peshkimi eshte nje sport terheqes dhe i mire per te kaluar kohen , sidomos tani qe nuk punpojme pothuajse fare ;
une peshkoj ne menyren me te thjeshte ;
pergatis nje cope buke me djath dhe me miell peshku dhe e lidh me shume grepa dhe e hedh pal larg nga bregu , dhe kjo menyre ka sukses dhe pothuajse cdo here qe shkoj do e zej nonje ;
peshkoj edhe me kallam me krimba ose edhe me buke , po kjo menyre nuk ka gjithmione sukses , do edhe durim ;
llojet e peshkut nuk i njoh , ose i njoh me emra te huaj , pasi kjo eshte per te ardhur keq sepse nuk jetojme ne atdheun tone;
kam pewshkuar edhe fil te trashe ku ne cdo 1 meter kishte filla te tjera 1 meter ku kishte nje grep dhe keshtu i binte qe te filli i gjate mund te kishte deri ne 150 grepa dhe u vinim sardele ose kallamar si karem , dhe ne 5 a 6 fije me nga 150 grepa secila i kapnim te pakten 5 a 6 arka peshq , dhe nje here nje peshk i madh i kuq kish kullufitur nje pesh 1 kilesh qe e kishte kapur grepin tone , pra peshku 30 -40 kilesh kishte ne bark peshkun e vogel qe e kishte zene grepi ,
kjo eshte shans ne peshkim ;
kam degjuar edhe menyra te tjera peshkimi , me nje lloj bime e cila i trullos peshqit dhe i ncjer ne siperfaqe ;
edhe me prozhektore peshkohet por si nuk e di . kush e di le te na thote ;
kur ishim te vegjel kapnim peshk kuyr fryhej ne pranvere lumi osum dhe sillte gjithe peshkun nga siper ; dhe peshkonim me rjeta ;
Krijoni Kontakt