Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    keto dite isha ne Gjinokaster ne zonen ku shtrihet quteti i vjeter i quajtur nga akeologet ANTIGONEA banoret e zones nuk pranonin ta quanin keshtu.Ata thoshin qe te paret e tyre e kane quajtur JEREMA jo ANTIGONEA.Mbasi u ktheva ne Tirane me ane te nje miku takova nje profesor te hartografise dhe e pyeta ne dinte gje per kete pune.Me tha qe profesori i tyre qe ishte marre me hartat e vjetra e vendoste kete qytet (ANTIGONENE) ne ane te lumit te SHUSHICES ne zonen e Vlores mbasi kishte studjuar shume harta te vjetra, ndersa ketu ku tani gjendet qyteti i quajtur Antigone ai vendoste JERMEN dhe per kete ka kembgnulur dhe te arkeologjia pore se kane degjuar.Me beri pershtypje se si mund te emertohet nje qytet i vjeter nga akeologet pa pyetur hartografet
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Gjergan, kjo eshte nje informate shume e rendesishme per mendimin tim, e cila sic kam menduar me pare, e vendos Shushicen si lumin Lethe dhe Hermesin si nderlidhes te dy boteve.

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Javan nuk e kam takuar personalisht ate profesorin qe ka bere kete studim kur ta takoj mun te jem me konkret
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Gjergjan kam nje liber te cilen e kam dhurat nga Aisberg pikrisht argumenton keto fakte per qytetin e Jermes me fakte arkeologjike.
    Qe une dyshoj se eshte vendlindja e Gaermit=Cadmi .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 21-06-2009 mė 17:31

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Falemderit. Do te jete interesante. Tani per tani kemi nje nje transpozim te Jermes dhe nje tjeter te Akerontit te cilat nuk kane kuptim.

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Gjergjan kam nje liber te cilen e kam dhurat nga Aisberg pikrisht argumenton keto fakte per qytetin e Jermes me fakte arkeologjike.
    Qe une dyshoj se eshte vendlindja e Gaermit=Cadmi .
    Gashi mundet te jete keshtu por duke mos qene i bindur ne ate qe them druhem mos bej ndonje gabiml.Mesa di me zonen Vlores midis fshatrave te Cepratit Trevllazerit e Risilise pleqte tregojne nje legjende se diku aty rrotull gjendet nje qytet i groposur nen dhe. Nje nga toponimet per te cilat pretendohet eshte QAFA E PORTES per nje qafe midis dy kodrave.Per kete qytez legjenda thote qe pas nje mallkimi qyteza eshte zhytur ne dhe sic mund te zhytet nje anije ne uje.Gjithashtu dikur afer fshatit Llakatund duke shkuar ne drejtim te veriut te fshatit ne majen e nje kodre ne kohen e monizmit eshte zbuluar nje ndertim me gure aq te medhej sa jane dashur traktore me zinxhir qe ta shkaterrojne duke i terhequr me kavo. Me urdher te drejtuesve te Tiranes kuptohet. Kjo eshte e verifikueshme nga kushdo qe deshiron ta verifikoje.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Gashi mundet te jete keshtu por duke mos qene i bindur ne ate qe them druhem mos bej ndonje gabiml.Mesa di me zonen Vlores midis fshatrave te Cepratit Trevllazerit e Risilise pleqte tregojne nje legjende se diku aty rrotull gjendet nje qytet i groposur nen dhe. Nje nga toponimet per te cilat pretendohet eshte QAFA E PORTES per nje qafe midis dy kodrave.Per kete qytez legjenda thote qe pas nje mallkimi qyteza eshte zhytur ne dhe sic mund te zhytet nje anije ne uje.Gjithashtu dikur afer fshatit Llakatund duke shkuar ne drejtim te veriut te fshatit ne majen e nje kodre ne kohen e monizmit eshte zbuluar nje ndertim me gure aq te medhej sa jane dashur traktore me zinxhir qe ta shkaterrojne duke i terhequr me kavo. Me urdher te drejtuesve te Tiranes kuptohet. Kjo eshte e verifikueshme nga kushdo qe deshiron ta verifikoje.
    C u bene guret? i ke fotografuar?
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Dhe un kam degjuar per kete legjende!!

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Do mundet dikush ne forum te me korigjoje dhe te me shpjegoje kuptimin e emrit ANTIGONE .Per mendimin tim mesa kuptoj nga greqishtja ka kete kuptim ANTI-KUNDRA GONE-KEND.Ky emertim per mendimin tim duhet te jete vene nga ndonje udhetar ose historjan grek por nuk eshte emri origjinal i qytetit, tjeter duhet te jete.Per ta gjetur duhet te kuptojme kush eshte (GONEJA) kendi ne te(ANTI) kundert te te cilit gjendet qyteti buze lumit LETHE

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Riretushimi i historisė
    Nga erzeni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-11-2011, 17:34
  2. Izraeli
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 19-11-2010, 16:22
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Librat e historisė sė Kosovės heqin mitet kombėtare
    Nga iliria e para nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 14:57
  5. Ndodhitė nė Maqedoni
    Nga babadimri nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1075
    Postimi i Fundit: 16-10-2007, 12:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •