Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16

Tema: Burimi...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Lexo librin e Hebrejve, Biblen, Kuranin, analizo emrat ngjarjet
    etj. Do te shifesh se jane kopje. All-llahu nuk zbret nje kopje te nje libri nga me par. keto libra jane imagjinate.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040

Re: Burimi...

Postuar mė parė nga iliria e para
    Uji i lumit eshte me i paster ne burim.
    Shume ne kete forum i keni hike burimit dhe jeni ne ujra te turbullta.

Mundohuni te ktheheni tek burimi.
    A ke ndonje propozim konkret apo thua ashtu kot?

Nese ke ndonje ide konkrete, te perpunuar, qe tejkalon fuqine e fjales se Zotit ne Kuran apo Bibel, te lutem thuaje! Na ndrit mendjen, na udhezo, na largo nga te keqijat dhe mekatet!

Me tri fjali na e the te verteten! E nise, urdhero beje nje punim shkencor apo ese filozofike, shkruaje nje Bibel apo Kuran te ri. Urdhero! Ti e merr guximin ta thuash "te verteten e madhe" qe askush nuk e ka ditur ndaj mos u kurse! Me padurim presim te na udhezosh!

p.s. Zakonisht te gjitha temat i hap me tri fjali qe nuk e rrumbullakesojne idene sepse ideja gjithmone eshte e manget, e ceket...

p.p.s. Trego si t'i kthehemi konkretisht burimit? Hajt ta shohim, vec mos te jene tri fjali me gabime drejtshkrimore serish.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 07-05-2003 mė 18:03

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Une nuk jam njeri i madh qe te shkruaj as Bibel e as Kuran.
    per drejteshkrim me fal se nuk jam shkrimtar as gazetar e as redaktor i ndonje redaksie. Shqip ne shkolle kurr nuk kam mesuar.
    Ti qe qenke kaq i ashper ne fjale e din se kush na i sjedhi krishterizmin e muslimanizmin?
    Ndoshta se bashku me ndihmen tende dhe te tjerve e gjejme burimin?
    Nuk e di se cfar profesioni ke e as ne cilin vend jeton por me dukesh i ashper sikur te ishe nxenes i ndonje mejtepe?

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Iliria e para,

Nuk jam nxenes i asnje mejtepi, e sa per informim, kam shkolle per informatike dhe mirrem me teknologji satelitore.

Njohja e gjuhes shqipe eshte nje menyre e shprehjes se patriotizmit. Nese e ndien veten aq patriot, mesoje se pari gjuhen tende. Per ta njohur gjuhen shqipe nuk te nevojitet te jesh shkrimtar apo gazetar, mjafton dashuria ndaj gjuhes se kombit tend.

Une shprehem mjaft neutral dhe me maturi, ndersa ty kjo te mungon. Te mungon edhe dituria, edhe kultura e te shprehurit, edhe njohja e gjuhes shqipe. Por nuk te mungon arroganca dhe nencmimet qe i ben ekskluzivisht kunder pjesetareve te fese islame.

Nuk e kam sjellur une as krishterizmin as islamizmin (jo muslimanizmin, gabimisht shprehesh). Eshte nje fakt historik se ne jemi aty ku jemi, me ato religjione qe i kemi. Nuk jemi te vetmit ne bote, pa marre parasysh se a i kemi zgjedhur apo dikush na ka imponuar religjionin.

Qellimi yne duhet te jete qe te mos krijojme ndasi. Toleranca nderfetare mes shqiptareve ka ekzistuar me shekuj, kurre nuk ka pasur ndonje konflikt ndermjet shqiptareve te konfesioneve te ndryshme. Ndersa, ti (dhe jo vetem ti) po e shfrytezoni hapesiren e ketij forumi pikerisht per t'i krijuar ato percarje qe jane te demshme per kombin tone.

Perkatesia fetare eshte e drejte e cdo individi, per kete ekzistojne edhe konventat nderkombetare te aprovuara nga Kombet e Bashkuara. Nuk jemi njerez barbare qe te vish ti te na civilizosh. Nuk jemi ne mes te xhungles, jemi njerez poaq europiane e bashkekohore sa e mban veten edhe ti.

Kur te japesh ndonje propozim qe t'i kthehesh burimit, atehere mos hezito te na spjegosh domethenien e atyre fjaleve. Mos hedh 2-3 fjale kot sa per te nxitur diskutime kot pa kurrfare vlere per t'i lexuar. Nese e di si eshte burimi, na sqaro qe ta dijme e pastaj ta zgjedhim. Nese mendon t'i kthehemi paganizmit, kete pune harroje, nuk e pranojne as fetaret e as ateistet. Eshte nje gje qe eshte tretur ne histori.

Sot ne bote dominojne vetem disa religjione, secila me plusat e minusat e vet. E drejte e cdo individi eshte te zgjedhe ate qe i peshtatet me teper. Nese e ndien veten shqiptar, nese je per bashkim kombetar, nese i shikon interesat e kombit, atehere shiko mundesite si mund t'i ndihmosh ketij kombi.

Me ligjeratat e tua te perbera nga 3 fjali te perpiluara keq, asgje nuk je duke i kontribuar ceshtjes kombetare. Mesohu cka eshte respekti dhe toleranca. Mesohu ta duash vellaun shqiptar edhe nese kthehet kah Kibla. Ne luften e Kosoves, askush nuk ka shikuar kush eshte i krishtere e kush eshte musliman. Ata qe kane qene patriote te vertete kane luftuar kunder okupatorit. Edhe shqiptaret katolike (pra te krishtere) kane luftuar kunder serbit ortokoks (te krishtere prape). Pra, primare ka qene uniteti kombetar. Ti dhe disa sikur ti i harrojne keto prioritete, mirreni me provokime qe i gjeni neper broshura te ndryshme antiislamike qe shperndahen falas nga misionare qe jane ne misione te dyshimta ne Kosove dhe Shqiperi.

Nese e ndien veten kompetent ta kritikosh Kuranin, atehere njehere lexoje. Nese e ndien veten kompetent ta kritikish Islamin, atehere studjoje nga te gjitha aspektet e mos plaso ketu vetem nga 3 fjali. Pa e kuptuar religjionin si teresi, nuk mund t'i kuptosh as aspektet e saja te vecanta. Prandaj, kur nuk e njeh nje religjion - mos e kritiko. Une nuk e njoh krishterizmin ne detaje, vetem ne pika te pergjithshme. Ndaj ASNJE fjale te vetme nuk e kam shkruar kunder krishterizmit. Une nuk i kritikoj as ateistet, sepse ateist kam qene edhe vete. Por une, I RESPEKTOJ te gjithe shqiptaret, pa marre parasysh se ciles fe i perkasin.

Nese ke dituri te ceket per cilindo religjion, se paku mos shkruaj dhe mos e ben publike shkallen e injorances tende.

Me respekt per te gjithe shqiptaret, kudo qofshin, cfaredo religjioni te kene nga Tahoxi

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Rrethanat e kan bere qe skam pas mundesi te mesoj shqip. As qe kam lindur atje ne trevat shqiptare, por i due pa mase.
    Une nuk kritikoj direkt Kuranin por njerzit qe duan te ju impomojne te tjereve dicka qe sa eshte e vertete per ta aq eshte apsurde per tjeret. Une e di qe bej gabime ne te shkruar e as gjitha fjalet ne shqip nuk i njof dhe per kete nga nje here edhe fjalite ndoshta jane pakez te " cuditeshme" ,por cka te bej?
    Do te permirsohem. Por eshte interesante qe te tjerve nuk ju ben keso kritikash per gabime drejtshkrimi?! bile edhe une verej keso gabimesh.
    Tash ti dy fjale per fene. Nuk jam fetar por besoj se ka fuqi mbinatyrore, quaje si te duash. E ti qe je aq njeri intelektual ateher me sqaro emrat qe paraqiten ne Bibel dhe Kuran?
    Sa per burim do te doja qe te gjith shqiptaret ta kene nje fe, ate te Zotit dhe ashtu te quhet. Ne me par ishim pagan( qe me pelqen me shume se keto tjerat) atehere u beme te krishtere e me vone nje pjese e madhe musliman, pastaj komunist dhe perseri musliman dhe te krishter.Ne ate kohe as nuk ishim njerz te edukuar ( kah shkolla po mendoj), as nuk i muarem keto fe me ndonje referendum ne menyre te vetvendosjes por i muarem se na i imponuan okupatoret shekullor, dmth me dhune.
    Ne tashti grindemi per interesa te okupatorve qe i kishim dhe ofendojme njeri tjetrin!
    Mue kjo me pengon. Me pengon agresiviteti i disa njerzve qe e quajne veten musliman dhe duan te "shkelin" te tjeret.me pengon qe asnjeheri nuk flasin per mjerimin, diktaturat, dhe luftrat qe behen ne keto shtete qe quhen muslimane.Te gjithe eshajne perendimin kurse 90% jan vendosur ne perendim. Dmth nese don qe te besojne te tjeret atehere ij edhe vetkritik edhe kritik.
    Shendet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 09-05-2003 mė 16:40

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Postuar mė parė nga iliria e para
    Sa per burim do te doja qe te gjith shqiptaret ta kene nje fe, ate te Zotit dhe ashtu te quhet.
    Na spjego kete religjion detajisht.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. A ndodhet ndonje ketu nga Zagoria?
    Nga McBlind nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1520
    Postimi i Fundit: 10-07-2009, 15:30
  2. Burimi i hapur kundrejt soft. komercial
    Nga Uke Topalli nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-03-2007, 13:35
  3. Kulcedra me dy koka dhe burimi i ujit
    Nga sn0m nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-03-2003, 15:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •