Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 168
    jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    shkova ke i party shqiposh per festen e flamurit. i gjo mpelqeu se shqipot kon fillu me u vesh shik. kto bibat e reja shum moderne ene me mini e gjysma kurrizit jasht. i liked it hahahahahahahaha
    dikur kon pas thon se shqiptari per i nder ron. sot ka dal shprehja se shqiptari per i p@rdh ron hahahahahahahahahahahahaha
    no glove no love

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Gezuar 28 dhe 29 Nentorin gjithe shqiptareve.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-10-2008
    Postime
    1
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    28 nëntori është një nga ditët më të bekuara te kalendarit shqiptar. Kjo ditë është festa më e madhe kombëtare për ne shqiptarët pasi brenda saj festojmë shumë festa.

- 28 nëntor, 1443 - Rikthimi triumfant i Gjergj Kastriotit në Kruje (Nentori i Pare)
    - 28 nëntor 1912 - Ngritja e flamurit në Vlorë dhe shpallja e pavarësisë (Nëntori i Dytë)
    - 28 nëntor 1944 - Clirimi i Shqiperisë nga pushtimi nazifashist (Nëntori i Tretë)

Në këtë 28 nëntor, kemi edhe një gëzim ndryshe nga vitet e tjera, pasi ky 28 nëntor e gjen Kosovën si shtet sovran e të pavarur. Viti i parë ky ku shqiptarët në Kosovë dhe shteti kosovar do të festojë së bashku me shtetin am shqiptar.

GËZUAR FESTËN KOMBËTARE, DITËN E PAVARËSISË!
    GËZUAR 96 VJETORIN E SHTETIT SHQIPTAR!
    GËZUAR 100 VJETORIN E GJUHËS SHQIPE!
    GËZUAR 64 VJETORIN E ÇLIRIMIT TË SHQIPËRISË!

Por krahas urimeve të kësaj dite të shënuar, desha t'iu ftoj që të reflektoni për disa minuta dhe të shprehni edhe mendimet tuaja mbi këto cështje:

- Cilat janë arritjet më të mëdha të popullit shqiptar në këto 100 vjetët e fundit?
    - Cilat janë sfidat më të mëdha të kohës në të cilat jetojmë?
    - Cilat janë aspiratat tuaja kombëtare për të ardhmen?

Gëzuar për shumë vjet,
    Albo
    nuk mund te them qè nuk jam i lumtur per pavarèsin e shqipèris dhe çka kemi arritur deri mè sot. por siç kam dhe nikneim un jam çam dhe e gjith famiglia ime po ashtu lindur ne Shqipèri dhe tani larg vendit tim dhe jo vetem un por edhe fèmijèt e mi kur flitet pèr çamèrin na mbushen sytè me lot. jam gèzuar jashtè mase kur Kosova shpalli pavarèsin dhe shpresoj qè edhe neve çamève tè na jepet njè mundèsi. roft dita e pavèrèsis se un sè pari jam Shqipètar e pastaj jam çam çam çam

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Gezuar Diten e Flamurit !

Citim Postuar më parë nga çam mazreqot Lexo Postimin
    nuk mund te them qè nuk jam i lumtur per pavarèsin e shqipèris dhe çka kemi arritur deri mè sot. por siç kam dhe nikneim un jam çam dhe e gjith famiglia ime po ashtu lindur ne Shqipèri dhe tani larg vendit tim dhe jo vetem un por edhe fèmijèt e mi kur flitet pèr çamèrin na mbushen sytè me lot. jam gèzuar jashtè mase kur Kosova shpalli pavarèsin dhe shpresoj qè edhe neve çamève tè na jepet njè mundèsi. roft dita e pavèrèsis se un sè pari jam Shqipètar e pastaj jam çam çam çam
    Cam mazreqot:
    Gezuar cami dhe te gjithe shqiptaret ne bote....ne Chicago festa ishte si kurre me pare ne tri lokale mbi 2000 veta festuan.

Tungjatjeta Nene Shqiperi,
    Une jam cami, tek Ti vi.
    Shqiperi te qofsha fal,
    Te kam nene e me ke djal.

me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Postime
    61
    Gëzuar festat e nëntorit gëzuar 28 nëntorin ditën e shpalljes së Shqipërisë Etnike.

i/e regjistruar Maska e Me^bind
    Anëtarësuar
    12-11-2004
    Vendndodhja
    diku ketu
    Postime
    56
    o ti hapsi i temes, ska 28 nentor te tret , por ka 29 nentor te pare, ky okupatori nazist gjerman u shporr nga shqiperia nga forcat partizane shqiptare. un e kuptoj qe ti je demokrat, por ska te bej lidhje partia. partizanet ishin populli shqiptar dhe jan ata qe e cliruan shqiperine, dhe jo budallalleqet qe shkruani ju ketu.

me vjen shum keq per intelektin tuaj te vaket.
    Ne flasim gjuhen tuaj. Ne perkthejme idete tuaja.

Amantya Communications!

i/e regjistruar Maska e Greta Ziu
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    fshat?apo...
    Postime
    14
    1.Kongresi i Manastirit
    2.28 nentor 1908-PAVARSIA
    3.PAVARSIA E KOSOVES
    4.Permbysja e 1991 ne Shqiperi
    5.Shprese per Shqiperine e VERTETE,nga Prishtina deri ne Preveze.
    6.Ngjarje do te ishte edhe:fund i fukarallekut ne Shqiperi dhe me e pashpresa-nje qeveri e vertete.
    PUNE-PAQE-DASHURI-FAMILJE-FAT

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anëtarësuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Citim Postuar më parë nga Greta Ziu
    1.Kongresi i Manastirit
    2.28 nentor 1908-PAVARSIA
    3.PAVARSIA E KOSOVES
    5.Shprese per Shqiperine e VERTETE,nga Prishtina deri ne Preveze.
    6.Ngjarje do te ishte edhe:fund i fukarallekut ne Shqiperi dhe me e pashpresa-nje qeveri e vertete.
    Po ti i the te gjitha moj e uruar.

Festa jane keto, apo pika pedicioni.

Na e kthyet pavarsin ne nje problem me shume kerkesa zgjidhjeje.

Kete piken 4), c'e doje qe na e fute ketu. Ajo nuk eshte feste kombetare, ate e feston vetem Saliu. Saliu, Avdurramani, Mehmeti, Asllani....... tipat e kesaj fere. Vetem ata kan perfituar nga ajo ngjarje, se ne te tjeret.....

Une nuk di ndonje feste me permbysje. Po mire e ke ti, si kan ardhur kohet, me gjithe keto permbysje, sigurisht qe duhet te kete dhe nje fest permbysjeje. Une sygjeroj t'a veme ne nje date tjeter.
    Falja kete sugjerim naiv nje fshatari me dy klas shkoll dhe me nje barre mend, ne qoftese nuk te pelqen.

Citim Postuar më parë nga Greta Ziu
    Ahhh, PO! Kjo e fundit, do ishte vertet nje fest gazmore.

Citim Postuar më parë nga Me^bind
    o ti hapsi i temes, ska 28 nentor te tret , por ka 29 nentor te pare, ky okupatori nazist gjerman u shporr nga shqiperia nga forcat partizane shqiptare. un e kuptoj qe ti je demokrat, por ska te bej lidhje partia. partizanet ishin populli shqiptar dhe jan ata qe e cliruan shqiperine, dhe jo budallalleqet qe shkruani ju ketu.

me vjen shum keq per intelektin tuaj te vaket.
    Me lejo, te bashkoj edhe une zerin tim me ate tuajin, mbase behet me i fort dhe na degjon:

OR ti hapsi i temes, s'ka 28 Nentor te trete , por ka 29 Nentor te pare, ku okupatori nazist gjerman u shporr nga shqiperia nga forcat partizane shqiptare. Un e kuptoj qe ti je demokrat, por ska te bej lidhje partia. Partizanet ishin populli shqiptar dhe jan ata qe e cliruan shqiperine, dhe jo budallalleqet qe shkruani ju ketu.

Me vjen shum keq per intelektin tuaj te vaket.

Vall-ai jan vertet per te ardhur keq.

Or ti miku im, me duket se paskemi ardhur ne oganizaten e "SHURDH-MEMECEVE". Me kot i biem deres, ketu nuk te degjon njeri.
    E di c'ke ti..... A nuk dalim ndonje xhiro ketej nga temat e tjera.

Aty me posht eshte nje teme me raki. Besom mua. Atje brenda do gjesh me pak te pire(te dehur) se sa po te qarkullosh neper temat politike.
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Shqiptaret kane shtet dhe nuk jane bashkesi cakenjsh. Shteti ka ligje qe jane ligje absolute mbi ato partiake.

Ligji aktual i shtetit Shqiptar thote se clirimi i Shqiperise nga pushtimi nazifashist ndodhi ne 29 Nentor 1944.
    Dikur kushtetuta e Shqiperise kish edhe nje yll me 5 cepa mbi koken e shkabonjes te flamurit kombetar, por ja qe shqiptaret ne mergim nuk e njohen kurre nje perdhosje te tille te flamurit te tyre kombetar. Dikur shoku Enver dhe rregjimi i tij komunist arriten deri atje qe te vinin dore edhe mbi himnin tone kombetar, duke na i kthyer "shenjtoret" ne "deshmore" dhe duke pastruar "Zotin" nga himni. Dikur, ne veprat e tij voluminoze, shoku Enver merrte edhe guximin e budallait qe te shkruante historine e nje populli te tere sipas qejfit duke na nxjerre edhe "28000 deshmore te rene ne lufte, 1 deshmor per km2 te Shqiperise", edhe pse asnje dokument historik dhe as varret a tyre 28 mije deshmoreve nuk mund te gjendeshin ne token shqiptare.

Dhe ne po kete fryme, shoku Enver, menjehere pas luftes, per ti falenderuar komunistet jugosllave dhe shokun Tito per ndihmen e tyre ne instalimin e levizjes komuniste ne Shqiperi dhe instalimin e Enver Hoxhes ne pushtet, zgjodhi qe te caktoje si "Dite te Clirimit" te njejten dite qe festonte edhe Jugosllavia, 29 nentorin. Pak me vone mbajti edhe nje fjalim pompoz ku shprehte deshiren dhe objektivin e tij dhe te Partise se tij qe ta kthente Shqiperine "ne republiken e shtate jugosllave".

Perse insistojne ish-komunistet ne "festimin e 29 nentorit" si Dita e Clirimit?

Arsyeja eshte e thjeshte dhe nuk ka te beje as me "qendrime politike" dhe as me "vertetesine historike". Kjo eshte menyra e tyre, nje brez qe u lind, u poq e u dogj nen komunizem shfaq nostalgjine e tyre per "kohen e tyre". Jeta e tyre eshte e dimensionuar nga koha dhe rregjimi ne te cilen u rriten dhe brumosen, nuk ndryshojne dot edhe sikur te duan. Dhe kjo ne vetvete eshte nje skizofreni e pakuptueshme pasi keta nuk e kuptojne se keta jane viktimat me te medha te atij rregjimi, keta vete u privuan nga nje jete ne liri.

Dita e clirimit te Shqiperise nga pushtuesit nazifashiste ka vleren dhe rendesine e vete historike qe nuk ia mohon dot askush. Por kjo feste, as nuk mund te krahasohet dot me Diten e Pavaresise se Shqiperise, 28 nentorin, qe permban nje domethenie historike e shpirterore te jashtezakonshme per popullin shqiptar. Dhe duke i festuar te dyja keto festa ne nje dite, Dites se Clirimit i rriten vlerat dhe domethenia historike.

Megjithate, ti mund te vazhdosh te festosh ne 29 nentor... nuk te pengon njeri, edhe pse kane dale ne drite te gjitha te vertetat historike qe hedhin poshte te gjitha mitet e ngritura mbi Luften Nacional Clirimtare nga rregjimi komunist i Enver Hoxhes.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-12-2008 më 01:06

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Shqipëria feston 28 Nëntorin 1944 ashtu sikur
    Kosova feston 17 Shkurtin 2008 - si vende të çliruara e si shtete

28 Nëntori 1912 - është Dita e Flamurit shqiptar, kur mendonin të gjithë shqiptarët të pavarësohen në një shtet shqiptar.

Festa Kombëtare është kjo 28 Nëntori - Dita e Flamurit Kombëtar Shqiptar - Festa e gjithë shqiptarëve 7-8 milion a sa janë tash...!

Të gjithë shqiptarët e deshten dhe e duan përgjithmonë Një Flamur, Një shtet - ashtu sikur është NJË KOMB!

Deritash kemi Një Flamur e Një Komb! Shete u formuan dy, e nesër e treta e katërta... por njihen e do të mbrohen si SHTETE TË BASHKUARA SHQIPTARE, derisa të bëhet ribashkimi i kombit shqiptar - e edhe ajo ditë e ribashkimit, do të lidhet me 28 Nëntorin 1912! Ma andej mund të shkojmë deri tek 28 Nëntori 1444, nëse quhet Nëntori i Skendërbeut...

Fajet janë sa të robërisë e pushtimeve mbi shqiptarët - po aq edhe të shqiptarëve që nuk munden ende të çlirohemi e të ribashkohemi derisot! Tash përzihen data e çlirime e pavarësira krejt ashtu si na diktoi koha edhe do të na diktojë koha derisa të mos mundemi të ribashkohemi në një shtet - një komb e një flamur!

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Mehdi Bej Frashëri: "Pse ia dhashë Shën-Naumin Serbisë"
    Nga ALBA në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 09-10-2007, 09:48
  4. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  5. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •