Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 188
    i/e regjistruar Maska e Niku
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Prane Atdheut Tim
    Postime
    25
    El dorado meshirues ,meshireberes jane atribute qe i ka Allahu dhe jo emri i tij.
    Dhe Akus nese verte do ta pelqenim arabishten me shume se gjuhen ametare atehere nuk do te kishe kuptuar besoj ndonje gje nga keto qe jane thene.
    Fjala “xhihad” nė gjuhėn arabe vie nga falja “xhehede”, e cila e ka kuptimin me u pėrpjekur, me u munduar, me u angazhuar. Pėr kėtė ēdo pėrpjekje qė bėn muslimani nė jetėn e tij nė gjuhėn arabe quhet “xhihad”. por, njėra prej kuptimeve tė fjalės “xhihad” ėshtė edhe lufta nė rrugėn e Allahut tė madhėrishėm. Ndėrsa fjala e cila ėshtė adekuate dhe i pėrshtatet fjalės luftė nė gjuhėn shqipe ėshtė fjala “harb”, e cila pėdoret nė tė gjitha nivelet e gjuhės arabe dhe te tė gjitha shtresat e shoqėrisė ku flitet gjuha arabe.
    Xhihad, domethanė perpjekje nė rrugė tė Allahut brenda munddsive pa kohė dhe vend tė caktuar.

Xhihadi nuk ka asgjė tė pėrbashkėt me veprimet kriminele tefforistike, me minimin e vendeve publike e mbytjeve e njerzve tė pafajshėm.

Xhihadi ėshtė pėrpjekje qė nė emrin dhe pėrhirė tė Allahut tė shpėtohet shoqėria apo njė grup i saj.
    To be or not to be, that's a big question.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    ILIRIA E PARA
    me ca te drejte i pergjitheson te tere ti
    quote:
    "Te ashtuquajturit fetar turbullojne dhe ngatrrojne e e vetmja gje qe njofin eshte lufta e stilit xhihad, fatwa etj. "
    "Njerzit te paguar ose me mire te them te shitur"

une pershembull s'jam as i paguar as i shitur......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 01-04-2003 mė 09:32
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    JU LUTEMI RESPEKTONI NJERI - TJETRIN!

MIQESISHT ABIGAIL!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Cka eshte ai qe preferon gjuhen e te huajit para gjuhes se memes?
    Ju mund ti quani ata si te doni per mue kan vecse nje emer, tradhtare.
    Une i respektoj gjuhet tjera , bile eshte e mire te njofish shume gjuhe porte perbuzesh gjuhen tende,skam fjale.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

i krishtere

Nuk e dija qe ti i beson te gjitha ato cfare lexon neper gazeta e revista por une dicka dua te te them.
    1- une jam nje nga studentet qe studjoj ne vendet arabe dhe nuk kam detyruar dike te vishet apo te zhvishet.
    2- nese ka ndonje reviste qe genjen ne shqiperi klani e shte nr1.
    3-une nuk e di nese permendet ne bibel apo jo veshja e murgeshes dhe as nuk me duhet une gjukoj ne baze te asaj qe shoh dhe nuk frymezohem nga gazeta e revista.
    4-dua te te tregoj se nuk ka pyll pa derra nuk e mohoj qe ka muslimane te dhunshem por gjithashtu une njoh kristjane te dhunshem dhe nuk i kam pare tek klani por me syte e mi.
    5-une kam bredhur ne shume vende arabe dhe midis te mbuluarave kam pare edhe shume te zbuluara cka me ben te argumentoj se kush vishet ne ate forme e ben ate me deshiren e saj.
    sefundi une jam anetar i ri dhe nuk e di se cfare teme keni hapur ju per femren vjet ,por gjithesesi mua nuk me intereson shume me shume me intereson ajo cfare shoh.
    dhe ajo qe shoh eshte 100% e kundert me lajmet qe degjoni ju.
    besoj se nuk ka nevoje te diskutojme me jashte teme.
    indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Exclamation

1- E mora me mend qe je nje student ne arabi sepse ne kete forum marrin pjese vetem myslymanet qe jane me studime ne arabi.

2- Nuk e di per ty, por une nuk mund te them nje gje te tille ndaj nje reviste qe jep emer mbiemer dhe adrese te atyre qe ndodhin. e di qe klani e ka zene me myslymanet(qe sjelle shume gjera kundra islamizmit), por kjo nuk do te thote qe gjerat qe thote i ka fallco. nese ti nuk beson ne gjerat qe shkruan, atehere shiko adresat edhe shko edhe informohu vet nese nuk beson(do te te sjelle daten e artikullin edhe do te shikosh vet me syte e tu)!

3- Une nuk e di per ty por une nuk gjykoj nje gje qe vetem shikoj, pa pare se a eshte vet ajo fe ashtu(a e predikon ajo fe kete gje). Nese e ben nje person une nuk mund te gjykoj, por nese eshte nje fe e tere atehere une mund ta gjykoj. P.sh. ata islamiste 4000islamiste qe shpallen luften e shenjte, nuk eshte 1 ose dy qe mendon sipas mendjes se vete, por eshte nje urdher. prandaj ata e shpallin lufte te shenjte.Prandaj Une nuk do te flisja para se te shikoj mire gjerat. mos harro se kam qene myslyman dhe ato qe tregojne ne televizor mua me ndihmojne qe ato qe dija kur isha myslyman te mi forcojne me teper idete.

4- Ne pergjithese myslymanet jane te dhunshem dhe kete mos e moho sepse eshte realiteti pastaj eshte e kote qe thoni se islami eshte fe e paqes kur shikojme keto gjera qe behen nga arabet. e bukura eshte se natyra e nje myslymane eshte pak e serte, ka hije kur eshte nje myslyman.Nese do te shikoje me nje sy siē me asnjeanes, do te shikoje shume gjera te rendesishme.

5- ti ke pare ne arabi dhe nuk e mohoj, por une nuk po te mohoj ate qe ti me thua. po te them vetem se shume femra arabe qe kane ardhur ketu kane thene nje gje te tille, nejse nuk dua qe te qendroje mbi kete fakt sepse nese detyrohen nese nuk detyrohen jane punet e tyre.

po te bej nje pyetje:

po ti nuk je kurioz kur shikon qe shume persona qe kane qene myslymane jane kthyer ne te krishtere?
    Mund te me thuash dhe te kunderten, por te lutem thoma me te krishteret qe para se beheshin myslyman lexonin Biblen, se te krishtere me tradite qe nuk respektojne asnje gje te asaj qe shkruhet ne Bibel dhe nuk duan tja dine mund te kete plote por te krishtere qe lexonin Biblen dhe filluan te lexonin dhe kuranin.

Nuk e di per ty por une kam pare nje fuqi te madhe ne Bibel(qe te ndryshon) nese:

1- Fillon e lexon me nje sy serioz dhe me kurioze.
    2- pa u ndikuar nga asnje fe, qofte katolike ortodokse, deshmimtare te jehovait, protestante myslymane etj etj etj., por direkt nga BIBLA.
    3- Duke kerkuar me nje lutje te vogel edhe ti kerkosh Perendise se Jezusi a eshte Biri i tij dhe pa degjuar ndonje fetare.

nese i bene keto gjera do te shikoshe shume gjera te medha dhe do te ndihesh nje gje brenda teje.do te kesh deshire qe te njohesh me shume te verteten. deri atehere nuk do ta kuptosh kurre dhe nuk do te njohesh te verteten. Une nuk kam bere ndonje studim Biblik para se te behesha i krishtere, por as me pase nuk kam bere ndonje studim biblik qe te kete bere larjen e truve, por eshte premtimi qe thote ne Bibel:
    Ate qe syte nuk kane pare, veshet nuk kane degjuar. ajo qe nuk ka hyre ne zemrat e njerezve, eshte ajo qe Perendia ka pergatitur per ata qe e kerkojne ate(Pa u ndikuar nga ndonje)
    prandaj deri ateher mos me fol qe bibla eshte gabim, ok?

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Postuar mė parė nga i krishteri
    Abstract`Beauty:

I themi ne nga Vlora "Kur i thone Osmen, nuk ke ē'i ben". Nuk e di ti por une te them se kam qene myslyman dikur edhe e njohe fene islame prandaj mos fol gjera te tilla. Une u bera i krishtere per shume arsye edhe nje nga keto qe me pas (kur jam bere i krishtere) kam kuptuar eshte edhe kjo e lutjes edhe e te folurit ne nje gjuhe qe Zoti nuk te ka dhuruar(ne kuptimin si gjuhen tende meme). Nese do te shikosh mire, kur eshte pushtuar shqiperia, qellimi i islamizmit, i katolicizmit, ortodoksizmit ishte qe te shuanin gjuhen shqipe edhe te vini ato gjuhe qe u perkiste ajo fe(katolikja, gjuhen latine"Italiane", Islamizmi gjuhen arabe, ortodoksizmi, gjuhen greke dhe ate sllave). E di qe do ti kundershtosh keto gjera, por mbaj mend se keto jane fakte reale qe qendrojne edhe nese ti i hedh poshte me nje fjale "NUk e besoj kete gje". Te lutem shikoi me more gjerat!

INDRITI

1- Vertet une te thashe per murgeshat edhe sepse une nuk besoj se ajo qe bejne eshte Biblike, por eshte nje gje qe nuk me prish pune.
    2- po te flasesh me nje qe nuk ka qene kurre myslyman mund tja mbushesh vertet mendjen me keto qe the Une besoj sepse kam pare disa gjera te temerrshme edhe kam lexuar disa gjera te temerrshme.
    Ndoshta nje pjese eshte siē thua ti qe vishen nga deshira, por nje pjese e grave nese vishen ne menyre tjeter siē i quajne ne shtetet islamike"menyre perendimore" eshte nje ē'nderim per islamin. Nuk eshte se po te them diēka qe nuk di por qe di, dhe ti nuk mund te ma hedhesh poshte kete gje.Fakti eshte se une njohe edhe burrat myslymane se sa te dhunshem jane ndaj grave te tyre(i duan te gjitha gjerat gati edhe ne pak fjale gruaja eshte vetem nje skllave burrit).per kete te thashe, sepse i njohe sepse kam qene vet myslyman edhe kam jetuar ne mes te myslymaneve(mentalitetit myslyman)!!!

me respekt i krishteri!!
    Ne radhe te pare " I krishteri " desha te te pyes , meqe ke qene musliman me perpara pse hoqe dore ???? apo mos ishte e veshtire qe ti plotesosh gjithe regullat qe kerkon islamizmi ..
    E dyta zoti eshte nji , per te gjithe katolike , musliman , ortodokse etj ,kjo eshte per te gjithe ata qe flasin sikur cdo fe ka zotin e vet , prandaj kujdes........
    Persa i perket asaj qe i krishteri tha ne fund ,per burrat muslimane , nuk ka lidhje me fene , kjo ka lidhje me mentalitetin e burrave , ne vendet arabe burrat , shumica mbase duan qe grate te bejne cte done ata , kjo ndodh edhe ne shqiperi , jo vetem muslimanet por edhe te burra te feve te tjera , kjo ndodh per arsye se shteti nuk ka shume te drejta per grate dhe nuk ju del zot shume grave ..........Megjithate nuk duhet folur me aq bindje pasi arsyeja qe femrat mbulohen ne vendet arabe nuk do te thote qe ata jane skllave te burrit , keshtu kane mendimin ata , ti sma merr mendja te kesh pare se cfare relacioni kane ato me burrat e tyre ....
    E di se u zgjata por mos u mundoni te ulni fene e tjetrit me budallalleqe te kota , pa pasur dijeni per rregullat e tyre ....... Nuk eshte bukur...........
    Shen albani me fal po ke nevoje te lexosh me shume se ke aq pak dijeni sa nuk te shkon mendja........

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Shen albani mos ta degjoje kush qe gjuha shqipe eshte me e vjeter se arabishtja se le nam ..........Ok ?????
    Edhe Abrahami (ose ibrahimi ne fene muslimane ) sic the ne fillim dhe djali i tyre nuk ka qene jahudi pasi ne ate kohe nuk ka pase te tilla fe , feja filloi me vone , dhe meqe ra fjala , Abrahami sic thua ti ishte nje i derguar i Allahut ( qe eshte nje , zoti i te gjitheve )..........

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    quote nga i krishteri
    "1- E mora me mend qe je nje student ne arabi sepse ne kete forum marrin pjese vetem myslymanet qe jane me studime ne arabi.""""
    ahahhahaaahhahahahhahahahhahhaha
    njesh je i krishter, se nga i gjen ca gjera more mos ti ka frymezuar krishti ne vesh se pastaj edhe une ne arabi do jem edhe mbase se di phhhh

quote:
    " 4- Ne pergjithese myslymanet jane te dhunshem dhe kete mos e moho sepse eshte realiteti pastaj eshte e kote qe thoni se islami eshte fe e paqes kur shikojme keto gjera qe behen nga arabet.""

ca shef ti more eee shif more plasi syte ca po bejne amerikanet ne irak dhe pastaj hec e fol ketu
    na tregon ca po bejne arabet po se ke provuar te te vije bomba ne shpi per kafe dhe te te vrasi tere ata qe ke pas afer do ta shofesh ca do te thote po eshte e lehte te flasesh kur e ke barkun plot

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    quote nga iliria e para
    "Cka eshte ai qe preferon gjuhen e te huajit para gjuhes se memes?
    Ju mund ti quani ata si te doni per mue kan vecse nje emer, tradhtare.
    Une i respektoj gjuhet tjera , bile eshte e mire te njofish shume gjuhe porte perbuzesh gjuhen tende,skam fjale."

more kush te tha ty qe perbuzkemi gjuhen tone ne eeee
    si shpifni keshtu si pa gje te keq njehere more
    nese ndonje llaf e kthejme ne arabisht eshte vetem e vetem se mund te jete konteksti me i paster ashtu
    sic mund ta themi ndonje fjale ne anglisht te cilen s'mund ta themi tamam fare ne shqip ku eshte tradhetia ketu une se marr vesh

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Biblioteka e Ptolomeut nė Aleksandri
    Nga forum126 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 00:16
  2. Kush ėshtė Allahu?
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 18:23
  3. Pse myslymanėt e Shqipėrisė nuk falen me gjuhėn amtare?!
    Nga Lexuesja nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 03-02-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •