Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 120
    Skemat jane standarte dhe nuk po kuptoj cfare po kerkon ti, ne power unit dihet qe bashkimi i fijes se zeze dhe jeshile startojne bllokun e ushqimit me pas nga ky bllok ushqimi dalin plot 5 tensione te ndryshme te cilat ushqejne motherboardin te cilat jane +5, -5, +12, -12, +3.3 volt.

Nese kerkon lidhjen e start dhe restart nga konektori kryesor qe hyn ne motherboard atehere mjafton te gjesh inicialet JBC1 ne cdo tip motherboardi dhe ke gjetur jamperin e startit, dhe kerko per restartin inicialet JBC2 dhe ja ku gjete edhe jamperin e ristartit te mikroprocesorit ose sic quhet ndryshe reset system.

Dito.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    118

virtual memory pas screen saver.

Pershendes forumistat. Kisha nje pyetje per ekspertet. E le kompjuterin pa punuar per nje kohe le te them 1 ore dhe automatikisht aktivizohet aty screensaver. Kur tentoj pastaj te hap kompjuterin me del mesazhi qe kam bashkengjitur.
    Kompjuteri eshte 40 G HD 2.8 GHz 512 Mb Ram
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    118
    E bera ate qe thoshte Dardani8 dhe perseri e njejta gje.
    Persa i perket keshilles Edspace HD ka rreth 4 Gb hapesire nga 40 . Dhe per antivirus kam nje te lehte Nod32. Po keshtu e shumta mund te le 2-3 faqe interneti te hapura po jo ne download, upload etj. Dhe fakti eshte qe kjo gje vazhdon. Po provoj te liroj ca HD.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Shiko se mos ke shërbime ose programe të tjerë në punë në çastin që ti nuk e përdor kompjuterin. Menjëherë pasi të heqësh ruajtësin e ekranit (screensaver) duhet të shikosh cilët program janë duke punuar. Programet e hapur mund t'i shikosh tek menaxheri i detyrave.

Kliko me butonin e djathtë mbi orën dhe zgjidh Menaxheri i Detyrave për ta hapur. Hap tabelën e proceseve dhe renditi sipas kolonës CPU ose kujtesës. Programet që përdorin më shumë procesorin dhe kujtesën janë ata që mund të shkaktojnë problemin e kujtesës virtuale.

Tek menaxheri i detyrave është dhe tabela Cilësia e Funksionimit (Performance) e cila tregon madhësinë e kujtesës virtuale, si dhe historikun e punës së procesorit dhe madhësinë e kujtesës. Sa është madhësia e PF në çastin që hiqet ruajtësi i ekranit? Shiko grafikun; a ka qënë në punë procesori? Po grafiku PF virtuale çfarë tregon?

Emri:  menaxheri_i_detyrave.PNG

Shikime: 1566

Madhësia:  20.1 KB

Një tjetër shkaktar për këtë problem mund të jetë vetë ruajtësi i ekranit. Nëse ke instaluar ndonjë ruajtës me shumë grafike (video, foto, animacione), ky mund të jetë duke përdorur shumë memorje në kompjuter, duke e detyruar Windows-in të përdorë memorjen virtuale për proceset e tjerë që ke lënë hapur. Provo të vendosësh një ruajtës ekrani të thjeshtë, nga ato që vijnë bashkë me Windows-in. A vazhdon të ndodhë i njëjti problem?

Provo të mbyllësh të gjithë programet para se të largohesh nga kompjuteri. A ndodh përsëri problemi? Të ndodh gjithnjë ky problem, apo vetëm në disa raste?

Shkaktari i fundit që më vjen në mendje është hard disku. Kompjuteri yt mund të jetë konfiguruar që hard disku të çaktivizohet nëse nuk e përdor kompjuterin për një kohë të gjatë (30-60 minuta). Në çastin që hiqet ruajtësi i ekranit, Windows-i mundohet të ngarkojë memorjen virtuale nga hard disku, por hard diskut mund t'i duhet pak kohë për t'u aktivizuar. Për shkak të kësaj vonese të vogël, Windows mund të kujtojë se kujtesa virtual ka probleme. Nëse është ky shkaktari i problemit, mesazhi "virtual memory low" duhet të zhduket vetvetiu pak çaste pasi të zhduket ruajtësi i ekranit dhe të aktivizohet hard disku. A ndodh kjo?

A ndodh problemi nëse fillon ta përdorësh kompjuterin menjëherë pasi del ruajtësi i ekranit? Nëse problemi ndodh vetëm pasi ruajtësi i ekranit qëndron hapur për një kohë të gjatë, atëherë ka shumë mundësi që problemi të shkaktohet nga çaktivizimi i hard diskut.

Për të parë konfigurimin e kompjuterit në lidhje me këtë çështje, hap panelin e kontrollit dhe zgjidh Opsionet e Energjisë (Power Options). Në dritaren që do hapet, si fugura më poshtë, shiko afatin e çaktivizimit të hard diskut. Ndryshoje konfigurimin si në figurën më poshtë që hard disku të mos çaktivizohet kurrë dhe shiko se a do ndodhë prapë problemi.

Emri:  opsioneteenergjise.PNG

Shikime: 1245

Madhësia:  16.9 KB
    Edi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    118
    Faleminderit Edspace. Me sa duket problemi ishte i Harddiskut. Te opsionet e energjise zgjodha variantin Always on. Tani nuk me del me mesazhi me "virtual memory....etj etj" Sa per sqarim ky mesazh dilte kur kompjuteri rrinte per nje kohe te gjate pa prekur dhe jo per nje kohe te shkurter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    118
    Pasi hyra te Task Manager direkt pas ruajtesit te ekranit te dhenat ishin : PF Usage 613 MB kurse CPU Usage rreth 90 %

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Gëzohem që u zgjidh problemi. Hard disku mbase është pak i avashtë gjatë aktivizimit ose i thotë Windows-it që është gati kur në të vërtetë nuk është. Sido që jetë, edhe nëse e lë hard diskun të çaktivizohet, pas pak sekondash mesazhi i gabimit duhet të zhduket vetvetiu. Nuk është aq problem serioz sa duket.

Skedari i kujtesës virtuale është më i madh në krahasim me atë të kompjuterit tim, por ti ke dyfishin e memorjes (512 MB), kështu që është brënda madhësisë së rekomanduar, më pak se 1,5 herë më e madhe se RAM.

Procesori është në punë sepse po tërheq informacion nga hard disku dhe po e ngarkon atë në memorje. Arsyeja që të thashë të shikoje këto shifra ishte për të parë se mos kishte ndonjë program tjetër si antivirusët, azhurnimet, defragmentuesit e hard diskut, etj. Tani s'është nevoja të shikosh për ato sepse e kuptove që problemi është tek çaktivizimi i hard diskut.
    Edi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    118
    Faleminderit Edspace per sqarimet. Jane te vlefshme per mua.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-07-2007
    Postime
    92

Ndihmë në montimin e pjesëve të kompjuterit

Dëshiroj të hap një temë rreth montimit të pjesëve të kompjuterit hap pas hapi.
    p.sh. nëse është blerë një kompjuter me pjesë të çmontuara si bëhet montimi i tij.
    Cilat pjesë montohen së pari ?
    Ose mund të më jepni një adresë se ku mund ta gjej montimin hap pas hapi.
    Faleminderit

http://www.pc-nut.com/ - building a custom pc
    Ktu lart ke material te pergjithshem edhe te detajuar deri te slotat e motherboardit , voltazhet e pjeseve dhe detaje nga me te ndryshmet. Do te beje shume mkre nese do at perktheje ne shqip.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Rufi Osmani: Libri im do të më shkaktoj probleme
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 06-11-2007, 15:41
  3. Minoritetet me probleme psiqike
    Nga FLORIRI në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-09-2006, 21:00
  4. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •