Së pari u uroj gjithë shqiptarëve anembanë botës, urime festën e 28 nëntorit.
Është një ditë e veçantë në jetën e cdokujt që e ndjen veten shqiptare dhe nuk len hapësirë pa e festuar si një ditë gëzimi dhe hareje për mbarë popullin tonë, si një ditë kur u ndryshua shumëçka dhe si një ditë kur u tha gjithçka për popullin dhe të ardhmen tonë, hapat e guximshëm që u morën nga heronjë dhe figura të larta shqiptare figurohen me këtë datë, është një ditë e madhe për Shqiptarinë.
- Cilat janë arritjet më të mëdha të popullit shqiptar në këto 100 vjetët e fundit?
Populli Shqiptarë njëkohësisht populli ynë pergjat këtij shekulli ka kaluara shumë faza të historisë së vet duke u nisuar nga ato të zezat e deri tek ato të ndritshmet ose të cilat jepnin pak shpresë për dritë. Arritje tona si popull dhe Shqipërisë si shtet kryesor të popullit tonë janë mëse të larta, aritëm që bota të flas për ne dhe historinë që lam pas, deri më sot kemi arritur gati 99% të planit mbarëkombëtar që është i shkruar në zemrën e çdo shqiptari, mungon vetëm Shqipëria Etnike!
- Cilat janë sfidat më të mëdha të kohës në të cilat jetojmë?
Në të kaluarën ajo që mund të arrihej u arrit dhe atë me plot merita të figurave të ndryshme kombëtare, ajo që është aktuale dhe tepër e rëndësishme për ne si popull është beteja për bashkimin dhe përparimin tonë, integrimi në organizatat e mëdha ndërkombëtare dhe mbarëbotërore ku hapat e parë vetëm se janë ndërmar dhe qëllimi është arritur, si rezultat kemi Shpalljen e pavarësisë së Kosovës, Integrimin e Shqipërisë në NATO etj etj.. Mirëpo na presin edhe shumë sfida të tjera të cilat janë mëse të rëndësishme për popullin tonë, e gjithë kjo kërkon lidhjen tonë sa më të fortë si komb e jo si shtet, pasi jemi të ndarë dhe kërkon forcën dhe vullnetin e secilit nga ne që qëllimet e filluara dhe ende të parealizuar nga të parët tanë ti realizojmë ne të gjithë të bashkuar me të njëjtin qëllim.
- Cilat janë aspiratat tuaja kombëtare për të ardhmen?
Pritet shumë jo vec nga unë personalisht por mendoj edhe nga shumica e popullit tonë, shenjat për një të ardhme ashtu sic e parafytyron cdo shqiptarë për popullin e vet janë tepër pozitive, hapat e parë dhe vendimtarë janë ndërmarur dhe në pritje janë edhe hapa të tjerë të rëndësishem për ne, disa nga ata i ceka më lart dhe të cilët u realizuan me guximin dhe besimin tonë që patëm si komb, lidhjet tona reciproke të forta do të na udhëzojnë dhe dërgojnë në rrugën e duhur që na duhet, gjithcka është në rrugë të mbarë, shqiptarët në një të ardhme jo të largët do ta gjejnë veten në Shqipërinë e bashkuar.
Gëzuar festën!
Krijoni Kontakt