Nese ti ke komunikuar me muslimane qe nuk kane qene patriote kjo nuk me habit fare dhe nuk i ve rendesi pasi une di ate qe me meson feja dhe jo ate qe qe ben nje njeri gabimtar.
Nese junuk e perdorni falje atehere mesoje se ne islam ka falje edhe lutje dhe ne islam nese nuk falesh je mekatar i madh por nese nuk lutesh nuk e arin kete grade.
Pra lutja eshte thjeshte nje institucjon pastrimi nese me lejohet ta perdor kete. Dije mire se une kurre nuk lutem me gjera te mesuara permendesh por lutem gjithmone per nevojat qe kam dhe per problemet e shumta qe me preokupojne.
Ndersa sinqeritetin them se Zoti e di me mire se kushdo mos te nderhyjme ne te. Ti akoma nuk e pranon se po futesh ne te drejte te te tjereve duke i detyruar te perdorin nje gjuhe te caktuar dhe thenie te caktuara ne lutje.
Nese kurani eshte i perkthyer keq kjo shpjegohet nga disa arsye:
1-Arabishtja eshte gjuhe teper e gjere dhe shume fjale prej saj nuk ju gjihet kuptimi ne shqip.
2-Perkthyesi ka qene nga kosova dhe sic dihet mire dialekti ndikon.
3- Dhe me kryesorja eshte se muslimani i frikesohet ndryshimit te fjales se zotit dhe nuk ben si shume prifterinj qe e e shenderruan biblen ne nje liber legjendash duke e ndryshuar sipas interesave te tyre.
dhe se fundi une ju falenderoj se tepermi per keshillen por per fat te keq nuk mund ta pranoj pasi jam i lire ne zgjedhjen time se dua te lutem ne shume gjuhe dhe dije mire se Zoti ne diten e llogarise do te na pyes pse nuk u lutet dhe jo ne cgjuhe u lutet mbaje mend kete.
MIqesisht Indriti.
Krijoni Kontakt