Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 70
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Shiko ti arbreshniko, mos um kallxo ti mu per fejen time se je shum i vockel, ti mund te me tregosh vetem per fene tende. Muhammed AbdulWehabi ka qen nje dijetar i madh, dhe ka bo perpjekje te medha per t'ia heq ato risi qe paten hy ne Islam, per ta rikthyer Islamin burimor, dhe kjo armiqeve te Islamit nuk i ka konvenu normal, dhe kan fillu te shpikin per kete dijetar te madh, bile edhe tja mveshin "nje sekt me emrin vehabi". Mu me vjen keq qe disa musliman kan ra pre e ktyre propagandave dhe shpivjeve te armiqve te Islamit.

E keta me pantolla te shkurtera, e me mjekrra zanzi ca jane, sepse dallojne prej praktikanteve tjere muslimane?

Dhe, cfare risish paskan hy ne fene islame kur une gjate gjithe kohes po lexoj, qe feja muslimane nuk ka ndryshu kurre dhe bile mbrohet me fanatizem nga ajo qe kam lexu ketu se, libri i islamit kurani, eshte i vetmi qe nuk ka ndryshu, e tash po del se ai wahabi paska mendu te kunderten. Cila bre eshte e verteta?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 05-12-2008 më 09:28

Shiko ti arbreshniko, mos um kallxo ti mu per fejen time se je shum i vockel, ti mund te me tregosh vetem per fene tende. Muhammed AbdulWehabi ka qen nje dijetar i madh, dhe ka bo perpjekje te medha per t'ia heq ato risi qe paten hy ne Islam, per ta rikthyer Islamin burimor, dhe kjo armiqeve te Islamit nuk i ka konvenu normal, dhe kan fillu te shpikin per kete dijetar te madh, bile edhe tja mveshin "nje sekt me emrin vehabi". Mu me vjen keq qe disa musliman kan ra pre e ktyre propagandave dhe shpivjeve te armiqve te Islamit.
    Me vjen keq te te zhgenjej, por nuk jam aq i vogel as per moshe dhe as per shtat..., megjithe se nuk jemi duke bere gara as gjatesie dhe as thinjash...!
    Fakti qe ti vete e pranon qe eshte nje dijetar por qe duke dashur te perjashtoje disa rryma te reja, qe ti i quan risi, por qe kjo gje behet jo nepermjet menyrave demokratike..., por me nderhyrje te rende, duke u shpalosur nga ekstremistet si e vetmja rruge e drejte per te shkuar ne Islamin e vertete.
    Fatkeqesisht kjo gje nuk kuptohet keshtu nga te gjithe muslimanet e botes arabe, pasi po te numerojme te gjithe pa perjashtim, jami nje çik larg..., vete ne disa vende te rendesishme si Siria dhe Iraku, po keshtu ne Egjipt, Palestine etj, i kane deklaruar me kohe si grupime ekstremiste, ku mbahen larg nga qarqet qeveritare, pasi po te shtinin ne dore qeverite e atyre vendeve, do te sillnin pasoja katastrofale, pasi ky grup ekstremist, wahabitet, kerkon nje "pastrim" te tipit ekstrem, pra i bie qe te shdukin miliona njerez, ne rradhet e arabeve, mendo ti sa do te donin te zhduknin me ate " purgim-pastrim", ne boten muslimane...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ju talebanet qe mendoni se feja duhet te jet burimore dhe ashtu si ka qene ne kohen e Muhamedit, pra duhet te heqni dore nga interneti, telefonat, TV, etj. Duhet te ktheheni te jetoni ne shpella. Nuk ka te bejsh selekcionime. Ose je per per shpellen, ose je per perparim.

Keta talebanet, siç jane edhe 7-8 te forumit, keta nuk dine rruge tjeter perveç dhunes, per ti arritur qellimet qe kan.
    Forza Taleban!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

përjashtuar për [.] qefi Maska e carbondcd
    Anëtarësuar
    30-11-2007
    Vendndodhja
    n'Mal
    Postime
    161

Talking

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Ju talebanet qe mendoni se feja duhet te jet burimore dhe ashtu si ka qene ne kohen e Muhamedit, pra duhet te heqni dore nga interneti, telefonat, TV, etj. Duhet te ktheheni te jetoni ne shpella. Nuk ka te bejsh selekcionime. Ose je per per shpellen, ose je per perparim.

Keta talebanet, siç jane edhe 7-8 te forumit, keta nuk dine rruge tjeter perveç dhunes, per ti arritur qellimet qe kan.
    Forza Taleban!

700-800 nforum edhe milona neper trojee

Im proud to be of them

Shqipe4ever & Taleban4ever

Ka ndokush qe osht kunder meje

Citim Postuar më parë nga carbondcd Lexo Postimin

Im proud to be of them

Ti talebano perpara akoma qe te flasesh e te krenohesh me to fjalet e tua, hiqe nje here ate figuren e Gjergj Katriotit, pasi eshte ne kontrast me fytyren tende talebane!
    Kur ta kesh hequr, te jap pergjigje!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Im proud to be of them

pash buken kallxom qi je kon tu ba hajgare n'ket postim.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Im proud to be of them

Ti talebano perpara akoma qe te flasesh e te krenohesh me ato fjalet e tua, hiqe nje here ate figuren e Gjergj Katriotit, pasi eshte ne kontrast me fytyren tende talebane!
    Kur ta kesh hequr, te jap pergjigje!

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Jo une s kam gje kunder teje se Zykloni B te pret por perpara kesaj hiq ate foton qe ke tek avatari sepse ben kontrast si mesdita me mesnaten.

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin

Dhe, cfare risish paskan hy ne fene islame kur une gjate gjithe kohes po lexoj, qe feja muslimane nuk ka ndryshu kurre dhe bile mbrohet me fanatizem nga ajo qe kam lexu ketu se, libri i islamit kurani, eshte i vetmi qe nuk ka ndryshu, e tash po del se ai wahabi paska mendu te kunderten. Cila bre eshte e verteta?
    Pak histori mbi nje nga fete me te rendesishme monoteiste dhe nga me te madhate per numer.
    Islam ka dy lloje konfesionesh kryesore;
    Synitet , qe jane edhe numri me i madh I besimtareve ne bote…
    Shiitet , qe quhen ndryshe “partia e Aliut”, kalifit te katert, nipit te profetit Muhamet.
    Pas ketyre dy rrymave kryesore, te gjitha ato qe vijojne jane te quajtura ( nga vete muslimanet e siperpermendur ) si skizmatike, pra ata qe kane devijuar…, disa prej ketyre poshte kane themeluar edhe sekte eretike dhe te rrezikshme duke devijuar nga mesimet e Kuranit,te tille jane;
    1- Balikitet, ose ata qe ndjekin mesimet e Balik Abdallah al Firuz.
    2- Druzet, ose pasuesit e te gjashtit kalif al Hakim, pas vdekjes se tij Muhammad Darazi themeloi ne Egjipt me 1021 kete sekt te hakimiteve ose ndryshe te njohur me emrin druzet.Gjenden perveç se ne Egjipt edhe ne Siri, Palestine, Liban, etj.
    3- Jazidet, marrin kete emertim nga Yazid, eshte ky qe vrau edhe Imam Husain, nipin e Aliut. Jane nje perzjerje e judaizmit, krishterimit dhe islamizmit. Jetojne ne Kurdistan dhe ne Kaukaz.
    4- Ibaditet, ndjekesit e Abdallan Ibn al Ibadi, nuk pranojne te vrasin njerez edhe pse jane heretike, ky sekt nendarje e muslimanizmit, mendohet te kete krijimin nga fundi i shekullit VII.
    5- Kharijitet, ose ndryshe “ te larguarit”, jane nje nendarje e alawuiteve, jane nje nga sektet me te rrezikshme, jane keta qe edhe sot kerkojne te behet nje Jihad universal per te pushtuar krishterimin
    6- Mutazilitet, kane lindur aty nga fundi i shek VIII, por qe ngritjen e gjeti me perqafimin e ketij lloji mesimi teologjik musliman, nga kalifi Abbazidi ne shek IX.
    7- Wahabitet, jane nje sekt i themeluar aty nga fundi I shekullit XVIII, nga Mohamad ibn Abd al-Wahab Ne Arabine Saudite jane ne qeveri qe nga 1934, jane per nje jete qe duhet ndjekur vetem me mesimet e Kuranit dhe Sunah, pasi ç’do rruge tjeter nuk eshte e denje per nje te devotshem. Jane promotoret e nje lufte te pergjithshme ( Jihad )kunder te “pabeseve”, te nje mendje me Alqaeden.!
    8- Hashemiti,jane pasuesit direkt ( ne gjenealogji ) te profetit Muhamet, ata jane te larguar nga Meka prej wahabiteve ( keta te fundit I’a arriten kesaj me ndihmen e englezeve ), mbreti I Jordanise Abdallah II, eshte I dyzeteedyti ( 42’ ) pasardhes direkt I profetit Muhamet.
    9- Hashishin , jane ai sekt qe emertohen keshtu pasi konsumojne drogen e njohur ashish o ashash, keta quhen ndryshe e “vrasesit”, pasi jane pothuajse gjithnje pas ç’do atentati neper xhamite dhe pikerisht ne ditet e premte, kur gjinden plote me besimtare, jane themluar ne 1090.
    10- Zaiditet, pasues te Zain Ibn Li, jane te konsideruar si jomuslimane nga pjesa me e madhe e besimtareve, keta bashke me alawuitet dhe druzet. Ne Jemenin e Veriut jane religjoni zyrtar , pastaj jetojne te pakten nja gjashte milion njerez te tjere.
    11- Isamilitet, jane themeluar aty nga viti 765, pak perpara vdekjes se Jafar al Saddik, kur ky emeroi si pasues Musa al Kazim dhe jo djalin e tij te madh Ismailin. Jetojne ne Siri, Liban, Indi, Pakistan, Izrael. Nga keta vijne edhe skizmatiket Druzet, Nizaritet dhe Mustalianet, po keshtu edhe Karmatet dhe Fatimidet, por qe ndryshe keta te fundit, considerohen sot si grupe politiko-eshtarake.
    12- Karmatet , jane pasuesit e Hamdan Qarmat, ku ne vitin 899’ themeluan shtetin e vogel te Bahrejnit, po keshtu sulmuan me 930’ dhe e mbajten deri me 1077.
    13- Fatimidet, jane pasuesit e nipit te Ismailit, qe ishte pasardhes direkt te vajzes se profetit Muhamet, Fatimes. Me 969’ thmelojne nje Kalifat ne Egjipt qe duron deri me 1171.
    14- Nizaritet, jane pasuesit e Nizar, djalit te madh te kalifit te tete Fatimid, al Mustanzir qe vdiq me 1094.
    15- Musta’lienet, jane pasues te djalit te Mustanzir, al Must’ Li ( vdekur me 1101 ), jetojne sot ne Indi.
    16- Dymbedhjetet ose Imamitet, jane ata qe pasojne Muhamad al Mandi, qe u zhduk ne moshe te mitur ne 874’, por qe mendohet qe nuk ka vdekur, keta e therrasin Zihib al Zaman, ku e presin te rikthehet si Mahdi, per te rikthyer edhe rregullin mbi toke.
    17- Nuzairitet ose Alawuitet,themeluar nga Muhammad Ibn Nussair al Namiri aty nga shek.IX. Pjesa me e madhe e ketyre sot jeton ne very-perendim te Sirise dhe ne Libi ne qytetin e Tripolit.
    18- Mahdiyanet, jane themeluar nga shekulli XIX, nga Muhammad Ahmad Ibn Abdallah ( vdekur me 1825), ky I vetquajt Mahdi I profetit, keshtu beri thirrje per bashkimin e te gjithe Islamit dhe per nje lufte fetare ( Jihad ), kunder te pafeve. Sot jetojne ne Sudan.
    19- Sanusianet, jane pasuesit e Sidi Muhamad al Sanousi ( vdekur me 1859 ) dhe e drejtuar prej vete ketij, ku me 1918 e pasoi nipi i tij Muhammad Idriz, qe nga 1951 deri me 1969 ishte mbreti i Libise.
    20- Ahmadidet, pasues te Mirza Ghulam Ahmad ( vdekur me 1908 ), themeluar ne Indi. Ata deklarojne se jane Mahdi te muslimaneve, Mesia e te krishtereve dhe Avatar I Krishna-s. sot jetojne ne Indi, Pakistan, Malaizi, Iran, Egjipt, Arabi.
    21- Ahl-I-Haqq, jane themeluar aty nga shekulli i XV nga sulltani Sihaq, jane komunitete qe kryesisht jetojne ne zonat rurale dhe me agrikulturen si baze, gjinden me shumice ne Azerbajxhan dhe ne zonat e kurdeve.
    22- Shaikizmi, eshte nje sekt i themelur nga Ahmal al Asa ( vdekur me 1826 ).
    23- Babizmi, themluar nga fundi I shekullit XIX nga Sajed al Muhamad al Shirazi ( i pushkatuar me 1885 ), pasi qe ky u vetquajt “bab”, ose “ ai qe Zoti do te manifestoje ( shfaqe )”.
    24- Bahaizmi, themeluar nga Mirza Husein al Nuri,ndryshe I quajtur Baha Allah ( vdekur me 1892 ), ky deklaroi qe ishte ai qe edhe bab kishte parathene per ardhjen e tij. Me 1921 ky sekt mori nje zhvillim te madh ne numer, nga djali I ketij Abaz Efendi ( ndryshe I quajtur Abd al Baha, vdekur me 1921 ), pastaj nga Shoghi Efendi ( vdekur me 1951 ). Sot pjesa me e madhe e tyre jeton ne Izrael dhe Iran. Jane nje sekt shume paqesor, ku mbrojne te drejtat e njeriut.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Gostivar, un kur jom kon te hoxha, ai mka msu qe osht ni Islam, nuk um ka thon : jan dy lloj Islame, nje eshte tradicional e nje eshte ç'tradicional, un e kam msuar nje Islam, dhe ku do qe te lexojsh ne libra per fen Islame, ata shkruajn per nje Islam dhe nuk bejn dallime te Islamit sikur qe ka be ky xhabiri.
    Un nuk deshta ta komentoj kete ngjarje sepse ne nuk e dim se kush eshte fajtori ktu, ne ne fakt bazohemi vetem ne fjalet e xhabirit, kur ky as vet nuk e ditka perqka e kan rreh, tash po ti pyesim ata qe e kan rreh ata do japin arsye tjeter.
    Ndoshta fajtor eshte ky vet xhabiri ? kush edi
    Prandaj mos u ngutni te jepni gjykime pa e dit ngjarjen ne te vertet qfar ka qen puna aty.

ajt met mira niher
    cfar islami tka msu at islamin qe osht me bomba a ?
    We are all Aliens

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Gjenocidi kundër shqiptarëve
    Nga Fjala e drejte në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2004, 07:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •