Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 120
    100 % virus them un.
    Skruaj ne RUN : d:\autorun.inf
    Dhe permbajtjen kopjoje ktu qe te themi ca virusi ke.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    zwitzerland
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga P@R4nOi@C_LorD Lexo Postimin
    100 % virus them un.
    Skruaj ne RUN : d:\autorun.inf
    Dhe permbajtjen kopjoje ktu qe te themi ca virusi ke.

ja shikoje qfar del te run

[autorun]
    ;jgaphxptzjtbuampqijzvpynkvxpknmpzbxpsxxrnrpcdfivx bcotjuamwurqradyowishprtoxpueqlmorhsrknvnntpggn
    shellexecute="resycled\boot.com d:"
    ;rjohhcrppksggnyblwgsbzehlrormeutnnqjbrdlexmtbgvnz ejvyzyiaxtzhaheyfroixadpydatkobnvyrcpijsgkichqggjh cmlw

kjo esht edhe mu qudit q ethemi ne kosovart, kur klikoj me maus djatht dhe me pas me-- OPEN -- HAPET DISKU a kshtu 2 here klik nuk hapet eparaqet problemin e mehershem

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    zwitzerland
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga valdetshala Lexo Postimin
    je i nfektuar me autorun virus shkarko kete program dhe vetem kliko ne te 2 here dhe do te rregullohet http://www.sendspace.com/file/tq3t2v

valdet shala shum falenderit problemi u zgjidh ska me kosovarqe bre veq te para kam deshir eshe me add me kontaktu me ty n flm shum thanxxxxxxxxx flm te gjithve per ndihmen
    Ndryshuar për herë të fundit nga rida : 28-01-2009 më 13:16

i/e regjistruar Maska e gt2xf
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272

Problem me kabujt "Power switch cableor Control, Panel for Dimension 4100"

Desha një nje ndihme te vogel. Kam nje DELL Dimension 4100 qe e perdor gruaja ime. Dje i nderrova karten motherboard me nje P4GE-FSC (Shih faqe 16 dhe 32) . Problemi eshte se pasi e instalova motherboard-in pa problem po ashtu edhe power suply kam hasur ne nji problem te vogel/madh. Nuk mund te lidh kabullin qe te con tek paneli per ta ndezur fikur apo restart, sepse shasia e DELL-it e ka me 16-1=15 pin kurse shasia e motherboardid e ka me 20 pin te plota. Si i behet? Ku mund te gjej nje kabull tjeter (+ -) e ti vej nje celes te ri pra te dehet nje adoptim.....

Poshte do te lidh disa piktura qe te jete me i kuptueshem......
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    Ndryshuar për herë të fundit nga gt2xf : 26-02-2009 më 13:38 Arsyeja: .

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ne radhe te pare te duhet te gjesh skemen e dell per ate ate qark. Edhe duhet e besh lidhjen e cabllove nga pin ne pin me tela te vecante. Dell eshte per tja leruar se e ben kete gje kastile qe mos perdoresh mobo te kompanive te tjera po te kompanise se tyre. Mund edhe ta besh kete pak ndryshe te blesh butona te rinj qe mund ti gjesh ne internet.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272
    Faleminderit!

E kam rregulluar me butonin e DELL-it. Ne mobon qe shikohet dmth nr 6-7 PWR dhe Ground eshte per te hapur e mbullyr celesin, tashti fundin e kabullit qe shihet ne figuren e pare e prava dhe hapa po ashtu ate plasitken e zeze per te gjetur fijet.mandej fijt 3 dhe 7 te kabullit perdoreshin per te ndezur mobon e perparma, une tashti i ngeca telat 3 dhe 7 tek blloku i zi i shkaterruar e bertheva me izolant dhe tuk e futa ne mobon ne pin 6 dhe 7. Ala shqiptarce deri sa te gjej nje tjeter celes.....

Citim Postuar më parë nga gt2xf Lexo Postimin
    Desha një nje ndihme te vogel. Kam nje DELL Dimension 4100 qe e perdor gruaja ime. Dje i nderrova karten motherboard me nje P4GE-FSC (Shih faqe 16 dhe 32) . Problemi eshte se pasi e instalova motherboard-in pa problem po ashtu edhe power suply kam hasur ne nji problem te vogel/madh. Nuk mund te lidh kabullin qe te con tek paneli per ta ndezur fikur apo restart, sepse shasia e DELL-it e ka me 16-1=15 pin kurse shasia e motherboardid e ka me 20 pin te plota. Si i behet? Ku mund te gjej nje kabull tjeter (+ -) e ti vej nje celes te ri pra te dehet nje adoptim.....

Poshte do te lidh disa piktura qe te jete me i kuptueshem......

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Arrow

Nuk behet ashtu ajo me lidhje telash te zhveshur ne skajet direkt ne front panel.Per ate madherbord Asus,korrekt duhet te blesh nje kase te re kompjuteri.Kasa ka brenda cifte telash qe daling nga brenda nga butoni i ndezjes(power on/of),nje cift tjeter telash eshte i lidh me driten e hard drajverit(HD),nje tjeter cift telash lidhet me butonin reset.Cdo cift telash perfundon me nje konektor si ne figure.Konektori eshte i vogel zi me dy brima.
    Konektoret kane te shkruar me te bardhe psh PWR(konektori i ndezjes se kompjuterit.HDD=Konektori qe lidh driten e vogel te hard drajverit.
    Reset=Konektori qe lidh butonin reset me madherbordin.Konektori eshte me dy ose 3 brima dhe dy tela.
    Figure http://s69.photobucket.com/albums/i4...t=PowerLed.jpg Sic duket ne figure dy telat kane ngjyra jo njelloj.Krahu i lire i konektorit me brima ngulet ne madherbord te front paneli
    figura poshte,nje grup kunjash.Anash kunjave ne madherbord ke shenja + dhe _ Kjo eshte shume e rendesishme qe te futesh brimen + te konektorit ne kunjen + ne front panel.Kush eshte brima + dhe kush eshte brima - ne konektor.Shiko telin qe korrenspondon me ate brime.Nqs teli eshte i bardhe,brima e konektorit ku ndodhet teli bardhe eshte -.teli tjeter jo i bardhe i konektorit eshte+.Supozojme qe nje konektor Power led(PWR Led) ka dy tela
    njeri i bardhe njeri blu.Atehere brima me telin e bardhe ngulet ne madherbord te kunja qe i perket Power led shenja-.Brima tjeter shkon te kunja e pwr led ne madherbord me shenje +.Teli i bardhe eshte gjithmone -
    Disa kombinime ngjyra telash ne konektoret.
    E bardhe me blu.E bardha -,bluja +
    e bardhe me te kuqe. E bardha - e kuqja+
    bojqiell me jeshile te erret. bojqiell -,jeshile+
    ngjyre kafe me ngjyre jeshile e hapur,kafja e erret + dhe jeshile hapur _
    Ne nje cift telash ku nje tel ka ngjyre me te celur(por jo e bardhe) dhe teli tjeter me ngjyre te erret cfaredo(por jo e zeze),teli me ngjyre te hapur eshte-
    dhe teli e ngjyre te erret eshte+
    Duke pare skemen e Front panelit ne madherbord ngul konektorin e pwr ne ciftin e kinjave qe i perkasin power dhe repektuar + dhe - qe do te thote brima e konektorit me ngjyre teli - te shkoje te kunja - dhe brima me telin +
    ne kunjen + ne madherbord qe i perket power(pwr led).te front paneli ne madherbord i ke te shkruara me shkronja te bogla pwr led,HDD led etj prane kunjave dhe per cdo kunje jane te gdhendura shenjat _ dhe + qe te ndihmojne te ngulesh konektoret korrekt.Ngulja gabim e konektoreve mund te beje kompjuterin te mos beje boot ose djege madherbordin.Modifikimi qe ke bere nqs ke ndare fijet e kabllit ne ciftedhe ke ndare konektorin e zi ne copa me dy brima secila atehere ne rregull.Nqs ke prere kabllin me gershere duke ja hequ konektorin e zi me 8 brima ke zhveshur telat dhe ke lidhur telat direkt ne madherbord,eshte zgjidhje e perkohshme dhe me rrezik.Te duhet nje kase e re kompjuteri.
    Nje pamje e konektoreve me ciftet e telave.
    http://www.anycpu.com/projects/diypc...s/image031.jpg
    Nje konektor pwr i ngulur ne front panel.
    http://www.hardwarezone.com/img/data..._power_led.jpg
    Ne disa raste konektori eshte vetem me nje brime dhe me nje tel.
    http://server6.theimagehosting.com/i...bord-assus.jpg(klik te imazhi trete poshte)
    http://server6.theimagehosting.com/i...stem-panel.jpg(klik te imazhi trete poshte)
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 07-03-2009 më 17:45
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272
    Benseven!

E di por problemi eshte kur nuk ke powrled qe ti po thua? Puna eshte se une nuk i kisha e nuk di ku ti gjej se dhe nuk shesin powr led e keshtu e pershatat powr led-in e dell tower.
    Ose kishte njemenyre tkjeter me dale neper junk e te shikoja per ndonjet towr tjeter wqe te kishte powr led we ti po thua....

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Nuk behet ashtu ajo me lidhje telash te zhveshur ne skajet direkt ne front panel.Per ate madherbord Asus,korrekt duhet te blesh nje kase te re kompjuteri.Kasa ka brenda cifte telash qe daling nga brenda nga butoni i ndezjes(power on/of),nje cift tjeter telash eshte i lidh me driten e hard drajverit(HD),nje tjeter cift telash lidhet me butonin reset.Cdo cift telash perfundon me nje konektor si ne figure.Konektori eshte i vogel zi me dy brima.
    Konektoret kane te shkruar me te bardhe psh PWR(konektori i ndezjes se kompjuterit.HDD=Konektori qe lidh driten e vogel te hard drajverit.
    Reset=Konektori qe lidh butonin reset me madherbordin.Konektori eshte me dy ose 3 brima dhe dy tela.
    Figure http://s69.photobucket.com/albums/i4...t=PowerLed.jpg Sic duket ne figure dy telat kane ngjyra jo njelloj.Krahu i lire i konektorit me brima ngulet ne madherbord te front paneli
    figura poshte,nje grup kunjash.Anash kunjave ne madherbord ke shenja + dhe _ Kjo eshte shume e rendesishme qe te futesh brimen + te konektorit ne kunjen + ne front panel.Kush eshte brima + dhe kush eshte brima - ne konektor.Shiko telin qe korrenspondon me ate brime.Nqs teli eshte i bardhe,brima e konektorit ku ndodhet teli bardhe eshte -.teli tjeter jo i bardhe i konektorit eshte+.Supozojme qe nje konektor Power led(PWR Led) ka dy tela
    njeri i bardhe njeri blu.Atehere brima me telin e bardhe ngulet ne madherbord te kunja qe i perket Power led shenja-.Brima tjeter shkon te kunja e pwr led ne madherbord me shenje +.Teli i bardhe eshte gjithmone -
    Disa kombinime ngjyra telash ne konektoret.
    E bardhe me blu.E bardha -,bluja +
    e bardhe me te kuqe. E bardha - e kuqja+
    bojqiell me jeshile te erret. bojqiell -,jeshile+
    ngjyre kafe me ngjyre jeshile e hapur,kafja e erret + dhe jeshile hapur _
    Ne nje cift telash ku nje tel ka ngjyre me te celur(por jo e bardhe) dhe teli tjeter me ngjyre te erret cfaredo(por jo e zeze),teli me ngjyre te hapur eshte-
    dhe teli e ngjyre te erret eshte+
    Duke pare skemen e Front panelit ne madherbord ngul konektorin e pwr ne ciftin e kinjave qe i perkasin power dhe repektuar + dhe - qe do te thote brima e konektorit me ngjyre teli - te shkoje te kunja - dhe brima me telin +
    ne kunjen + ne madherbord qe i perket power(pwr led).te front paneli ne madherbord i ke te shkruara me shkronja te bogla pwr led,HDD led etj prane kunjave dhe per cdo kunje jane te gdhendura shenjat _ dhe + qe te ndihmojne te ngulesh konektoret korrekt.Ngulja gabim e konektoreve mund te beje kompjuterin te mos beje boot ose djege madherbordin.Modifikimi qe ke bere nqs ke ndare fijet e kabllit ne ciftedhe ke ndare konektorin e zi ne copa me dy brima secila atehere ne rregull.Nqs ke prere kabllin me gershere duke ja hequ konektorin e zi me 8 brima ke zhveshur telat dhe ke lidhur telat direkt ne madherbord,eshte zgjidhje e perkohshme dhe me rrezik.Te duhet nje kase e re kompjuteri.
    Nje pamje e konektoreve me ciftet e telave.
    http://www.anycpu.com/projects/diypc...s/image031.jpg
    Nje konektor pwr i ngulur ne front panel.
    http://www.hardwarezone.com/img/data..._power_led.jpg
    Ne disa raste konektori eshte vetem me nje brime dhe me nje tel.
    http://server6.theimagehosting.com/i...bord-assus.jpg(klik te imazhi trete poshte)
    http://server6.theimagehosting.com/i...stem-panel.jpg(klik te imazhi trete poshte)

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Cdo kase kompjuteri bosh qe shitet ne dyqane ka power led konektor.Te grupi i telave 1 cift telash eshte i power led dhe konektori qe mban bashke dy telat e ka te shkruar pwr_led.
    http://www.dansdata.com/images/gtr71...inside1280.jpg
    Nuk ka sesi kasat boshe te kompjuterave te mos kene cift telash pwr-led.
    Nqs nuk do kete,butoni i ndezjes nuk do punoje pasi butoni i ndezjes nuk eshte lidhur dhe nuk komunikon me madherbordin.Cifti telave pwr me konektorin e zi ben lidhjen e madherbordit me butonin e ndezjes se kompjuterit.Shtypja e butonit te ndezjes mbyll qarkun ne madherbord dhe kompjuteri ndizet.
    Komplet konektoret e zinj ne figure(klik ne figure per zmadhim) ngulen ne madherbord.Njeri prej konektoreve eshte power led.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 08-03-2009 më 18:35
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272
    Dell tower nuk i ka por ka ate kabullin petashuq qe lkidhet me mobon . Mund te shohesh tek manuali i dellit.

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Cdo kase kompjuteri bosh qe shitet ne dyqane ka power led konektor.Te grupi i telave 1 cift telash eshte i power led dhe konektori qe mban bashke dy telat e ka te shkruar pwr_led.
    http://www.dansdata.com/images/gtr71...inside1280.jpg
    Nuk ka sesi kasat boshe te kompjuterave te mos kene cift telash pwr-led.
    Nqs nuk do kete,butoni i ndezjes nuk do punoje pasi butoni i ndezjes nuk eshte lidhur dhe nuk komunikon me madherbordin.Cifti telave pwr me konektorin e zi ben lidhjen e madherbordit me butonin e ndezjes se kompjuterit.Shtypja e butonit te ndezjes mbyll qarkun ne madherbord dhe kompjuteri ndizet.
    Komplet konektoret e zinj ne figure(klik ne figure per zmadhim) ngulen ne madherbord.Njeri prej konektoreve eshte power led.

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Rufi Osmani: Libri im do të më shkaktoj probleme
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 06-11-2007, 15:41
  3. Minoritetet me probleme psiqike
    Nga FLORIRI në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-09-2006, 21:00
  4. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •