Une e di se ē'fare eshte wahabizmi, ose te pakten ajo qe definizohet si e tille.
Wahabitet, jane nje sekt i themeluar aty nga fundi I shekullit XVIII, nga Mohamad ibn Abd al-Wahab Ne Arabine Saudite jane ne qeveri qe nga 1934, jane per nje jete qe duhet ndjekur vetem me mesimet e Kuranit dhe Sunah, pasi ē’do rruge tjeter nuk eshte e denje per nje jete te devotsheme. Jane promotoret e nje lufte te pergjithshme ( Jihad )kunder te “pabeseve”, te nje mendje me Alqaeden.!
Qe ti ke fene tende une kete e di, pasi nuk jam ketu te flas per fene asnjeriut, por thjesht meqenese me thirre ne debat, ty si tu duk ajo puna e atij " wahabistit" me avatarin e Gjergj Kastriotit, pasi ti thua qe nuk eshte aq e rendesishme figura e tij ( Gergjit ), pra ky ekstremisti qe vetdeklarohet edhe wahabist edhe kamikacer, nuk te duket pak e dyshimte?
Por ja qe ti kishe per te me thene mua diēka dhe ketij ekstremistit wahabito-kamikacer...!
Mire bere qe me the ē'kishe , por thuaji dhe atij, pasi une vetem guzova te flas per wahabet dhe asgje tjeter, kurse ky vetquhet kamikazer-wahabit, por qe ve edhe figuren e Skenderbeut, kjo e fundit nuk perputhet me mendimin tend, ndersa te tjerat ..., nuk i di, tani te takon ty.
Pershendetje dhe gezuar festen tende Arpos.
Krijoni Kontakt