuaja nuk mbajne fare ere teologji.

Si ketu e si ne Albforum ju jipni vetem nje mesazh. Bashkimin kombetar - dhe kete synon ta realizosh nga skandinavia. E bukur kjo...

Atehere merru me bashkimin kombetar ne ndonje teme tjeter se ketu ne kemi deshire te flasim mbi besimin ne Zot.

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Immaculate, e ke gabim se nuk ka vecse 575 miljon, por edhe si te kete 1 miljared se nuk luan rrol se bota ka 6.
    Tjetra qe thue se ka nje miljard qe luten ne arabisht dhe e kuptojne!!!
    Po kjo eshte qesharake, po sa shqiptar te fese muslimane ka qe e din arabishten?
    E din hoxhallaret e asnje tjeter ,e keshtu edhe ne kombet tjera.
    Sa per komb te them se e due dhe e kam me shum se fe.
    Detyra ime eshte me aq sa di te mbroj kombin, e jotja sic duket ta sulmojsh!
    Ketu ku jane rubrikat Pyetje fetareve dhe Feja e shqiptarit kam te drejte te marr pjese , atje tek Bibla dhe Kurani sju perzihem e as nuk i lexoj.

Se ku jam ti nuk e din se interneti ska kufnje.Mund ta shkruaj se jam edhe nga Sudani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 02-01-2003 mė 13:41

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Te na pyesesh qe ēke me te; nuk te ka ndaluar askush, por pyetjet tuaja nuk kane karakter fetar por statistik, etnologjik apo patriotik.

Une jam nje nga ata qe lutem ne arabisht dhe e di mjaft mire se cfare i kerkoj Zotit tim dhe nuk jam hoxhe.

Ku e kam sulmuar kombin? Me jep nje fakt. Une ketu diskutoj mbi besimin, sepse dua qe shqiptaret te besojne.

Ne muslimanet perpiqemi te ngrejme te shqiptaret dashurine per Zotin dhe moralin e paster Islam. Nuk ka komb pa nje shoqeri moralshme, ose me nje shoqeri pa dinjitet, kurse ju e shihni kombin vetem si koncept adminstrativ dhe boten e brendshme te njeriut e injoroni fare.

KOMBIN E BJENE NJEREZIT E JO KUFIJTE.
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Nuk e di se ne cilin shtet te botes eksiston "morali i paster Islam"?
    Nese ka ndonje shtet ne krejt boten qe ka pas sukses ne parime fetare me trego, se ndoshta e ndryshoj mendimin?
    Deri me sot kurrnjre njeri as sistem skapas sukses me keto idete tuaja.
    Nuk eshte me koha qe njerzit ti frigohen te panjohuren, smund te
    propagosh arabishten si gjuhe te allhut, kjo me nuk vlen.
    Ka hala edhe sod njerz qe besojne ne legjende por jane te paket per ta ndryshur realitetein.
    Dashuria per Zotin nuk ngritet me lutje, populli don mirqenje, pune qetsi, pasuri....................
    Taktike qe deshton dhe hespashere con popuj te tere ne gremine duhet ndryshuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 03-01-2003 mė 15:53

Kombi mbi te gjitha

Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Biblioteka e Ptolomeut nė Aleksandri
    Nga forum126 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 00:16
  2. Kush ėshtė Allahu?
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 18:23
  3. Pse myslymanėt e Shqipėrisė nuk falen me gjuhėn amtare?!
    Nga Lexuesja nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 03-02-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •